Gå til innhold
Hundesonen.no

Båndtvang


pixiegirl

Recommended Posts

Jeg satt å lurte på en ting. Hvorfor har man egentlig båndtvang store deler av året? Er det hovedsaklig for å beskytte dyreliv (ikke la hundene skremme opp fugl og andre ville dyr) som jeg har hørt? Det kan jo ikke være pga. at mennesker ikke skal plages, for mennesker blir jo plaget like godt på vinteren som på vår og sommer (de som ser på hunder som en plage).

Men hvis det er for å beskytte ville dyr i en sårbar periode, hvorfor er det da båndtvang selv midt i byer? Håper noen kan gi meg svar. :icon_redface:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det står ganske klart i loven hva båndtvangen er til for:

"I tiden fra og med 1. april til og med 20. august skal en hund bli holdt i bånd eller forsvarlig inngjerdet eller innestengt, slik at ikke den kan jage eller skade storfe, sau, geit, fjærfe, rein, hest eller vilt, herunder viltets egg, reir og bo."

Lenke til kommentar
Del på andre sider

slik som sirup forklarte, når det er snø er det for å skåne rådyr osv, de blir nokså fort sprengt om en hund jager dem i djupsnøen. Når snøen så forsvinner er det straks klart for at fuglene legger egg osv. Det er noe hele tiden i denne perioden. Men vi har enkelte friområder der båndtvangen ikke gjelder. vassfjellet i midt norge for eksempel. Om du abbonerer på hundesport, og har gjort det en stund, var det en artikkel der det so om båndtvang for en stund siden, og der var det listet opp de forskjellige fristedene.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for svar, spesielt lovsitatet, men jeg må si jeg egentlig ikke skjønner så mye mer. Friområder er greit nok, men om har hunden løs et sted der det ikke er mulighet for at hunden kan forstyrre dyreliv, så bryter man jo like fult loven.

Også var det dette med snø, da. Jeg begynte å undre meg litt da det ble utvidet båndtvang tidligere i år i områder der det kom "så mye snø", som f.eks. Oslo. Det var merkelige saker, syntes jeg, for de snømengdene vi så på TV var mindre enn hva vi bruker å ha her oppe på samme tid, og da er det ingen som krever utvidet båndtvang. :P

Nei, det skal vel ikke være enkelt! :icon_redface:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Båndtvang er, som det står i loven, for å hindre at hunder skal skade eller forstyrre dyrelivet. For dere som har hunder som holder seg rundt dere hele tiden, er nok dette veldig teit... men det er så utrolig mange som ikke har kustus på hundene sine, eller har hunder som løper over store områder så de ikke ser hva den gjør eller hvor den er til all tid.

Hjemme der jeg bor, er det båndtvang frem til 23. desember... den blir utvidet hvis det er mye snø da, men grunnen til dette, er at fra oktober til 23/12 er det elgjakt og rådyrjakt, og da kan løse hunder avlede jakthundene i jobben sin. Det er også for å fortelle folk at det er lurt å holde seg unna skogen, hvis hunden er skuddredd f.eks. Plutselig så feller jegerene et rådyr, og man kan skvette ganske bra hvis man står nærme nok!

Jeg synes båndtvang er en veldig fin ting å ha for dyrelivet sin del, og selv om man bor midt i oslo, er det fortsatt dyreliv i parker osv... så båndtvang er ikke helt bak mål der heller...!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er bare for å beskytte tammenneskene, det, skjønner du. De er like redde hele året, og de yngler til alle årets tider :angry:

Eh.. Det er da ville dyr selv midt i byen? De syns kanskje ikke, men det er vilt, som fugl, pinnsvin, rev o.l. i parker.. For ikke å snakke om utallige rotter og mus :wub:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

er mye forde folk som bor i nerheten av skoger lar som regel hundene løpe løs og når det har vært en hard vinter så pleier fex rådyr og være sårbar og si man er uheldig at bikkja løper etter så er det fort gjort at hunden biter de eller skremmer de vekk fra ungene osv

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Kanskje på tiden med en oppdatering her også. Shero: Shero er nå 11 år og pensjonist. Han har vært pensjonert fra agility konkurranse siden 2022, men har fått gå blåbær med mamma, men etter at han begynte å halte i ett løp i sommer er han heltidspensjonist. Før han ble pensjonert rakk han å delta på ett NM, hvor vi kom igjennom 1. løp. Han har fått prøvd seg på nose work, men vi sliten med at han skal appotere luktboksne så det er lagt litt på hyllen til jeg finner en løsning. Eskene skal uansett enten stås på eller etes opp så... Han har også fått prøvd seg på svømming, han vet ikke om han er helt fan av å svømme hvor han ikke kan stå.M Mamma og Shero. Shero & Max er slitene etter NM  Max: Max er nå 6 1/2 år gammel (hvor tiden flyr). Han bommet på stigefelt i sommer og traff, så nå er vi klasse 3 på heltid. Stigefelt brenner vist, hilsen Max. Max er en fin storebror til Yoshi og er glad han endelig har fått noen å leke med. Jeg har vært instruktør i agility i høst, og Max stilte opp som lånehund siste gangen. Veldig moro at han er trygg nok til å gå, siden sist jeg prøve å få han til å gå med noen utenom familen løp han rett til meg. Vi har også vært innom Sheltie-VM i Kongsvinger hvor vi hadde mye fint, men ikke full klaff.  Max på Sheltie-VM Max og Yoshi
    • Dette har jeg aldri hørt om. Uff, lykke til, håper det går bra!
    • Frøkna har mest sannsynlig fått en blokkert spyttkjertel. I går skulle hun til utredning i CT, men forundersøkelse av hjertet viste at det ikke er et alternativ å dope henne ned slik hjertet er nå. Så hva i alle dager gjør jeg? Er det noen som har vært borti dette, og evt. fått utført noe slags behandling (f.eks. drenering?) under lokalbedøvelse? Hun ble satt på vanndrivende over helga for å redusere trykket på hjertet, så vil de ta en ny vurdering mtp. risiko ved narkose i neste uke,  men hun vil uansett være en høyrisikopasient så det er jo kjempeskummelt å gå den veien. Jeg har jo ikke lyst til å risikere livet hennes for en blokkert spyttkjertel, som tross alt ikke er livstruende og mest bare et irritasjonsmoment. Alt hva den stakkars hunden skal måtte gjennomgå 
    • Få en trener MED ERFARING (fra hundeklubben f.eks) ikke en som har tatt e kurs og er på sin første hund...  Dette må en hjelpe dere med in real life.  Har selv en valp på 16 uker som bodde på småbruk, men hun er miljøsterk og rå i miljø. Det er noe miljø og mye genetikk.  Kjenner ikke til Collie men tidligere slet de med nerver og det er jo bittelitt arvelig det... Det du opplever høres meget rart ut. Få hjelp hjem nå!!  Valpekurs er genialt, men treneren der har begrenset tid til å hjelpe med sånne problemer, men noe veiledning hjelper absolutt.   
    • Gratulerer med resultatene og hunden!
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...