Gå til innhold
Hundesonen.no

Nuppidu

Medlemmer
  • Innholdsteller

    14
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    1

Alt skrevet av Nuppidu

  1. Jeg kjøpte en tispevalp for et år siden, stor rase. hun har hatt så mye småtteri av sykdom oppigjennom. Som liten fikk hun øyekatarr og urinveisinfeksjoner flere ganger.. har alltid spist rått (vom) og høykvalitets tørrfor, frukt,grønnsaker, samt diverse tilskudd som fiskeolje. Når hun var rundt 6 mnd fikk hun kraftig ørebetennelse, og fikk medisin for dette. 1 mnd senere kom den tilbake, så ny runde med medisin igjen. Noen uker etterpå kom den tilbake igjen, og jeg byttet dyrlege for den dyrlegen skrev kun ut medisin, og jeg ville sjekke henne for allergi. Til ny dyrlege startet vi med utredning av allergi og nytt for, hun reagerte på medisinen og ble knallrød og huden flasset av i øret. må si det har kostet mye med allergiutdredningen, for vi har vært på undersøkelser 2-3 ganger i mnd siste 2 mnd + foret og medisinene er dyre.. og hun har gått på mye medisin. Renset ørene i narkose 2 ganger osv. ikke nokk med det så skader hun foten sin under lek med ball på gresset. Og blir undersøkt av vetrinær men vetrinær finner ikke noe annet enn at hun har «tråkket over». Halter i 2 uker, og jeg bestiller røntgen. Der har korsbåndet blitt revet av og vi blir henvist til en annen klinikk for operasjon, 40 tusen skulle de ha, noe som er greit for det går på forsikringa. I tilegg så de på røntgenbildene at hundens hofter var litt dårlige, og kalte dette «et tilfeldig funn». Hunden min har operert i ene kneet nå og er i en rehabliteringsfase (TPLO) og klinikken tok rett før operasjonen flere røntgenbilder av begge føtter, der ser de at det andre korsbåndet er revet av også, og at hun må operere igjen om 6-8 uker. Jeg har en forsikring som dekker 60 tusen i året, og det nye forsikringsåret startet for 1,5 mnd siden. Årets dekning er brukt opp og etter alt som har vært sitter jeg igjen med ingenting i dekning, og fra nå må jeg punge alt ut selv. Jeg har brukt rundt 20-30 tusen + det siste halvåret på henne, da jeg alltid må betale 15% i egenandel uansett. klinikken ga meg en pris før første TPLO at prisen har 35-40 tusen. Regningen endte likevell på 49. Må regne med det samme på evt neste operasjon, noe jeg IKKE har råd til.. og det sårer meg veldig. Vil jo så gjerne ha henne frisk i mange mange år til, og vet ikke hva jeg skal gjøre.. min stakkars hund har vært så uheldig. Hun har i tilegg en tannfeil, og må operere ut ei tann senere også. dyrlegen er ikke akuratt så «sympatisk» og sa bare at vi setter opp en time til ny operasjon om 6-8 uker, tror de alt vi driter penger eller? jeg har hørt at enten må hunden opereres, eller la vær å gå på smertestillende resten av livet, eller avlives. Vetrinær har ikke sakt noe av dette selv men. hva ville dere ha gjort om dere var i samme situasjon?
  2. Selfølgelig, har bare aldri opplevd at hun har slik smerte, grusomt… hun klarer ikke å stå på baklabben sin..
  3. Hadde en episode tidligere i dag der hunden vår fikk vondt etter vi kastet ball. Det som skjedde var at hunden sprang etter ballen, og plutselig bråstoppet og begynte å pipe veldig og haltet på ene bakfoten. hunden klarte ikke å gå som før og var utrolig forvirret stakkars, men samboer nekter å ta med hunden til vet, da han mener at det vil gå over av seg selv, og at hun sikkert bare har strekt noe. Hunden piper ikke nå, og har ikke vondt når jeg undersøker beinet, men haltinga er der, og hun har halen mellom beina og er veldig rolig. jeg mener vi bør dra til vetrinær, men samboer mener vi har brukt nok penger til dyrlegen i det siste
  4. Helt enig. Vi hilser aldri på hunder på tur, og slik har vi alltid gjort det. Vi har 2 faste lekekamerater, de er valper også. Og de har leika sammen siden de var små. Men nåå er hun helt ekstrem, men det er nok ikke så rart. Masse hormoner i sving.
  5. Min rottweiler tispe har nå fått sin første løpetid, hun er straks 10 mnd. Dene uka har hun vært slitsom på tur. Drar veldig i båndet, mer skvetten og på vakt, glefser i bandet og ulydig. Den største forskjellen er st hun at umulig hvis vi møter mennesker eller andre hunder på tur. Da stirrer hun dem ned, og skal dra seg bort til de, og ja hun vil bare hilse og er ekstremt nysjerri. Så passeringer nå er et helvette.. hun bjeffer ikke, men som sakt stirrer hun og drar veldig. Umulig å få kontakt med henne.jo mer avstand til andre jo bedre, men hun er likevell vanskelig å få kontakt med. noen som sliter ved passeringer av mennesker og hunder under løpetid?
  6. Min rottweiler tispe på 8 mnd har fått noe som ser ut som et stikk, det er veldig hovent og er veldig smertefullt for henne bare hvis jeg er borti forsiktig. Har smurt inn med sårsalve uten hell. har dere noe formeninger om hva dette kan være?
  7. Den ramla ut på gulvet for en time siden? heldigvis!!!
  8. Min rottweilervalp har mistet alle tennene bortsett fra denne hjørnetannen, tanna er ganske løs, men begynner å bli beskymret for at vi må trekke den til vetrinær. hva ville dere ha gjort? optretter sier den vil falle ut av seg selv, men jeg vet ikke jeg… han har noe å tygge på til en vær tid, og vi har litt drakamp med forskjellige leker
  9. Kort forklart. Vi har en rottweiler hann på 16 uker. Har i det siste vist aggresjon mot meg! altså jeg het at valper han bli sinte om de er i en situasjon de føler de må forsvare seg. Men min hannvalp har begynt å bite i sofaen noe som resulterer at han får ting i munnen som han ikke skal ha. har ingen problem å ta ting ut av munnen hans (enda ihvertfall) men når han begynner sånn så er det rett ned fra sofaen. problemet er at han setter seg på sofaen og begynner å knurre hvis jeg nermer meg. Må noen ganger løfte han ned og det liker han ikke! Flekker tenner, biter sikkelig og knurrer! jeg er bare helt forvirret og er beskymret for st han kan bli mer aggresiv når han blir større og en fare for både oss og andre. Har snakket med optretter men han føler jeg bare snakker bort og rundt alt. Valpen er veldig beskyttende over tyggebein, og vi hadde en hendelse der også, selv om vi holdt på med byttelek.
  10. Jeg har en rottweiler valp på 12 uker. Han biter noe voldsomt, og går nesten til angrep på oss. Forstår jo at dette er lek, men valpen er så voldsom. jeg har prøvd alt fra å gi valpen leke, vannsprut, og hekte valpen med bånd rundt bordet, slik at han skal forstå at leken ender hvis han biter oss. Men alt dette uten hell. Eneste som fungerer er selvkost buret. Men kan ikke benytte meg av buret hvis vi feks er ute. det andre er at han biter på alt, selfølgelig men noe av det valpen biter på er ikke bra. Valpen har respondert med å bli illsint når keg prøver å ta tingene fra munnen og biter meg og knurrer veldig. vet at rottweilere er veldig voldsomme, men jeg liker ikke helt den attituden hun har når jeg tar ifra henne ting. Har prøvd å erstatte tingene med godbiter, len hun er ikke interessert
  11. Ser at min rottweiler har 6 klær på enten bakbein, men på andre bakbein er det 5. har ikke sett dette før, og syns det er litt rart.
  12. Min mors dvergpuddel flasser en del, noe som har oppstått i det siste. Flere som har opplevd det samme? i hovedsak tørr flass legger ved bilde. Vanskelig å se da hunden har svart pels, min mor sier dette er normalt men jeg vet ikke jeg.. har hatt hunder selv og har aldri hatt et slik problem
  13. Vi kan evt låne en bil av min far, men ser helst ikke.. skal kjøpe større bil i sommer, men kan kjøpe et lite stålbur og feste det med stropper evt? Skal ringe statens vegvesen på mandag angående regler
  14. Hei! vi skal hente valpen vår om 3 uker og skal kjøre i 7 timer. Problemet er at vi har sedan bil. Dette er en liten rottweilervalp på 2 mnd vi skal hente fra Sverige, og lurer på om det er lov å ha valpen i reisebur sikret med sikkerhetssele i baksete? Eller vil dere ha anbefalt sele med som man fester i sikkerhetsbelte?
  15. Ja okei?? Min valp er 9 uker når vi henter fra Sverige da
  16. Tusen takk! Men hva mener du med det? Valpen før ormkur med 28 dagers mellomrom og er ferdig med kuren når vi henter hvis du forstår ?
  17. Hei! keg henter min rottweiler valp i Sverige om 3 uker. Lurer på om det er noe som må mer jeg har glemt som må være i orden. vi handler fra seriøs optretter, men man som kjøper har selv ansvar for at alt er i orden. Jeg kjører og henter selv. jeg vet at for å få valpen over til Norge må: - Ha EU pass - kjøp/salgskontrakt - være benhandlet mor revens dvergbendelorm, og få standard vaksiner ( dette blir ført inn i valpens pass). - veterinærattest rett før vi henter. - betale 25% mva av hundens verdi. men det jeg lurer på er ang Mattilsynet, må jeg varsle de? Står så mye forskjellig overalt og jeg syns siden til Mattilsynet er så rotete. Setter pris på tilbakemeldinger av folk som har lignende erfaring med import av hund/valp fra Sverige?
×
×
  • Opprett ny...