Gå til innhold
Hundesonen.no

Hundeliv

Medlemmer
  • Innholdsteller

    129
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Hundeliv

  1. Min hund fikk også Mestinon,- i tillegg til Prednisolon og Imurel (også immundempende) Jeg minnes at Mestinon var vanskelig å dosere, men det vil jo veterinæren veilede dere gjennom. Det høres ut som dere er i gode hender. Hva angår svelg (regner med det er snakk om megaøsofagus) kan man jo håpe at det bedres med medisinering. Hvis ikke finnes det metoder for å sikre at maten ikke kommer i retur. Jeg regner med at hunden ikke er like "på" nå som den er syk, så må man egentlig bare ta hver dag som den kommer. Om sykdommen ikke går i remisjon, hadde jeg nok ikke regnet med at dette var en hund som kunne virke aktivt i jakt om det er det som er målet. Realistisk sett er det nok lurt å komme seg over denne akutte fasen og ta en nærmere vurdering når man har bedre oversikt over situasjonen. Det er veldig individuelt hvordan sykdommen utvikler seg. Min hund fikk symptomer da han var halvannet år gammel, fikk diagnose da han nærmet seg 2 år og ble avlivet vel tre år gammel. Det er dere som hele tiden må vurdere hundens livskvalitet og ta de avgjørelsene dere mener er best for hunden. Jeg ønsker dere lykke til.

  2. Har hatt hund med Myastenia Gravis. Ikke primært fokal selv om ansiktsmuskulatur også var rammet,- og uten f.eks megaøsofagus (noe som ikke er uvanlig). Sykdommen gjør jo at nervesignaler ikke når fram til muskulatur og det er da naturlig at det kan virke som om hunden kan mangle overskudd. Muskulaturen "virker" ikke og svinner hen når den ikke blir brukt. Generelt er vel medisinering av Myastenia Gravis ulike immundempende medisiner, kortison som regel. Disse gir i seg selv mange bivirkninger og vil neppe gjøre at hunden oppleves som frisk når den bare blir medisinert (jeg opplever at det er det dere aller mest lurer på?) Jeg vet at MG kan gå i remisjon,- altså i en slags hvile, men de fleste hunder jeg har hørt om med sykdommen har blitt avlivet relativt raskt etter at diagnose ble gitt. Selv beholdt jeg min i et par år på medisinering, og måtte avlive akutt som følge av medisinenes bivirkninger. Jeg hadde hørt om at sykdommen kunne gå i remisjon og håpet i det lengste. Med fasit i hånd, hadde han fått slippe med en gang sikker diagnose ble stilt. Dersom bare ansiktsmuskulatur er rammet, regner jeg med at prognosene kanskje er bedre? Dette kan behandlende veterinær svare på,- eller skaffe rede på gjennom sitt fagnettverk.

  3. Det stemmer at jeg har hatt en hund med MG. I tillegg kjenner et par til som har hatt hund med samme diagnose, og enda fler har kontaktet meg idet deres hund har fått diagnosen.
    Det er nok umulig å si om din Lewis har MG bare basert på symptomene (det finnes så mange sykdommer medlignende diffuse symptomer), så det vil ikke bli klart før testresultatene kommer. Jeg har skrevet kort om sykdommen her. Der finnes også en del lenker som jeg fant aktuelle da jeg skrev teksten. Jeg har dessverre ikke fulgt med på evt.utvikling i behandlingstilbud osv, men regner med at det ikke har skjedd så mye.Dersom du har spørsmål, må du gjerne ta kontakt enten på PM her eller via mailadressen i bloggen :-)

  4. Sånn i utgangspunktet ser man ikke sm på røntgen, såvidt jeg vet, men man kan se skygger eller mellomrom som ikke skal være der. På min ene så vi forstørret mellomrom mellom nakkevirvler, ble sent på ct. Null funn. Mr viste fremskreden sm med store syrinxer. Så både ja og nei? Man ser vel gjerne "noe", som kan være mange ting, og så er det bare å fortsette jakten. Men ikke alle veterinærer kjenner til sm og vet ikke at man ikke ser det (kan hende man ser "noe" på ct og, men ikke nok til en diagnose) på ct, så har man en rase der det kan være naturlig å tenke at sm er en mulig diagnose så er det greit å vite selv. :)

    Takk for utfyllende svar :-)

    • Like 1
  5. Syringomyelia? Da må det mr til for å sjekke. Håper det ikke er det.

    Mener du at SM kan synes på vanlig røntgen og på MR, men ikke på CT? Her ser man jo at det er "noe". Jeg spør av nysgjerrighet :-)

    Har selv en langtidssyk hund med symptomer fra bevegelsesapparatet. Der synes også en skygge lik den på rtg.bildet over mellom C6 og C7(lenger bak i nakken). Den er bemerket i CT-rapport, men som noe som sannsynligvis ikke gir plager. Spent på hva veterinærhøyskolen finner ut med din hund @bie.

  6. Kupper tråden litt, har spørsmål om Atopica :)

    Nora har alltid vært sånn at hvis hun blir helt tom i magen, så kaster hun opp magesyre, og nå som hun står på Atopica, så syns jeg hun er verre på det enn hun har vært før, at hun blir helt tom i magen fortere enn hun har gjort før, om det gir mening? Og det hun kaster opp, er tynnere og mer vannaktig (evt mindre magesyre) enn det hun kastet opp før hun begynte på Atopica. Er det noen som har lignende erfaringer? Evt veit hva det kommer av?

    Min heeler går på Atopica ifm corneadystrofi, så han behandles ikke for allergi slik de fleste som får medisinen gjør. Da vi startet opp fikk jeg beskjed om at han kom til å kaste opp de første to ukene. Jeg oppfattet det som at det nærmest var oppkastgaranti ;-) Men så sa veterinæren at jeg skulle fryse tablettene dersom dette skjedde. Jeg oppbevarte likeså godt kapslene i fryseboksen fra dag én, og iløpet av den første måneden kastet han opp én gang (uvisst om det var knyttet til medisinen). Nå oppbevares de i romtemperatur, og det går helt greit.

    Jo større hund, desto dyrere er behandlingen. For en 6 kg's kropp synes jeg ikke den er avskrekkende ift mange andre behandlinger.

  7. Har også vært på foredrag med Tobias Gustavsson der det oppsto lignende disputter i etterkant. På direkte spm til Gustavsson ifm ulik tolkning av hans utsagn om klikkertrening svarer han at han først og fremst ønsket å få fram at det knapt finnes sammenlignenede forskning på ulike treningsmetoder. Dessuten sier han at han ikke er kritisk til klikkertrening; han bruker det selv.

    Da jeg var på foredraget skjønte jeg imidlertid idet Gustavsson brukte klikkertrening som eksempel at de i lokalet som bruker andre metoder ville ta det til inntekt for at klikkertrening ikke er en god metode...

    Ang bruk av MH sier han vel ikke mer enn det de fleste allerede er klar over. Det er ikke en individanalyse, og er heller ikke ment å være det.

    • Like 5
  8. Har hentet et par hunder i Sverige (flere i Norge), og tenker at prisen stort sett blir den samme når man tar i betraktning valutakurs og legger til toll. Bor langt nord i landet. En tusenlapp eller to ekstra i "startpris" gjør for min del ikke så mye fra eller til. De virkelige utgiftene mht hundeholdet kommer etter at valpen har kommet i hus...

  9. Min datters hund hadde en periode da hun kastet opp en del. Allemenntilstanden var forøvig god og hunden hadde avføring hele tiden. Da min datter etterhvert syntes symptomene endret seg, tok hun hunden til veterinær. Røntgen viste noe som lignet en metallbit i magesekken, og da de åpnet hunden fant de en masse av kvister, gress og annet fiber som hadde kaplslet inn denne biten. Massen vistes ikke på røntgen og hadde en størrelse på 10 x 5 cm(!) og hunden veier 6 kg, så de kan tydeligvis bære på store ting før det virkelig går galt. Veterinæren var glad for at hunden hadde såpass god allmenntilstand, fordi da er oddsene bedre.

    Dersom du går med en uggen følelse, så ville jeg ha oppsøkt veterinær. Better safe than sorry!

  10. Slik jeg leser tråden, ser det ut som den kommende hundeeieren har utseende som fremste kriterie for rasevalg. Beklager om jeg tar feil, men tror jeg ville sagt til denne personen at hun burde sette seg ned og tenke over hva hun kan tilby en hund og hva hun ønsker at en hund skal kunne være med på. Jeg synes det blir litt pussig å skulle velge rase ut ifra utseende når vi vet at det er så stor forskjell på hva de ulike rasene krever. Hun blir garantert glad i hunden uansett, men om hun velger en rase som passer henne bedre, så kan hun kanskje spare seg noen grå hår. Hilsen en som har valgt to raser uten at utseendet i utgangspunktet ga noen wow-følelse.

    • Like 3
×
×
  • Opprett ny...