Gå til innhold
Hundesonen.no

Pelsstell


cockerella

Recommended Posts

Er ute etter litt info på vegne av ei venninne med bolonka. Den rasen er jo ganske fåtallig, men hun mener pelsen ligner på bichon eller coton de tulear sin pels. Det hun lurer på, er pelsstellet. Er det noe spesielt hun bør være oppmerksom på? Skal /bør de bades ofte eller skjeldent, skal det brukes balsam? Må hun belage seg på å børste gjennom pelsen hver dag?

På forhånd takk!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Heisann!

Nå kjenner jeg ikke til bolonka, men hvis pelsen er som du beskriver vil den nok kreve mye pelsstell. Den bør bades ofte, dette fordi pelsen da blir lettere å holde flokefri, og man bør bruke balsam. I forhold til børsting så bør man gre gjennom pelsen daglig med en kam. Dersom man får gode rutiner på kammingen så tar det bare ca. 10 min hver dag.

Det er viktig at man begynner tidlig med pelsstell, selv om valpepelsen er rimelig grei å holde og ikke krever like mye. I tillegg er det greit å vite at overgangen fra valpepels til voksenpels ofte er en vanskelig periode da pelsen floker seg ekstremt mye.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvis hun mener pelsen ligner mye på bichon frice må hun nok belage seg på å trimme pelsen litt hver dag. Viss hun ikke da vil ha en litt flokete pels på den, som ikke bare gjør vondt for hunden, men også gjør det vanskelig for eieren når hun skal få opp disse flokene etterpå. Når man vasker en slik pels er det alltid lurt å bruke balsam, for å lette arbeidet etterpå med børsting. jeg bader min hver 14 dag, men det er alt etter hvor mye den skitner seg ut og hvor vidt den holdes inne!

Men et tips som jeg fikk var alltid å børste før man gikk i dusjen, ellers floker flokene seg enda mer inn under shamponeringen!

hilsen Dina ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har svart deg på Canis, men jeg kan jo bare lime inn svaret her også for ordens skyld ;)

Både bolonka og coton de tulear er bichonraser :-) Det er visse forskjeller på pelsen til de forskjellige bichonrasene, men de stelles vel mer eller mindre likt. Har ikke møtt en bolonka i levende live, men de har jo en del til felles med min rase, bichon havanais.

- Jeg syns faktisk at det kan slite litt mye på pelsen når man børster hver dag. Noen ganger i uka holder som regel. Men man kan jo ta litt av hunden en dag og litt den neste, så blir det ikke så mye arbeid hver gang.

- Det er viktig å finne en børste som ikke sliter så mye på hårene. Karde sliter veldig og det bruker jeg ytterst skjelden. Børster av denne typen egner seg veldig godt for lang og myk pels: http://www.jemarpet.com/images/Brush%20PSI25359.jpg

- Balsamspray er greit å bruke når man børster. Da blir ikke pelsen så statisk. Hvis man ikke kjøper ferdig blandet spray, kan man bruke vanlig hundebalsam og blande ut med vann. Men man skal ikke spraye på mer enn at pelsen såvidt blir litt fuktig og tørker med en gang. Pelsen må IKKE være fuktig etter børstingen.

- Bading er greit med 2-3 ukers mellomrom. Men det er ingenting i veien for å bade en gang i uka hvis det er behov for det. (Mine kortklipte havanaiser bader jeg ca. en gang i mnd.)

- Det er verdt å investere i en god sjampo. Billighundesjampoene i matbutikkene er dårlig egnet for den type pels. De gode sjampoene skal gjerne vannes ut og er ofte drøyere i bruk uansett.

- Ikke bruk for varmt vann når du bader hunden. Litt kjøligere enn du selv pleier å ha det er som regel greit.

- Det er også verdt å investere i en skikkelig føner (men det holder med en kvalitetsføner til mennesker). Igjen skal man ikke bruke for intens varme under føningen. Kaldknapp på føneren er kjekt å ha, så kan man veksle litt. Som nevnt over er det viktig å føne pelsen helt tørr etter bading.

- Hvor gammel er hunden? Når de er rundt året (+/-), skifter de fra valpepels til voksenpels, og da må man være forberedt på en periode med ekstremt mye floker.

- Husk selvfølgelig å børste ut hunden før den bades.

- Etter badet er det lurt å klemme ut så mye vann som mulig, og så håndkletørre hunden før den fønes. Husk å ikke gni så mye, men heller dra og klem. Jo mindre du føner, jo mindre slites pelsen.

Her er en link (dette er havanais, men det er kanksje det nærmeste du kommer bolonka?):

http://www.mts.net/~mckay55/grooming.html

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Ved henting tenker jeg at stoffburet er helt greit. Når dere kommer hjem ville jeg hatt transportburet inne, hjemme, med et mykt pledd og noen godbiter i. La valpen utforske buret og oppfordre den til å være der litt, uten å lukke. Så ville jeg prøvd å ta med buret i bilen allerede første dag, og kaste noen godbiter eller legge inn en god tyggeting de 10 minuttene du skal levere. Hvis valpen kommer fra en skikkelig oppdretter bør den har erfaring med bilkjøring fra før, selv om det ofte er med mor og/eller søsken. Hvis valpen IKKE er trygg alene de 10 minuttene så er den tryggere i et solid bilbur enn et stoffbur den kan tygge seg ut av... Hvis det viser seg å være et problem ville jeg fått noen til å sett etter den den korte tiden leveringen tar.
    • Jeg får valp imorgen. Vi er godt forberedt og skal ha fem uker fri.    Det jeg stresser med er at barnet mitt skal i barnehagen neste uke for å gi valpen litt mer ro den første uken. Det jeg bekymrer meg for er at jeg må ha den med i bilen når jeg leverer i barnehagen. Er det innafor å la den være i bilen de 10 minuttene det tar å levere barnet?    til vanlig skal jeg ha hunden i et transport bur bak i bilen, men tenker at den skal få være i et Stoffbur i passasjersetet ved siden av meg når jeg henter den imorgen og den første uken.  
    • Hadde nettopp en kjempefin tur uten noe tull, og masse pen lineføring. Ede var skikkelig på tilbudssiden og ikke engang utålmodig på godbitene. Det går virkelig fremover. Ordentlig godgutt i dag 🥰 Flink vaktbikkje også, for anledningen i Miljøpatruljen. Forsøpling tar vi alvorlig.
    • Hadde nettopp et mareritt av en "treningsøkt". Hadde alle favorittingene hans og lommene fulle av snacks. Godt vær og stille og rolig feriestemning. Ede åpnet med å hoppe opp og bite og bjeffe og jukke og være teit. Jeg trodde vi skulle ha en fin økt med den energien der, men da jeg ba om utgangsstilling for TREDJE GANG, så gikk han sakte og satte seg seigt ned. ... Eneste lyspunkt var en fin innkalling da han mens jeg prøvde samle meg vimsete avgårde på egenhånd inn i en luftegård jeg ikke har gitt ham lov til å gå i. Da spratt han opp fra sniffingen og kom løpende inn med en gang. Supert! ..men det var det ENESTE han gjorde riktig på cue. Han dekket hver gang jeg ba om stå. Så dumt på meg når jeg ba om utgangsstilling. La repeatedly fra seg apporten en meter fra meg i forsøk på å innkassere uten å måtte gi den fra seg. Fant plutselig ut at det var kewlere å gå fra front mellom beina mine til utgangsstilling istedenfor å svinge bakparten inn, og gjentok den der flere ganger. Nektet gå fot uten lure i hånden. Den økende frustrasjonen min gjorde ikke ting bedre. Han begynte holde hard rock konsert. Hoppet og bet og jukket. SÅ kom jeg på at han ikke har fått skjønnhetssøvnen sin. Han hadde vært våken fra kl 07 i morges uten å blunde et blunk. Aha! All made sense. Tok ham med meg inn igjen, og det tok ikke engang et minutt før han brøt ut i full raptus og fløy villmann mellom veggene i toddler tantrum. Stoppet plutselig og begynte krafse og grave som en manisk gærning på gulvet, og falt så dønn om, som et slakt, rett i søvn. — Har De forsøkt skru maskinen av og på igjen? 
    • Det er nok definitivt en del av "spøkelsesalderen", men det er også viktig å ta på alvor så man ikke ved uhell forsterker adferden så den blir en uvane.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...