Gå til innhold
Hundesonen.no

Janca

Medlemmer
  • Innholdsteller

    13
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Janca

  1. Takk for svar. Men jeg har begynt å gå tur med andre sin hund da jeg ikke har tid å ha egen. Jeg må jo liksom nekte den mye fordi de løper etter andre hunder, de skal angripe biler, de kan hoppe etter folk om de kommer for nær. Hva skal jeg gjøre liksom? Jeg er ikke redd for hunden egentlig, for den er ikke aggressiv. Men jeg er redd for paranoide folk. Jeg vet at folk kan gjøre en situasjon til noe større enn den egt er. Så jeg er mest redd for at noen skal klikke på meg eller anmelde for noe. Så jeg må dra henne mot meg eller si nei hver gang. Dette har også eier sagt at jeg skal såklart. 
     

    Jeg går med henne og opplever noen ganger hunder som går løs i sin eiendom. De bjeffer etter den jeg går med, og da kommer eier ut ofte og sier «kom her» osv. 

     

  2. Hunder må jo gå i bånd pga deres egen sikkerhet (de kan jo løpe etter hva som helst) og kommandoene består seg mye av «nei» «kom her» osv. Fordi de bjeffer etter andre hunder, vi må passe på de pga folk som blir redde når de kommer mot dem osv. 

    Synes ikke hunder dette er litt kjipt? Jeg synes jeg hører folk hele tiden si «nei» «kom her!» «rolig» 

  3. På 12/20/2022 at 9:42 PM, Rufs skrev:

    Jeg har hørt (og vet ikke om det stemmer) at når man parrer to hunder fra den nye rasen, så skal avkommet ligne på den rasen den nå er. (Stemme med rasestandaren) F.eks hvis du parrer en doodle med en annen doodle, så er det ikke lett å si hvilke rasestandar den har. De ser jo så forskjellige ut. Både i høyde, pelstype, temperament osv
    Avkom skal tydelig vise hvilke rase den er. (Og ikke at det bare er en vill blanding)

    Når jeg treffer Eurasiere (som er en relativt ny rase), så lurer jeg ikke på hvilke rase det er. De ser ut som eurasiere alle sammen, (og ikke bare en merkelig show-show-mix)

     

    Eurasier er som en gylden samojed. 
     

     

  4. Av alt kunne jeg tenkt meg ulvehund. Blanding av alaskan malamute og kanadisk ulv. Som White Fang i Ulvehunden. Eller andre som ser ut som ulv. Men de er vel ikke lov i Norge og vet sånne hunder kan være vanskelig å oppdra. Jeg har ikke livsstilen til å ha en. Ikke hund i det hele tatt.

    Litt mer realistisk sett, Tervueren! Schæfer, Hvit Gjeterhund eller husky.

    Av små hunder liker jeg alaskan Klee Kai og amerikansk eskimo.

  5. 2 timer siden, Sprettballen skrev:

    Vanskelig å vanskelig. Jeg har hatt to, begge med allergi. En med alvorlig allergi som til slutt førte til avliving og en med allergi som sannsynligvis kunne vært greit håndtert. Det var andre grunner til at den ikke ble så gammel. Begge ble kjøpt av (i min bok hvert fall) seriøse oppdrettere som fokuserte på helse og gemytt. Og som benyttet klinisk friske hunder i avl. Begge mine schäfere kom fra helt forskjellige linjer og begge var av brukslinjer.

    HD og AD har man god kontroll på hos schäfer, og forekomsten av den typen leddlidelser er relativt liten. Det er bred enighet om å røngte schäfer, og både folk som kjøper hund som familiehund eller brukshund har for vane å røntge hundene sine. 

    Allergi derimot, er en skummel jævel. Man kan ikke teste for allergi, og man kan ikke garantere at alle er ærlige i alle ledd. Dessuten finnes det jo folk som mener at bare fordi hunden ikke tåler kylling, så er jo ikke det noe problem å avle videre på. Så hunder med milde kliniske symptomer går gjerne i avl likevel, selv om de kanskje ikke burde. 

    Å finne en seriøs oppdretter tar deg bare så langt. Å kjøpe hund er lotto. Schäfer er dessverre belastet med en del arvelige sykdommer, og det er helt umulig å vite hva slags lidelser den arver og i hvilken grad den vil bli belastet. Eller ikke i det hele tatt. Jeg elsker rasen og kommer til å kjøpe schäfer igjen. Kanskje tredje gangen klaffer :) Men nå har jeg en liten pause, så valget falt på en annen brukshund denne gangen.  

    Takk. Ei venninne hadde schæfer når hun var liten. Jeg vet at den ble avlivet pga noe kløe. Vet du hvilken sykdom dette er?

  6. Tervueren! Synes de er så fine og det har vært min favoritt hund mange år.

    Hvit gjeterhund. Også helt ekstremt fine! 
     

    Schæfer. 
     

    Alt som ligner ulv. Blanding av alaskan malamute og ulv (som Jed i White Fang/Ulvehunden filmen). 
    Tamaskan, British Timberdog, Native American Indian Dog. Laika.

    Pyreneer. Maremma. Australia mountain dog (den som ligner Leonberger).

     

  7. Native American Indian Dog.
     

    Yakutisk Laika (en del av de er ikke noe fine, men noen av de er helt ekstremt fine!!)

    British Timber Dog. Ganske ny rase.

    Tamaskan.

    Beauceron. Sjelden i Norge isf.

    Alaskan Klee Kai. Har sett noen i Norge da.

×
×
  • Opprett ny...