Gå til innhold
Hundesonen.no

prstjerne

Medlemmer
  • Innholdsteller

    3
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

prstjerne's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • First Post
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

1

Nettsamfunnsomdømme

  1. Ta deg en tur på utstillinger, og konkurranser som agility, lydighet og slik du kan observere. Slik kan du først og fremst finne ut hvilken rase du liker og om du kan tenke deg noen for for aktiviteter innen hundesport - ikke nødvendigvis konkurranser. Kan du låne en enkel og grei hund til lufteturer og følger godt med på hva den gjør og oppfører seg vil du lære mye. Likeså med å se på andre hunder ute - stopp opp, se deg rundt, en hund eller mange, hvordan oppfører de seg på avstand, når de kommer nærmere, følge med på kroppspråket. Se hvordan eier håndterer det - og mange gjør mye feil, så det er ikke fasit. Fasit ser du på hunden som oftest. Les litt i bøker om raser slik at du kan skille de vanligste fra hverandre - så ser du ute hvordan typisk adferd er. Så er det som de sier over: En hund må erfares. Likevel, du kan lære mye ved å observere. Meld deg inn på facebook i hundegruppe for den/de raser du kunne tenke deg. Der ser du ofte litt mer om rasetypiske trekk og problemstillinger det er godt å være forberedt på - både helsemessige og adferdsmessige, og ikke minst riktig valg av valp og oppdretter. Det siste er alfa og omega for å få en best mulig start på hundelivet.
  2. prstjerne

    Rotrening

    Ikke feil med godbiter. Jeg bruker å gi de når jeg lærer de å ligge, så får de når de ligger uansett om jeg ber de eller de ligger frivillig. Godbit på lomma første tiden. Forøvrig er hvalpen bare 20 uker, usikker alder, og har nok et lite mentalt krasj mellom en koselig liggeplass og behovet for å være nær dere. Personlig bruker jeg aldri skilles fra hund inne, delvis fordi de har behov for nærhet av sine nærmeste, så for å bygge relasjonen og styrke forholdet til meg.
  3. Hehe, tenkte jeg. Ja, de vil drikke, men det vil få følger. Hunder kan være laktoseintolerant, vil sannsynligvis få diare, allergisk reaksjon m.m. Og jau, så står det på din fantasi om bruken. Se her: https://topdogtips.com/can-dogs-drink-breast-milk/
×
×
  • Opprett ny...