Gå til innhold
Hundesonen.no

AnonymBruker

Medlemmer
  • Innholdsteller

    7
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av AnonymBruker

  1. Har en valp på 5 ½ måned som har fått 2 små røde flekker på magen. La merke til disse i går. Noen som vet hva dette kan være? Kan huske at ho hadde to flott i det områder for knapt en uke siden, disse tok jeg jo. Ho har nå nylig for noen dager siden fått ny dose med flottmiddel. Men kan flotten være grunnen til disse merkene og kan dette være farlig? Vet at hunden til noen kjente døde av en flottsykdom ganske ungt og ble derfor veldig bekymret. Noen som har opplevd noe lignende? Eller har noen tanker om hva dette kan være og hva jeg evt burde gjøre?
  2. Hei jeg har en valp på over 4 måneder som plutselig har blitt en del dårligere i treningen. Vi trener veldig mye på kontakt ute og siden jeg har en gjeterhund er dette veldig viktig for å kunne gå ved bilveien. Jeg har bevisst variert veldig med godbitene for at ho ikke skal gå lei. Jeg har også hatt med mye lek i treningen og holdt øktene korte for å holde motivasjonen oppe. Vi har holdt god avstand til triggerne slik at ho skal lykkes og har deretter gått med mindre og mindre avstand etterhvert som ho mestrer dette. Dette har funket veldig bra og ho har holdt god kontakt og gått forbi både katter, biler og syklister. Men de siste 10 dagene har ho blitt en del dårligere og vi har gått ekstremt store skritt tilbake. Ho har blitt mye mer opptatt av alt annet som skjer og vil nesten ikke ta kontakt med meg lenger som før. Da har jeg prøvd å motivere mere, men det funker ikke. Ho virker ikke så interessert i godbitene lenger selv om jeg bruker veldig gode godbiter som ost, pølse, fiskekaker, kylling osv. Selv når vi bare trener kontakt hjemme i gården virker alt annet mye mer spennende, men ho virker rett og slett bare mett hele tiden. Jeg har merket at det går ekstremt mange godbiter, ho har i tillegg hatt god appetitt og spist sine måltider. Nå har jeg prøvd å skyve måltidene lenger ut på dagen slik at ho skal være mer sulten før treningsøktene men ho virker bare mett hele tiden. Selvfølgelig kan det vell også være en blanding av det er vanskeligere å fokusere ute, men ho har jo klart dette før? Jeg har også lagt merke til at ho bæsjer ekstremt mye og oftere. Kan det være at ho rett og slett får for mye mat og ikke er nok motivert for godbiter fordi ho ikke er sulten nok? Kan man redusere mengde med for slik at ho blir enda mer sulten og gira på godbiter? Trenger at ho er motivert for kontakt for å kunne gå ved veien..Trenger gjerne noen tips og råd om det er noe jeg kan gjøre for at treningen skal gå bedre igjen.
  3. Noen som vet når hunden/”valpen“ kan bli med på skitur? Når vi skal på “skiferie“ er min border collie 1 år og jeg lurer på kan den da bli med på skitur og trekke litt? En hundetrener sa til meg at de ikke kan trekke før de var minst 2 år. Men på nettet leste jeg at de kunne bli med på skitur og trekke når de var over året fordi da var de ferdig utvokste. Vet noen her hva som stemmer? Hva er deres meninger om dette?
  4. Ja hun har veldig mange bein, også av mange forskjellige typer.. Kan godt være at mange ganger så biter hun for å få oppmerksomhet. Siden hun ser liksom opp på oss i det hun tygger på ting og venter liksom på en reaksjon. Da vet jeg ikke hva jeg skal gjøre. Jeg jo ikke overse hun og la hun bite på tingene, men om jeg gjør noe så får hun jo oppmerksomheten hun ønsker. Prøver da å gi henne et bein, men om hun har gnagd lenge nok på beinene så er de plutselig helt uinteressante. Noen tips til hva jeg gjør da?
  5. Takk for tips! Vi var hos veterinæren, og da sa hun at det så ut som at hun hadde mistet alle melketennene, så ja jeg tror nok hun har det.
  6. Jeg har en valp på 6 måneder som enda ikke har slutta med å bite. Er dette vanlig? Trodde hun egentlig skulle ha slutta nå som hun har mistet alle tennene sine. Hun biter fremdeles en del. Det hjelper ikke å avlede hun med et bein heller. Hun prøver seg også på å bite på soffabeinane og bordkantane. Det virker nesten som om det klør i tennene hennes fremdeles fordi hun virker noen ganger helt desperat etter å bite på oss og ting. Leste noe om at det kunne klø når tennene vokste ut? Men gjør det det i så stor grad? Det begynner jo å se ut som at tennene snart er ferdig utvokste. Må man begynne å gjøre noe snart for få vekk dette problemet, eller vil hun slutte etterhvert selv om det kanskje ikke klør i tenne lengre?
×
×
  • Opprett ny...