Gå til innhold
Hundesonen.no

Summerbee

Medlemmer
  • Innholdsteller

    4
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Summerbee

  1. Ja, jeg regner jo med at jeg kanskje ikke kommer noen vei. Men det er ganske streng båndtvang i kommunen, og få plasser man har lov å ha den løs. Båndtvangen gjelder også boligområder, og bryter derfor forskriften om sikring av hund i kommunen. Brot på denne forskrifta kan medføre straff etter hundelova § 28. «Med bøter eller fengsel inntil seks måneder straffes en hundeholder som forsettlig eller uaktsomt har unnlatt å forebygge eller avverge at hunden rettsstridig a. angriper eller skader person, b. jager, angriper eller skader dyr.» Tenker på at denne hunden har gått rett på hunden min begge gangene, og har et veldig stivt kroppspråk generelt og veldig reaktiv i bånd. Det er mange barn i nabolaget, og der hvor den gikk løs er det også en ikke inngjerdet lekeplass rett ovenfor. Føler ikke det er særlig forsvarlig. Nå fikk jo ikke denne hunden skada min da, da jeg visste den kom til å gå til angrep, så fikk avverga bittskader.
  2. Okey, så hva gjør dere med eiere som har hunden sin løs og hunden går til angrep mot egen hund som er i bånd? Hadde en kjedelig opplevelse på lørdag da jeg skulle ut på morgentur. Da vi hadde komt ut på parkeringsplassen vår (rett utenfor huset), ble vi angrepet av en løs hund. Denne hunden gikk rett på min hund og jeg måtte sparke den bort for å få den av min hund.. Dette er et tettbygd nabolag, og jeg antar at det egentlig ikke var meningen at hunden skulle være løs. Men dette er 2.gang dette har skjedd oss (og samme hund som har gått til angrep). Eier(mann) og datter kom ruslende bak, og ropte ganske slapt navnet til hunden og stopp. Hunden lystret selvfølgelig ikke, og tok kun hintet etterhvert som jeg fikk sparka den unna noen ganger (sparket ikke hardt, men samme styrke som når man lobber en fotball).. Usikker på hvilken rase det er, men ser ut som en medium str grå spisshund av et slag. Eier sa ikke noe til meg og jeg var mest opptatt av å komme meg unna de. Men i ettertid lurer jeg på om jeg egentlig burde fått tak i navn og meldt fra til politet? Hva gjør dere i slike tilfeller? Jeg har nok mulighet til å finne ut hvem det er, siden de bor i samme nabolag. Dette er tross alt 2.gang der skjer og er ikke noe hyggelig i det hele tatt. Hunden min og jeg gjorde ikke noe for å fremprovosere noe som helst. Hunden satt bare øynene i min og røyk rett på oss.
  3. Har du prøvd å legge inn et innlegg i facebook-gruppa «Matmor trenger en hjelpende hånd»? Mulig det er lettere å få napp der?
  4. Jeg har riktignok storpuddel, men opplever at alle størrelser har de samme typiske puddelfaktene (ut i fra de jeg har møtt). Livlig glad hund, med god av-knapp (sett frem til at de har fått dekt behovene sine). Min lærer raskt, og kommandoer sitter bra så lenge man er flink å terpe på de jevnlig, hvis ikke putter han de rett i glemmeboksen (kan ha noe med at han er unghund). Dusjer han hver 2. uke, og føner tørr med blåser. Opplever at han tover lettere i de periodene med mye snø - han liker å rulle/ake seg og dette skaper friksjon i pelsen. Det er ikke så mye børsting mtp tid man evt bruker på å fjerne løshår.
×
×
  • Opprett ny...