Jump to content
Hundesonen.no

Gry83

Medlemmer
 • Content Count

  464
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by Gry83

 1. Jeg klipper klørne til hundene mine ukentlig. Liker å holde de sånn noenlunde korte for å prøve å unngå skader. Har erfaring med at særlig ulveklør ryker fort hvis de er for lange. ? 

  Min første hund var en omplasseringshund på 4 år som sikkert aldri hadde fått stelt klør/hatt muligheten til å slite de ned selv (de gikk aldri ut med henne), klørna hennes hadde vokst rundt og inn i potene igjen. Hun hadde sporer på bakbeina som så ut som bukkehorn som var snurret rundt flere ganger. Heldigvis fikk ikke potene langvarig skade av dette, hun fikk ikke feilstillte tær, som de kan få i de verste tilfellene. Men jeg kjenner at jeg fortsatt får litt nåia når jeg ser hunder med for lange klør. ? 

  IMG_20180430_224919.jpg

  • Like 2
 2. De har lymfekjertler i det området. Tispa mi hadde jurkreft, og hadde en hoven lymfekjertel på samme sted.

  Selve kulen er nok ikke kreft, da hadde du sikkert oppdaget den før den ble så stor. ? Men hovne lymfekjertler tyder på at noe i kroppen ikke er helt som det skal, så hunden bør undersøkes hos veterinær. Det trenger ikke være noe farlig, det kan være en liten infeksjon eller noe annet uskyldig, men i verste fall kan det være noe mer alvorlig, så det er greit å få sjekket ut. ?

   

  received_10154815643137376.jpeg

 3. Ikke for å skremme deg, men i verste fall kan det være kreft. Det kan være mye annet også, men jeg ville definitivt tatt turen til dyrlegen for å få det sjekket snarest mulig just in case. HVIS det er kreft er prognosene gode hvis kulen blir fjernet tidlig og ikke har rukket å spre seg. ☺ 

  Legger ved et bilde av en hund med kreft i munnen. Kulen ble fjernet og hunden ble frisk. ?

  20170527_051127.png

 4. Prøver å legge ved bildet av armen. Selv om det er "bare et blåmerke" så må jo hunden ha bitt ganske kraftig. Er egentlig litt overasket over at det ikke ble hull på huden mtp størrelsen på blåmerket. Men når jeg leser om hengende kjøttfiller og legevakt og sting over her, så får jeg prøve å tenke at det  kunne vert verre. :P 

  Jeg får prøve mitt beste å legge hendelsen bak meg, lesson learned, gå videre litt klokere, og gjøre alt for at det ikke skal skje igjen. 

  received_10158777967575790.jpeg

×
×
 • Create New...