Gå til innhold
Hundesonen.no

CrissyS

Medlemmer
  • Innholdsteller

    54
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    8

Alt skrevet av CrissyS

  1. CrissyS

    Valp 2022

    Tusen takk? Hun finner ofte roen når det yngste på 7 har lagt seg, men når begge ungene er våken, så blir det ofte mye bråk og hun bjeffer da mye. Hun bjeffer også mye om en er nede og hun er oppe med resten av oss. Er litt usikker på hva jeg kan gjøre for å få henne til å roe ned. Vi øver nå på at hun ikke skal dra, så vi håper det blir slutt på. Om hun drar, så stopper vi opp, venter til hun er rolig, så går vi videre.
  2. CrissyS

    Valp 2022

    Hope er nå blitt 7 måneder(tiden flyr)! Vi sliter dessverre med at hun hele tiden skal bite(blir nesten sprø). Hun biter i alt hun kommer over og i oss hele tiden. Har prøvd å ignorere og avlede, men til ingen nytte. Vet ikke hva vi skal gjøre. Tar gjerne i mot tips og råd. Hun driver også å bjeffer mye inne, av alle plasser, men sluttet heldigvis med å bjeffe ute. Hun får mye turer(enten mange små, eller noen små og to lange turer). Hun er ikke interessert i lekene sine, forutenom snusematte, slikkematte og sånn leke man gjemmer godbiter i, så vet ikke hva jeg kan finne på for å aktivisere henne inne. Har prøvd kong, men hun har ikke vært interessert i den. Vi har også måttet begynne å bruke halsbånd på henne når vi går tur med henne her vi bor(har på sele når vi drar til f.eks.hundepark, byen, veterinær o.l.), da hun trekker noe voldsomt, det hjelper med halsbånd, men vi vil jo gjerne bruke sele, så om noen vet om en sele som er god å bruke på hunder som trekker så vil vi gjerne ha tips. Beklager for et langt innlegg.
  3. CrissyS

    Valp 2022

    Nå har vi øvd mye og det har roet seg kjempemasse med bjeffingen?? Når vi er ute på tur og jeg ser/hører en bil så får jeg kontakt med henne og belønner helt til vi ikke kan se bilen lenger og det fungerer. Jeg er så glad nå!??? Men nå er vi i tannfellingsperioden og jeg gleder meg veldig til den er over, for å si det sånn?
  4. Hei. vi har en langhåret collie-tispe på litt over 4 måneder. For noen uker siden begynte hun å bjeffe og nå bjeffer hun på det meste. Hun begynte vel i grunn å bjeffe på de andre valpene på valpekurs, men ettersom at hun ikke bjeffet ellers så tenkte vi ikke så mye over det.. I Begynnelsen/midten av juli hadde jeg 8 nattevakter på rad og hun fikk dessverre ikke like mye aktivisering som hun er vant til og da eskalerte det. Hun begynte å bjeffe på mennesker(spesielt barn som lager mye lyd), andre hunder, syklister og oss. Vi har prøvd å øve på kontakt med oss for å deretter å belønne, men det er ikke alltid så lett å få kontakt når hun begynner å bjeffe. Vi har hatt turer hvor vi har møtt på syklister og biler uten at hun bjeffer, så jeg vet ikke helt hva som trigger henne. I dag gikk vi tur. Vi møtte da på en hund som hun har møtt før og det gikk kjempefint. De lekte med hverandre uten at det ble bjeffing. Så gikk vi forbi et hus der det var en hund på verandaen som bjeffet og hun begynte å bjeffe tilbake. Vi tok en sti inn til skogen hvor noen kom forbi med to hunder og hun bjeffet ikke, men da de var gått forbi oss(ganske langt forbi) begynte hun å bjeffe. Hun bjeffer heller ikke på alle biler som kjører forbi eller alle mennesker. Vet ikke hva vi skal gjøre.
  5. CrissyS

    Valp 2022

    Hun reagerer på barn som lager høye lyder(roper/leker). Det virker da som at hun også vil være med på leken og på andre hunder som bjeffer. Om en hund bjeffer til henne så begynner hun å bjeffe masse, men det virker ikke aggressivt da. Bjeffer også om hun ser sitt eget speilbilde? På tur i går reagerte hun ikke med bjeffing på verken syklist, folk som gikk forbi eller på biler og det er jo positivt.
  6. CrissyS

    Valp 2022

    Uff, håper virkelig at det ikke det er sånn det blir fremover.. Vi får fortsette å prøve å avlede og belønne kontakt, men det er ikke så lett å få kontakt med henne når hun bjeffer.
  7. CrissyS

    Valp 2022

    Vi har prøvd å få til kontakt ja og belønne når hun gir oss kontakt istedet for å bjeffe, men vi har vært på ferie, så det har ikke vært så lett. ?Muligens bjeffingen har vært ekstra ekstrem nå pga.vi har vært på ferie og det er mye for henne å ta inn, ikke vet jeg.
  8. CrissyS

    Valp 2022

    Hope er nå 16 uker og da hun var litt over 14 uker begynte hun å bjeffe, noe som har eskalert til de grader. Hun bjeffer inne, hun bjeffer ute på folk, andre hunder, biler osv. Skjønner ikke hvordan dette plutselig har skjedd. Før bjeffet hun svært sjeldent. Jeg hadde 7 nattevakter på rad, så hun fikk ikke vært like mye ute som hun pleier. Vet ikke om det er en grunn til at hun begynte med bjeffingen, men nå er hun mye ute på tur.. Vet ikke hva jeg skal gjøre..
  9. CrissyS

    Valp 2022

    Takk? Tenker at litt endring er i grunn ganske stort, og at det er positivt at hun viser det allerede? Hun biter også i hender og med det vet vi ikke helt hva vi skal gjøre enda, men skal spør om råd neste gang vi er på valpekurs. Har håret for det meste opp, men hun tør ikke å gå i trapper enda, så hun tar tak i håret mitt når jeg bærer henne? Vi skal snart kjøre til Telemark, så vi har kjørt mye bil for at det skal gå bra på tur? Fikk også beskjed av oppdretter at det var viktig med miljøtrening og sosialisering, så begynte tidlig med bussturer til byen og til favorittdyrebutikken? Bading går også greit, men pelsblåseren er hun fortsatt ikke så begeistret for da? Tannpuss har vi også prøvd å få til ofte, men hun tror vi vil leke med henne når hun får den fingerbørsten inn i munnen, så det er ikke så lett. Børsting gikk også veldig greit i starten, men nå prøver hun å bite i børsten? Ble et langt innlegg dette her?
  10. CrissyS

    Valp 2022

    Etter at jeg begynte med ignoreringsmetoden har det roet seg litt mtp valpebitingen, men hun er fortsatt gal etter langt hår da og glefser etter hår om sjansen byr seg?? Har også endelig funnet godbiter som hun elsker, noe som gjør ting litt enklere mtp f.eks. kontakttrening.Ellers er vi veldig heldig med Hope. Hun er stueren og blitt en veldig trygg frøken. ? Jeg jobber kun natt og seinvakter i turnusen min, så hun har ikke vært alene enda, men tror det skal gå veldig bra når den tid kommer. Hun er også blitt vant til bil/buss-kjøring. Ørene står rett opp på henne nå, men i dag kjøpte vi lærertyggis for å få fikset det?
  11. CrissyS

    Valp 2022

    Takk for svar? Da skal jeg prøve dette. Tviler på at jeg kommer til å savne valpebitingen, men hvem vet???
  12. CrissyS

    Valp 2022

    Her har alt gått bra inntil nå nylig. Hun har blitt helt ekstrem på valpebitingen og biter oss(spesielt meg) til blods. Alle råd jeg har fått på valpekurs funker ikke og heller ikke råd fra venner med hund. HJELP?
  13. CrissyS

    Valp 2022

    Ååååå, så fin da?
  14. CrissyS

    Valp 2022

    Ja, det er det som gjør at jeg klarer å være så tålmodig? Jeg vet at det vare er i en periode?
  15. CrissyS

    Valp 2022

    Hun er 11 uker, så må bare holde ut? Har lært meg å ta med leke på tur, så kan hun bite i den. Inne setter vi henne i valpebinge eller gir henne noe å tygge på. Hun har også et ekstrem oppheng i langt hår, så må sørge for å ha håret oppsatt for at hun ikke skal prøve å ta det?
  16. CrissyS

    Valp 2022

    Jeg har langhåret Collie? Men de er jo ganske like sheltie. Både i utseende og jeg føler også at de har likt lynne? Her går i hvert fall alt bra, men blir snart sprø av valpebitingen?
  17. CrissyS

    Valp 2022

    Takk, er selvfølgelig helt enig i at hun er vakker?? Hun vokser kjempefort!?
  18. CrissyS

    Valp 2022

    Hope? Snart 11 uker
  19. CrissyS

    Valp 2022

    Så fine? Gratulerer!
  20. CrissyS

    Valp 2022

    Så nydelig? Gratulerer
  21. CrissyS

    Valp 2022

    Så kjekt! Gratulerer??
×
×
  • Opprett ny...