Gå til innhold
Hundesonen.no

braand

Medlemmer
  • Innholdsteller

    5
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av braand

  1. Takk for svar. Synes også det virker merkelig om man som kjøper/forbruker ikke skulle ha noen form for økonomisk sikkerhet/garanti, når det er snakk om et så kostbart «produkt». Vi hadde dessverre ingen livsforsikring, bare den «vanlige» Alltid Golden-forsikringen fra Agria.
  2. Gikk visst litt fort i svingene her. Hunden var 6 mnd (ikke 4 mnd som jeg skrev tidligere) da den ble avlivet, men vi hadde hatt den i 4 mnd.
  3. Jeg er ikke sikker på hvilken type det var. Men ja, det var vel akkurat det samme vi fikk høre, at det var veldig uvanlig å se en så alvorlig grad på en så ung hund.
  4. Takk for svar. Joda, vi fikk veterinærattest. Alt var (tilsynelatende) som det skulle, med unntak av en testikkel som ikke var falt på plass.
  5. Hei, Vet ikke om dette er rett plass å spørre, men tar sjansen. Pek meg gjerne i riktig retning hvis dette ikke er riktig sted ? Så, her er saken: vi kjøpte en 8 uker gammel Golden Retriever-valp i februar. Oppdretter er anerkjent, stamtavler og alt er på stell. Allerede fra start synes min kone at valpen så ut til å halte. Etter noen uker tok vi dette opp med oppdretter, men han mente at det ikke var uvanlig at en valp kunne se ut til å halte. Haltingen ble gradvis mer og mer tydelig for oss, og da valpen var ca 6 mnd tok vi den med til veterinær for å få en profesjonell vurdering. Det ble tatt røntgenbilder, og raskt konstatert at valpen hadde en alvorlig grad av albuedysplasi (AD). Pga. alvorlighetsgraden var veterinærerene som så på bildene aldri i tvil om at valpen burde avlives. Selvølgelig veldig trist for oss, men mest av alt for valpen som ikke fikk leve lenger enn 6 mnd. Med fare for å høres kynisk ut, så innebar jo dette også en økonomisk belastning for oss. Vi betalte 30 000 kr for valpen alene, i tillegg til veterinærundersøkelser og avliving på ca 10 000 kr. Deler av veterinærutgiftene fikk vi tilbakebetalt på forsikringen (Alltid Golden Retriever hos Agria). Vi var i kontakt med både oppdretter og Agria, og fikk vite at vi ikke hadde krav på noe mer kompensasjon enn for veterinærutgiftene. Dekkes ikke hundekjøp av kjøpsloven på lik linje med andre produkter, slik at man skal kunne forvente at «produktet» (valpen) skal vare/leve lenger enn 6 mnd? Eller er det ikke så enkelt? Har vi noe som helst mulighet for kompensasjon, eller er dette en ball vi kan legge død først som sist?
×
×
  • Opprett ny...