Gå til innhold
Hundesonen.no

hundediggern

Medlemmer
  • Innholdsteller

    30
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

hundediggern's Achievements

Explorer

Explorer (4/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

4

Nettsamfunnsomdømme

  1. en hund, men det blir litt frem i tid. Jeg har en katt og bor i leilighet akkurat nå. Men, ønsker tips fra dere, hør nå; Er litt over 50, og har barnebarn på 2 og 4 år. Men jeg vil gjerne ha noen rasetips ang. meg og min alder. Ønsker en liten rase som ikke bjeffer så mye. Liker godt å gå turer og har hatt hnd i alle år, unntatt de siste 6 årene. Har før hatt en labrador, buhund, en blandingshund av flat coated retriever og dalmatiner og 2 corgier. Er litt usikker på corgie fordi den siste jeg hadde ikke sansen for barn. Men den første var veldig rolig og fin ang.barna. Har lurt litt på en spisshund igjen, men er ikke helt sikker for de vokter jo. Noen som har tips her? Bare spør om det er noe dere lurer på.
  2. Hei dere! Her var det mange fine buhunder av dere! Åååå...men bor dessverre i et boligbyggelag og har katt sånn at det ikke går foreløpig. En må ha et dyr om gangen. Men jeg hadde buhund som tenåring og han var nydelig og veldig glad i familien vår. Mange mange år siden dette nå, men har jo lyst på en venn innen denne rasen. Takk for at dere lar meg se og titte,det gjør meg glad!
  3. I første omgang når jeg jeg la ut denne tråden,var det i mine tanker at retrievere,golden og labrador som var og er favoritt,men ang.de små rasene kunne jeg tenkt meg flere. Sånn som whippet,bichon frise,eller lignende,bare de er barnevennlige. Jeg skal ta meg god tid til å tenke,ringe osv. Og ja,viktig med gode oppdrettere. Den gangen jeg kjøpte labradoren min,ble det fra en i Moss som drev seriøst med redningshunder samt hunder som skulle bli førere for blinde. Mulig jeg kontakter han en gang til. Og corgiene har også kommet fra seriøse oppdrettere. Grethe Hedne i Ås,en gang i tiden når hun virkelig var på hugget for gode avlsdyr. Men corgie skal jeg ikke ha mer.
  4. Den forrige corgien vi hadde stakk av mens jeg var gørsliten etter å ha klippet plenen. Det hadde begynt å småregne og jeg gikk og hentet meg en flaske vann. Og borte var han,søkk vekk,så da fikk jeg helt hetta og ropte og lokket. Etterhvert reiste vi rundt med bilen og kikker og sier ifra til naboer om å varsle meg om de ser han. Men han var borte resten av sommerkvelden til tross for øsepøsevær. Jeg var stadig urolig,men nei,ingen hund kom. Greide nesten ikke sovne,men sånn ca kl. 02.00,hørte jeg noe smalt mot hoveddøra og jeg spratt opp og der satt han! Ble lykkelig som få,det gjorde slettes ingenting om han var søkk våt,hentet bare håndkle og vi koste resten av natta innunder dyna. Jeg var så glad!
  5. Jeg har pleid å lese hundene mine og brutt fort av den interessen som måtte komme - at de sekundet etterpå ville løpt fra meg. Ropte "kom" i en lys ledig tone og hver gang får han godbit slik i starten. Etter som tida går har han fått godbiten litt nå og litt da,men jeg roser veldig når han ser på meg og er på vei til å snu og komme tilbake. Det hendte veldig ofte også at jeg løp i motsatt retning samt roste når han da satte opp farten for å nå meg. Syns kommandoen "kom" er det aller viktigste i en oppdragelse.
  6. Ååå,heldig,heldig! Gratulerer så masse!
  7. Takker for mange og skikkelige svar. Saken er den at jeg har ikke bil,så jeg får ikke reist så ofte og besøkt dem,og det er grunnen til at jeg vil kjøpe en hund som er av den omgjengelige sorten,for man møter så klart barn mens man går turer osv. Men det er jo familien som man har mest kontakt med,og i og med at jenta snart er bare 2 år så skjønner ikke ho stort enda,og det skal komme en til i juli. Er det som er hovedsaken til at jeg spør. Men,begge parter må lære hverandre respekt og det er jo vi ansvarlige for. Både den som har jenta og den som har/får hund. Mine hunder har det fra før av gått greit med isammen med ungene fordi de har vokst opp med hverandre.
  8. Det jeg lurer på er; Når voksne skaffer seg hund og den ikke er vant med barn f.eks.omgåes de til daglig,ukentlig,men plutselig at denne voksne får barnebarn,begynner å jobbe med barn,kjenner voksne som har barn og som kommer på besøk til vedkommende med denne hunden. Har dere/ vet dere om alle raser da kan være aggresive mot disse barna? Det kommer an på erfaringen hunden har så klart,men sånn jevnt over,en kan vel ikke si at alle hunder er aggresive mot barn ??? Jeg undres så veldig på det,ettersom vi har barnebarn og besøket ikke er så fryktelig ofte som flere ganger i uken,pga jobbing.
  9. Ja,vet at labradorer har prbl.med vekten siden de er så glade i mat. Men sånn er jammen corgie også,det fikk jeg vite av den første oppdretteren vi kjøpte han av. Har sittet og søkt litt på dansk svensk gårdshund,den virket ikke så ille i gemytt den heller. Det er barnevennlige raser jeg først og fremst er ute etter som sagt.
  10. Nja,lurer på deres erfaringer og opplevelser ang.de nevnte rasene... fint å høre om,. ser og på de aktuelle typene på hunden,no osv.
  11. Så bra bilder,det er akkurat jeg husker sånn min var. Han ble dessverre påkjørt av toget så vi måtte ta han,,,,,jeg hadde så vondt,så vondt etterpå for savnet jo den snilleste hunden i verden. Går litt for labrador ja,og han skal få være med på alt jeg/vi skal,det var den forrige. Men han ødela sko dessverre hvis han fikk sjansen,så vi fant ut at fikk han sin egen,da holdt han seg kun til den. Ja,han var rar han. Satt ved siden av meg mens jeg stelte lilletuppa mi,ruslet etter når jeg la ho på gulvet og han koste og lot ho få kose så mye ho ville mens han lå stille på gulvet. Mimre,mimre...
  12. Noen med retriever raser her også?
  13. Nei,nå er jeg ferdig med corgie,og ang.hårpels så må det bli slik som labradoren,buhund har,aller helst. Og korthåret som du nevner Simira,angående whippet. Har hatt litt lyst på whippet også,samt buhund,de går for å være barnevennlige,lekne,og har ikke så behov for å løpe fra gård og grunn. Hadde en finfin buhund da jeg var tenåring. Han var min.
×
×
  • Opprett ny...