Gå til innhold
Hundesonen.no

LeneG

Medlemmer
  • Innholdsteller

    1,578
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av LeneG

  1. Takk for omtanken :)

    Så utrolig trist. :(

    Har du hatt 2 keisersnitt på hun?

    Nei. Første gangen absorberte hun alt. Noe kom ut som utflod.

    Nå var både jeg og gubben så babysyke etter å ha gått å ventet på 2 kull som ikke kom så vi hentet hjem en liten kattunge :wub:

    1393508_10151922772292342_1120761873_n.j

    • Like 11
  2. Her har det ikke skjedd noenting!

    Hun vasker seg mye og forrige natten drev hun på hele natten og vasket, gravde og skiftet stilling men i går og i dag har

    det vært helt stille.

    Hun er ekstremt klengete og jeg får ikke gå ett skritt uten henne.

    Er på dag 62 / 67 i dag så nå må det vel sette i gang snart.

    Hvis ikke det har skjedd noe innen i morgen så ringer jeg dyrlegen og hører hva han mener.

    • Like 1
  3. Noen her som har erfaring med bare 1 valp i kullet?

    Jeg var i utgangspunktet ikke spesielt nervøs for fødselen til Candy.

    Føler jeg har satt meg godt inn i hva som skal skje og har en fantastisk oppdretter som følger opp.

    Etter røngten ble jeg derimot litt mer usikker.

    Både oppdretter og dyrlege mener det kan bli ett problem under fødsel.

    De får ikke så stort temperaturfall og det kan hende en valp ikke er tilstrekkelig til å sette i gang en fødsel ordentlig.

    Dessuten tenker jeg på tiden etter fødsel. Sosialisering til mennesker blir jo det samme men

    hva med sosialiseringen den får fra sine kullsøsken?

    Hun er på dag 63 fra første parring i dag men ifølge røngtenbildene har hun nok tatt seg på en av de siste parringene dvs dag 58/59.

  4. Nå har vi vært på røngten og det var ikke så mye å legge ut bilde av.

    Røngtenbildet viste valpen dårlig så dyrlegen mente hun var nærmere 55 enn 60 dager.

    Men det var EN VALP :D ihvertfall.

    Vi tok ultralyd også, for å dobbeltsjekke men han fant bare en. Den lå og presset på urinblæra til Candy

    og da skjønte jeg plutselig hvorfor hun har vært 16 ganger ute i dag :icon_confused: .

    Var sikker på at fødselen var i gang jeg...

    Da er det bare å forberede seg på fødsel og ett mulig keisersnitt. Både dyrlege og oppdretter mener det ofte resulterer i keisersnitt

    med bare 1 valp. Får håpe vi slipper.

  5. Takk jenter :)

    Er ikke så flink at jeg har bilder før og etter og innimellom. Var litt usikker på om det ble noe i det hele tatt

    og ville ikke få opp forhåpningene.

    Skal legge ut bilder etter røngten som blir tirsdag eller onsdag. Skal ringe og bestille time nå :)

  6. Tror dette temaet er utrolig betent! Det er barna våre og vi lar oss lett rive med. For meg som er en av de som lar ungen rusle tur, leser jeg innlegg som klandrene og nedlatende. Mari sier at hun ikke dømmer eller ser ned på oss som lar bikkjene lufte barna, mens hun derimot ville valgt helt anderledes da hun synes det er ansvarsløst. Ergo vil jeg lese det som om hun mener at jeg er ansvarsløs. See? Jeg klarer fortsatt ikke å se at "jeg dømmer ingen" ikke er noe annet enn preik for om hun mener det er direkte ansvarsløst så dømmer hun jo både 2ne, Amnety og meg som ansvarsløse mødre.

    Og motsatt; De som ikke slipper ungene sine ut med bikkjer føler seg angrepet og mistenkeliggjort for å overbeskytte ungene, ref Amnety

    Jeg ser helt klart ting fra begge side, MEN jeg velger likevel å slippe Helle ut med Asti i og med at jeg kjenner området, de fleste hundene og eiere. Hun får gå i en radius av 1km altså rekker aldri bort til parken. Skulle det nå skje noe som hverken barn eller hund har skyld i ville vi ha måttet prate om det. Jeg har selv en opplevelse fra barndommen som sitter hardt i så jeg vet at slikt fester seg. Kattunge som venninne ville vise frem til meg (5år) som satt inne i hundegården med løse huskier, ikke pent og lite katt igjen etter noen minutter. Så jeg vet at slikt fester seg, MEN jeg har ikke direkte traumer av det.

    En annen ting jeg ser er at de som slipper ungene ut med bikkjer faktisk har litt større unger :) Vi har litt lenger fartstid, vi kjenner barna våre og vi slapper mer av, ergo står vi mødre på hver vår kant her, flere av oss har unger som MÅ ut i verden for å klare seg selv om få år, mens andre igjen har små barn som MÅ beskyttes mot verden. Klart det er vanskelig å se at de blir store med tid og stunder (sier hun som aldri trodde barna ville huske at jeg sa det var ok å farge håret når de var 12 eller at de kunne få piercing når de var 16 *banner*). Jeg er helt enig i at de små ikke skal ut med hunder, jeg setter grensen ved 10 og aldri fremmede unger.

    Det var veldig bra resonnert Margrete :). Du er ganske fornuftig du.

  7. Det er like irriterende å bli kalt krisemaksimerende som uansvarlig forresten. Jeg har ikke noe problem med at andre velger annerledes enn meg så lenge barnet kan kontrollere hunden, hvorfor trenger dere å putte meg i en boks da?

    Jeg er ikke i tvil om at dere kan ta like riktige avgjørelser som meg selv om de ender opp med å være forskjellige, jeg er heller ikke i tvil om at dere leser barna og hundene deres mer enn tilfredstillende. Men det må da gå an å komme fram til noe annet uten å være hverken hysterisk eller krisemaksimerende?

    Jeg mente ikke å putte noen i boks. Hvis noen føler at det er utrygt å sende ungen på tur med hunden så forstår jeg det.

    Jeg har jo de samme tankene. Jeg bare velger å ta risken utifra at jeg har lett håndterlige hunder og ett greit nabolag.

  8. Heisann :)

    Da er vi igang igjen.

    Candy ble parret på nytt 27. juli til 1. august. Nå er hun på dag 51 etter første parring.

    Da eier av hannhunden skulle på ferie var vi så heldig å få låne han i 5 dager og han gjorde jobben sin :)

    For øvrig samme hannhund som sist.

    Har vært usikker på om Candy faktisk har tatt seg for hun har ikke lagt seg ut men nå begynner det og hjelpe og det hopper

    og spretter inni der så nå er vi ikke i tvil om at det er småttiss(er) inni der.

    Var litt redd for å stresse henne denne gangen så det ble ikke noe ultralyd.

    Vi tar røngten den 24. for da er hun 53/58 dager på vei.

    Candy er i god form men virker sliten. Hun ligger inntil meg hele tiden og vil bare kose.

    • Like 3
  9. Så nå får man ikke si at en lukt er ubehagelig heller? Man kan jo si det samme om parfyme og hvor mye det stinker, men ingen som bruker parfyme blir vel fra seg av den grunn?

    De fleste synes jo parfyme lukter godt i normale mengder. Så nei, det er ikke sammenlignbart.

  10. Vel, siden du har sitert mitt innlegg hvor skrev at jeg velger å lukke verandadør/vindu for å slippe å få røyk inn i min leilighet, så får jeg da gjøre det tydelig at JA jeg mener at jeg skal få velge vekk det uten at røykere skal ta det som et personlig angrep. Andre kan røyke (jeg håper flere klarer å slutte), men jeg vil gjerne slippe lukten i mitt eget hjem. Jeg synes ikke det lukter blomster, akkurat.

    Redigert: Jeg synes det er litt snedig å se hvor grovt generaliserende enkelte klarer å være, sammen med at mange av de samme prøver å påtvinger andre meninger en ikke har. Er det en diskusjonsteknikk? En dårlig en i så fall...

    Jeg siterte ditt innlegg bare fordi du påpekte hvor vondt det lukter av røyk og at du nevnte den dødskjipe naboen som røykte på sin egen veranda. Du må selvfølgelig få lov å lukke verandadøren din Det jeg tar personlig er den avskyen for tobakkslukt som går igjen i alle innleggene her.

    Jeg VET jo at jeg lukter røyk også, jeg visst bare ikke at så mange synes det var frastøtende.

    Det er ikke så kult å få høre det...

    Du LeneG: Du trekker inn min kommentar om at det er "lov" å være ufine mot to gruppe mennesker, røykere og tjukkaser. Ser du liksom ikke hermetegnene du eller?

    Og har du ikke sett det andre innlegget mitt heller, svaret på AnetteH sitt ? ?

    Det er faktisk bare å ta en titt rundt deg, så vil du se at det er greit å disse feite folk og røykere. De får nemlig bare skylde seg selv de! Folk driter i hvorfor du er feit se, bare du er feit så kan de si du trøkker trynet fullt på McD. Og røyker du, wow, da har du nada inteligens osv. Eller, kanskje du er blandt de som er helt perfekt og ikke har opplevd diskriminering pga at du røyker eller er feit? Kanskje du fikk jobben fremfor en som er mer kvalifisert enn deg bare fordi du ikke er feit eller røyka? Noen ganger har jeg liksom bare litt lyst til å si f*** ***!

    Det er ikke så ofte jeg blir grinete i diskusjoner, men nå ble jeg faktisk rimelig grinete da du trekker meg ned sammen med de som åpenbart disser og anklager røykerene her, fordi jeg har nevnt at det er "lov" å disse to grupper: røykere og feite folk! Tror du virkelig at hermetegnene bare er til pynt?

    Jeg har vært ikkerøyker siden 2002, men jeg føler meg ikke bedre enn røykere av den grunn. Jeg tok et valg da jeg ble gravid og sluttet røyke. Jeg har ikke villet starte igjen, derfor er jeg fortsatt røykfri.

    Da må jeg bare unnskylde at jeg leste innlegget ditt feil. Går litt fort i svingene her noen ganger :icon_redface:

    Røyker selv og ser ingenting galt i hva folk sier på dette.

    Selvfølgelig kan man stille spørsmål på IQ når man velger å røyke, for det er mye bortkastet penger på en ting som kun skader kroppen. Røyk stinker, det er fakta. Enkelte røykere er til så sjenanse for andre at det bare er helt greit at folk tar opp temaet. Når de f.eks stiller seg i busskur tett med folk og tenner seg opp en røyk, ja da må man spørre seg om det er IQ eller rett og slett at de ikke har lært seg å være forståelsesfull og lært seg vanlig folkeskikk hjemmefra. Det er ille nok at det stinker røyk av folk som røyker, etter at de har røkt - det er ikke nødvendig å røyke oppi folk i tillegg.

    Jeg har sluttet flere ganger og holdt opp i år, men begynt på igjen. Jeg har gjort det for at jeg selv velger å gjøre det, pga jeg syns det er godt - ikke pga andre årsaker. På meg er det kun i hodet det sitter (likt de som spiser noe godt når de vet de ikke burde), og de gangene jeg har sluttet, så har det vært uten problemer (uten noe hjelpemiddel) - dette pga jeg har bestemt meg. Har ikke merket noe på kroppen foruten bedre luktesans, puls og form. Begynte på igjen for at jeg valgte det - ikke for at jeg ikke klarte det pga abstinenser eller annet.

    Der er enkelt og greit en uvane jeg velger å ha - ikke ulikt de som liksom går til behandling for å bli kvitt brus-avhengighet som tydeligvis er på moten - dette er også bare en uvane og ingen avhengighet.

    (pr deff er vel røyk innunder avhengighet, men ikke i min bok - jeg kaller det uvane)

    Skjønner ikke helt at folk skal ta ting andre sier, så personlig. Folk må da få ha sine meninger og få lov til å lufte disse uten at man trenger å føle det som et personlig angrep.

    De fleste begynner å røyke i en alder hvor hormonene langt overstiger IQ så den er ikke avgjørende i om folk begynner eller ikke tror jeg.

    Kjempebra for deg at du ikke føler det som en avhengighet og har klart å slutte og røyke.

    Jeg er dønn avhengig og har ikke sjans til å gå en dag uten sigaretter uten å klikke.

    Da er det ifølge deg noe feil med min IQ fordi jeg ikke slutter. Dessuten stinker jeg.

    Fremdeles så skal jeg ikke ta det personlig :icon_confused:

    LeneG da, du må ikke trampe slik på tær og minne de på at de faktisk ser ned på røykere ;) Fysjamei!

    Ja fysj :innocent:

    Betyr det at neste gang noen kritiserer deler av mitt hundehold så kan jeg si at dere ser ned på meg og at dere tror dere er så perfekte? Igjen: Hvorfor er det bare røyk som stiller i en slik særkategori?

    Fordi det går på personlige ting som kroppslukt, IQ og at vi i det store og hele er til sjenanse for hele samfunnet. Kan ikke forstå at dere ikke ser at det er personlig!!!

    Hvilke andre tråder kan du trekke frem som går slik på personer?

×
×
  • Opprett ny...