Gå til innhold
Hundesonen.no

Sparetips?


Aya

Recommended Posts

Skrevet
Gå i butikken å let etter varer som går ut dagen etter.

Det er som oftest gratis ;)

Vet om noen som gjorde det.

de brukte aldri penger på mat!

Disse personene er ikke veldig artige å stå bak i butikkøen en morgen kl 8 :rolleyes: (kiwi har det jo sånn). Og de bruker eeevigheter med å få inn alt. dette skal tydeligvis registreres. Så om du velger dette alternativet, kom da folk ikke har hastverk ;) Midt på dagen eller noe da de fleste jobber/er på skole. hehe

Skrevet
i trøndelag er det ikke noe suppe før pannekakene vertfall...

blåbær, sukker, kanskje bringebær og andre rariteter på...

Å bacon ved siden av er et must...

pappan min er så trønder som du kan få det, og det var faktisk han som sa at det var vanlig med tomatsuppe med egg i før pannekake, og det hadde han fått hjemme i Orkanger, så er nok noen trøndere som gjør det også, sånn for å prike litt ;)

Guest Belgerpia
Skrevet

La meg se........

Før jeg traff min "bedre" halvdel så levde jeg på 3783 kroner jeg etter at alle faste utgifter var betalt. Dette skulle da dekke hundemat, mat til meg, klær osv. Og jeg jobbet liksom......... lønna forsvant ut til faste utgifter. Gikk fint det...

Kjøp inn masse ris og pasta, og kjøp det hver gang du er i butikken *ler* - da har du alltid - og det kan spises uten tilbehør om man er skikkelig sulten.

Pastaretter i poser (uten kjøtt) koster en 5-6 kroner og er helt glimrende - supper er ofte på tilbud - kjøp inn store kvanta da. Drikk vann. Spis godteri bare på lørdag.

4000 pr. måned er nesten 130 kroner pr. dag - det burde gå greit for de fleste det. Jeg kjenner folk som lever for langt mindre enn det pr. måned liksom. (FØR husleie er betalt på en måte).

Pasta kan kombineres med det meste. Svinekoteletter er ofte billig (og godt). For to måneder går dette bra tenker jeg.

Skrevet

Nå er det ikke mange av de ferdigpakkene (som lasagne og sånt) som er beregnet for bare en eller to, men da kan man enten putte restene i fryseren, eller spise samme middag to dager på rad (ja, det er mulig det og, liksom). Jeg spiste mye taco når jeg bodde på hybel, og 400 g kjøttdeig og ei pakke taco dinnerkit holder til to dager middag (jeg er GLAD i taco da.. hehe). Prior har også pakke med kyllingkjøtt (det er billigere å kjøpe kyllingfilet i pakke, og kutte det opp selv - det kan bli veldig godt med litt enkelt krydder til og) til salat, litt middagsris og en sånn pakke holder til 2 middager det og ;) Lager du noe saus og ikke bruker opp alt, frys det ned i poser med zip-lock (hva man ikke lærer av Rachael Ray på dag-tv), det tar kort tid å tine, og da har du porsjonen ferdig. Som Belgerpia sier, ha masse pasta og ris, det er billig og lettvint (for det kjedeligste med å lage middag er tiden det tar, særlig når man bare spiser for å ikke være sulten, liksom) og passer til det meste. Sånn boks med spaghetti ala capri koster 20 kr eller noe, med en loff til er det og 2 middager. Og skjekk tilbudsaviser - det hender faktisk at det er noe bra tilbud man sparer noen kroner på, og noen kroner er mye når man lever for hundrelapper i uka..

Skrevet

*Ler høyt Lotta*

Ja, fire tusen er igrunn ikke så lite, men pengene flyr ekstremt fort med kronisk syk hund har jeg funnet ut:p Nå har jeg klart meg over den første kneika:D Hihi.. Et par mnd igjen, så begynner jeg på jobb (treige snekkere, de bare utsetter åpningen) og da går alt straks mye lettere.. Takk for alle tips folkens!

Skrevet

Ny meny!

Mandag: Stekte røkte kjøttpølser (kjøp en sånn stor pose og frys resten, evt i småbiter til hundegodbiter!), poteter, tyttebærsyltetøy (litt dyrt, men varer lenge), salat. På Rema 1000 koster det 10 kroner for 4 eller fem kjøttpølser uten skinn.

Tirsdag: Seibiff, med revne gulrøtter og kokte poteter. I dag kan du steke sitronmuffins, der du bruker skallet fra den sitronen du skvisa over gulrøttene i går.

Onsdag: Fleskepannekaker. (Stek opp en pakke bacon. Lag pannekakerøre og ha i litt hakket gressløk. Ikke bruk sukker i røra, men littegranne salt. Stek en haug med tynne pannekaker. Bruk baconfettet til stekefett. Legg baconbiter imellom og rundt omkring. Skjær opp som en bløtkake og servèr.)

Torsdag: Fiskepinner og båtpoteter. (Del opp passe mange rene, poteter med skall i båter. Legg dem i langpanne og hell over litt olivenolje, krydre med salt og pepper. Stek på 200 grader i et kvarter. Ha opp i en hel hvitløk, bare putt oppi enkeltbåter med skall og det hele, en rød paprika i biter (ikke det hvite eller frø) og en oppslåret løk. Skru ned varmen til 180 og hell over litt mer olje, bland sammen og fordel det i langpanna og stek i tjue minutter til.) Stek fiskepinnene i stekepanne, slik at alt blir ferdig samtidig.

Fredag: Bokselapskaus og salat! Tyttebærsyltetøy og brød til.

Lørdag: Grøt på ettermiddagen og makaronistuing (husk en fløteskvett og reven muskat i sausen) og pølsebiter. Du har dem frysern.

Søndag: Kyllingwok. Kjøp en pakke ferdige kyllingstrimler eller kyllingfilèter og en pose wokblanding, hvis du ikke har penger igjen til å kjøpe ferske grønnsaker. Dessert: Riskrem med rester fra grøten i går! Fløte har du. Rød saus på pose.

Dette blir mer og mer som mora min sin mat! Hjelp!

Skrevet
Ny meny!

Mandag: Stekte røkte kjøttpølser (kjøp en sånn stor pose og frys resten, evt i småbiter til hundegodbiter!), poteter, tyttebærsyltetøy (litt dyrt, men varer lenge), salat. På Rema 1000 koster det 10 kroner for 4 eller fem kjøttpølser uten skinn.

Tirsdag: Seibiff, med revne gulrøtter og kokte poteter. I dag kan du steke sitronmuffins, der du bruker skallet fra den sitronen du skvisa over gulrøttene i går.

Onsdag: Fleskepannekaker. (Stek opp en pakke bacon. Lag pannekakerøre og ha i litt hakket gressløk. Ikke bruk sukker i røra, men littegranne salt. Stek en haug med tynne pannekaker. Bruk baconfettet til stekefett. Legg baconbiter imellom og rundt omkring. Skjær opp som en bløtkake og servèr.)

Torsdag: Fiskepinner og båtpoteter. (Del opp passe mange rene, poteter med skall i båter. Legg dem i langpanne og hell over litt olivenolje, krydre med salt og pepper. Stek på 200 grader i et kvarter. Ha opp i en hel hvitløk, bare putt oppi enkeltbåter med skall og det hele, en rød paprika i biter (ikke det hvite eller frø) og en oppslåret løk. Skru ned varmen til 180 og hell over litt mer olje, bland sammen og fordel det i langpanna og stek i tjue minutter til.) Stek fiskepinnene i stekepanne, slik at alt blir ferdig samtidig.

Fredag: Bokselapskaus og salat! Tyttebærsyltetøy og brød til.

Lørdag: Grøt på ettermiddagen og makaronistuing (husk en fløteskvett og reven muskat i sausen) og pølsebiter. Du har dem frysern.

Søndag: Kyllingwok. Kjøp en pakke ferdige kyllingstrimler eller kyllingfilèter og en pose wokblanding, hvis du ikke har penger igjen til å kjøpe ferske grønnsaker. Dessert: Riskrem med rester fra grøten i går! Fløte har du. Rød saus på pose.

Dette blir mer og mer som mora min sin mat! Hjelp!

Morro med billige og fornuftige middagstips, takker igjen Ida ;)

Guest Belgerpia
Skrevet

Jeg er imponert over de der menyene altså.......

I går var jeg å handlet middag jeg - og jeg kom til kassen med 2 kilo poteter, 30 fiskepinner (findus takk), og en pose blomkålblanding - (majones og smør hadde jeg hjemme) - og det kostet 58 kroner på Rema 1000.

For en person så er jo det middag for noen dager liksom - (om man har fryser)......... I alle fall 3 middager - joda, visst burde 30 fiskepinner holde lenger - men seriøst - selv om Findus mener at man bare bør spise 4 fiskepinner - hvem gjør det da??? *latter* Fiskepinner er god snacks.

Skrevet
Jeg er imponert over de der menyene altså.......

I går var jeg å handlet middag jeg - og jeg kom til kassen med 2 kilo poteter, 30 fiskepinner (findus takk), og en pose blomkålblanding - (majones og smør hadde jeg hjemme) - og det kostet 58 kroner på Rema 1000.

For en person så er jo det middag for noen dager liksom - (om man har fryser)......... I alle fall 3 middager - joda, visst burde 30 fiskepinner holde lenger - men seriøst - selv om Findus mener at man bare bør spise 4 fiskepinner - hvem gjør det da??? *latter* Fiskepinner er god snacks.

Mmm fiksepinner MÅ stekes opp i større mengder når man har det så man kan spise iallefall 5-6 stk utover kvelden, "løpe til Rema og kjøpe fiskepinner* takk for tips :)

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Vi har hittil foret vår valp på 13 uker med fire måltider om dagen og har planer om å gå ned til tre måltider om dagen. Ved fire måltider ga vi frokost ca 07-07.30, lunsj 12, middag 16 og kveldsmat 19.30.  hvilke tidspunkter forer dere valpene deres og hva har fungert for dere?
    • Hei @Betan, min erfaring strekker seg fra 2002 da jeg fikk min første bull-hund. Min første ambull ble født i 2007 og jeg har hatt mange verv i det norske raseklubbens styre, nå sitter jeg i den svenske klubbens styre. Jeg har som oftest hunder i par og jeg er utdannet innefor atferd men også jobbet som hundetrener i mange år. Nå for tiden konkurerer jeg med min ambull-tispe. Vi er i kl 3 i RL f.eks og har flere sporprøver bak oss, tatt i Sverige. Så erfaringen strekker seg fra egne hunder til mange av norges og sveriges ambuller. Holder det?
    • Med denne innstillingen kommer du til å få mange overraskelser i hundeholdet ditt i årene som kommer:) 
    • Tenker at du først og fremst må stikke fingeren i jorda å innse hva slags gener valpen din har. Alle disse tre rasene har grunnleggende mye jaktinstinkt. Alt beror seg ikke på at du er flink til å trene hunden din i valpestadiet. Om du har valp etter foreldredyr/linjer med mye stress og lite impulskontroll har du mildt sagt en jobb foran deg Jeg hadde aldri, ALDRI stolt på min amerikanske bulldog alene rundt små dyr eller katter. Det ville høyst sannsynlig blitt blodbad. Ikke fordi han var slem, ond eller dårlig trent. Men fordi han hadde ett voldsomt jaktinstinkt. Jo før du innser at det mest sannsynlig kan være tilfelle med din hund og, dess bedre er det. Tilrettelegg for minimalt med triggere for hunden din og å holde dyra skilt når du ikke hjemme eller kan følge godt med på interaksjonen mellom dem er mitt beste tips til deg. Pluss, trene på impulskontroll og konsentrasjon. Atferden på hunden din kommer garantert til å forandre seg når den går igjennom de forskjellige kjønnsmodningsfasene - kanskje spesielt dersom du har hannhund.  Fortsett å trene gjennom hele livet til hunden din så minimerer du sjansen for at noe går galt. 
    • Jeg meldte en bekymring til mattilsynet i sommer. Hadde masse bevis på at dyrene ikke hadde det bra, hadde samtaler på telefon, SMS, mailkorrespondanse med saksbehandler fra Mattilsynet, pluss jeg lagde egen googledisk-folder med bilder og videoer av forholdene som hun/de fra Mattilsynet hadde fri tilgang til. Jeg vet også at Mattilsynet var der i hvert fall en gang på befaring. Det endte i at eieren fortsatt har dyrene, noe jeg syntes er heeelt hårreisende.  Hundene hadde tak over hodet, tilgang til mat og vann - så da var det ikke skjellig grunn til omplassering. På tross av at de konstant sto ute, sloss så blodet sprutet og ikke ble møkka for... Nå har jeg flytta, men da jeg fortsatt bodde i området stod det to voksne pluss fire/fem valper i samme hundegård. Alle utenom den ene var forholdsvis store driv- og jakthunder på rundt 25/30 kilo. Tror også at Mattilsynet har sykt mye å gjøre, med lite ressurser til å gjennomføre alt, at de kun har mulighet til å befare bekymringer der dyr er døende eller har veldig, veldig kummerlige livsforhold. Det du beskriver er selvfølgelig helt ******, men trolig ikke nok til at Mattilsynet kommer til gjøre noe.. Dessverre.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...