Gå til innhold
Hundesonen.no

Lillymy

Medlemmer
  • Innholdsteller

    95
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Lillymy

  1. Jeg har en  2, 5 år gammel 11kg stor Lhasa Apso (han er større en rasestandard men har fulgt alle helsekontroller og dyrlegen sier han ikke er overvektig, han har holdt samme vekt siden han var 1 år)

     

    tidligere har han spist sparsomt og ikke hatt noe særlig apetitt -  etter han ble to år spiser han alt han har mulighet til - Jeg har talldysleksi og sliter litt med forstå hvordan regne ut hvor mye gram med mat han skal ha for at han ikke skal legge på seg.

    Han spiser 50% vom active og 50% Hills Id Presctiption diet Sensitive stomach.

    Om noen har mulighet til å hjelpe meg er jeg veldig takknemlig ;) 

    • Like 1
  2. 14 hours ago, bie said:

    Dessverre ingen erfaring, så mulig dette ikke tilfører noen verdi, men jeg er på jakt etter en lignende løsning og har funnet grinder fra https://jeppe.com/grindar/ som ser fine ut. Litt mindre "greier" enn på Trixie sin hvertfall. Men spørs jo hva man vil ha selvsagt. 

    Jo, men så lenge det er trygt så er litt mindre greier ok - Han liker se ut av vinduet bak - så det er et pluss ;) 

  3. Jeg kaprer tråden litt jeg, håper det er greit - jeg har også vært bekymret for DCM og andre ting som nyresvikt etc - Men er det slik at så lenge det er rundt ca 60% kjøttinnhold så er det safe? Med ris, eller korn eller havre som tileggsingrediens? Og at man er litt skeptisk mot ertestivelse og belgfrukter som fyllstoffer? 
     

    min får vom og hills 50/50 men han blir fort matlei og trenger variasjon i matveien så ser etter for til variere med når han er lei det andre etter tre måneder (ish) 

  4. 4 hours ago, Pingeling said:

    Ja, Hurrta sine dekker godt, også har de jo endelig begynt å ha åpning til sele-feste på ryggen. Jeg har tidligere fått min mor til å lage/sy hull til selen på andre dekken. ? Var redd jeg måtte lære meg det selv også, men ser ut som at selskapene begynner å få øynene opp for at flere og flere bruker seler i stedet for halsbånd, spesielt ute i naturen!

    Også må jeg innrømme at jeg har sansen for utseende til Hurrta-dekken. Skal man ha et ordentlig godt dekken til heftig nordnorsk vær, så har de fleste et sporty/tur design. Noen av de er veldig fine, men synes det blir kjedelig i lengden. Nå er ikke jeg veldig opptatt av design og stil, men når hundene har jakker som er dobbelt så dyre som mine egne, så synes jeg det er greit å kjøpe noen som er både funksjonelle og som jeg liker utseende på. Og gjerne med et litt tidløst design som jeg kommer til å like hele hundens liv.

    Haha - Kjenner til dette med dobbelt så

    dyr som mine jakker. Jeg får litt  rare blikk når jeg forteller hunden min tasler rundt i en jakke fra non stop med ulvang ull  - enig at funksjon og design skal være av høy kvalitet da ??

    • Like 1
  5. 5 hours ago, Pingeling said:

    Expedition har litt spesiell fasong. For det første er det meningen at ryggen på dekkenet skal gå et odt stykkeforbi halerota, i følge reklamebildene: 

    Bild på Hurtta Expedition Parka Bilberry 45XS cm

    For de av oss med hunder som holder halen rett opp vil det kreve at man snører den veldig mye inn, og fasongen blir nok ikke helt rett. Og bestiller man kortere blir sikkert resten feil fasong. Den har også en vid design, og det stive stoffet gjør at den blir stående ut dersom hunden ikke er bred nok, spesielt over hoftene. Der er det sømmer som holder bredden til stoffet og en litt firkantet fasong (som du ser på den rosa). Den er også vid rundt forben og hals for max bevegelsesfrihet (går jeg ut i fra). 

    Expedition Parka


    Jeg synes Extreme warmer var bedre for mine. Mykere i stoffet, så den former seg mer etter hunden, og den passer bedre i halsen (den har innerstoff som kan trekkes frem for de med lang hals) og rundt forbena. Fremdeles god bevegelighet, men slipper ikke like mye kulde inn. Den er også ment å være lengre over halerota enn jeg har hatt tidligere, men ikke så mye som Expedition, så den er grei å stramme inn for å passe krøllhalene.

    Extreme Warmer


    Skjønner ikke helt tanken bak å lage dekken som går forbi halerota når så mange raser har krøllhaler eller går med halen hevet på tur, men det er vel en motegreie. Forresten så kan den lukkes bak som på bildet, men går også an å ha åpen, og flappene kan kneppes opp under dekkenet. 

    Takk for veldig utdypende og informativt svar - Settes stor pris på.  ja, min har krøllhale - og non stop sine sitter som et skudd på han - men kjekt med med litt variasjon og prøve annet -  Siden vi skal til Lofoten om en måned så kanskje jeg skal prøve extreme warmer.  

  6. Hei,

    Jeg vil gjerne kjøpe et  Hurtta dekken til hunden min, expedition. Han bruker størrelse 45 i Non Stop og Feel Active. Men jeg bestilte et  Hurtta dekken Expedition til han i samme størrelse, og den druknet han i. Dere som har dekken fra  Hurtta -  har dere kjøpt mindre størrelse en normalt i deres og isåfall hvor mye gikk dere ned?

    Jeg skal selfølgelig måle han denne gangen i tråd med størrelsetabellen til hurtta før jeg bestiller - Men ville bare høre deres erfaringer også :)

  7. On 1/21/2023 at 7:53 PM, Pingeling said:

    Holy cow! Har du holdt ut med det der i 2 år? Damn...

    Jeg har aldri hatt mye kontakt med oppdretter etter valpekjøp, og de fleste oppdrettere er ikke interessert i det heller. Første året har jeg brukt å informere om hva dyrlegen sier på valpe/unghundkontrollene, hvordan voksentenner kommer på plass, og den slags. Bruker også å kontakte oppdretter om helseproblemer som kan være relevant for andre i kullet, eller for avlsarbeidet. Og så klart bilder av valp en gang i blandt når valpen er i utvikling.

    Etter første året er det stortsett bare en oppdateringsmail ved bursdagstider, så fremt oppdretter har virket interessert i den kontakten. Hadde en av dem oppført seg som det der, så ville jeg prøvd å redusere kontakten uten å legge opp til konflikt. Men altså, i verste fall ville jeg ha satt foten ned, for jeg hadde ikke taklet å ha et fremmed menneske som prøvde å involvere seg i mitt liv på det viset. Huff!?

    Jupp. Når jeg tenker over alt rart jeg har vært borte i -så mye det gå opp for meg hvor upassende innblandingen til oppdretter er. 

  8. Jupp, jeg er kanskje litt dumsnill. Husker enda den gangen jeg fikk kjeft for at jeg hadde kjøpt hundetag til han med nanvnet hans på - " for om han blir stjålet kan tyvene knytte bånd til han om de vet hva han heter"  

    Hun så tagen hans på instagram ? 

    Akkurat som det er det største problemet mitt hvis han blir stjålet liksom... 

     

    • Confused 1
  9. 3 minutes ago, simira said:

    Da ville jeg sagt at du styrer ditt eget hundehold i samråd med egen veterinær. Tilby henne fortsatt oppdateringer, men på dine premisser.

    Takk - han er en flott hund med god personlighet, jeg har valgt spørre dyrleger om råd da jeg føler det blir litt panisk med oppdretter - er min første hund,  men hun kommer med råd i hytt og pine uønsket.  Sosiale medier - får bare fase henne ut, får fnatt

  10. 58 minutes ago, simira said:

    Det var da voldsomt. Hvem eier hunden?

    Hvis hunden er din, kjøpt og betalt, så gjør du akkurat som du vil. Veterinærkontroll en gang i året er normalen, så lenge det ikke er noe spesielt man skal følge opp helsemessig. Og man kan diskutere mye om kvalitet på fôrtyper, men så lenge du gir hunden "ordentlig" hundefôr fra dyrebutikk så er det bra nok for de fleste hunder. Om du eier hunden kan du forsåvidt fôre den på Frolic og kaviar om du vil.

    Om det er fôrhund ville jeg levert tilbake hunden først som sist, eller kjøpt ut oppdretter om det er aktuelt. Dette er ikke noe godt utgangspunkt for et samarbeid, null tillit, og kommer til å gå galt før eller senere. Og du har ingenting du skal ha sagt, hvis du har gått inn på en avtale å ha hunden for oppdretter så de kan bestemme alt og avle på hunden.

    Ingen av mine oppdrettere har blandet seg inn i hundeholdet mitt (kjøpte hunder), men jeg har bedt den ene om råd et par ganger. Holder de også gjerne oppdatert innimellom de første årene når hunden utvikler seg, men da snakker vi en gang eller to i året.

    Det er min hund - betalt - han er snart to. 

  11. Jeg synes jeg får mye litt vel unødvendige henvendelser fra oppretter.  Jeg har en hund som er på halvårlige helsekontroller, er forsikret til høyeste nivå, er ute 4 ganger om dagen, har faste playdates og har Anicura helseplan. Igår ble jeg kjeftet ut etter noter for hunden har tilgang til to typer tørrfor, Orijen og Hills, sistnevnte med korn og vom, etter avtale med dyrlegen på helsekontroll

    jeg vil ikke fore bare kornfritt da jeg vil ha litt variasjon i kosten hans.  
     

    jeg er visstnok uansvarlig- for jeg gir han mat som vil gi han organsvikt iflg oppdretter - selvom det er i samråd med dyrlege. 

    er det flere som sliter med oppdrettere uten grenser? 

    • Confused 2
  12. 7 minutes ago, simira said:

    Hvis dette er kommet plutselig nå så tenker jeg at enten trigges det av at HAN har vondt noe sted eller er syk, en plutselig hendelse/endring han ikke har taklet, eller det kan være reaksjon på din sykdom.

    Det kan helt fint være stress på grunn av din sykdom også. Jeg vil tro det også kanskje har vært litt endring i rutiner, og kanskje andre har håndtert og luftet ham også?

    Det kan være mange ting, ikke godt å si, jeg ville uansett tatt tak i det og jobbet med det som et alvorlig adferdsproblem, så går det heller over fortere hvis det "bare" er pga. deg.

    Ja, det har kommet plutselig - omtrent samtidig som jeg ble syk -  får se hva dyrlegen sier imorgen etter sjekken hans. 
    skal jobbe med det også 

     

    ja, endring i rutiner, andre som har luftet, mindre sosialisering med venner (han har faste playdates 3 ggr ukentlig med hundevennene sine ) - idag hoppet han opp på en park i parken for å hilse på en vilt fremmed dame - Så kanskje sosialt underernært? 

    • Like 1
  13. Hei,

    jeg har en 19 måneder gammel Lhasa Apso - Jeg testet positivt på korona 9 dager siden og ble ganske dårlig. Samtidig begynte hunden min  utagere mot mennesker ute - Bykse mot joggere, syklister, menn (spesielt) - knurrer  - Akkurat som om han ikke ville at folk skulle komme nær oss. Han har også begynt gjemme seg under sofaen for å sove. 

    Nå som jeg er på bedringens vei har han roet seg litt, men fremdeles gjør han dette

    Har time hos dyrlege imorgen for en generell helsesjekk for sikkerhets skyld, i tilfelle han er syk og det er derfor han oppfører seg sånn - men kan det være stress grunnet min helsetilstand, han har ikke sett meg syk før. 
     

    Han virker stortsett kvikk - spiser normalt,  vom og orijen, men har løs avføring 

  14. Hijacker denne tråden da jeg ser etter en  gps tracker -  jeg prøvde mitt spor, men synes den var for stor og min hund bruker aldri halsbånd, navnetaggen hans sitter på selen hans - Han bruker enten non- stop line harness eller ramble harness avhengig av sesong (ramble harness litt for mye på varme sommerdager) så ser etter en jeg kan feste på selen hans. 

  15. On 8/13/2022 at 9:54 PM, Gåsa said:

    Haha så spesielt! Jeg har andre vindus hunden min i samme leilighet nå. Lav første etasje. 15 min unna sentrum i storby. Masse folk og hunder passerer hele døgnet.Bred vinduskarm som hun har tepper i. Både hun og forrige hunden min tilbringer svært mye tid her og er stort sett her hun ligger når er alene hjemme. Ser på livet og kanskje noen kjente i ny og ned. Er glad for har denne muligheten når er alene jeg så har «noe gjøre på?» I bygård uten hage er vinduet gull verdt! Hun hadde en liten periode i,unghund fasen hun ville bli litt vakmester men,da måtte hun pent gå inne som ikke var moro så hun sluttet raskt. Så det der med at alle hunder stresser når får tilgang til vindu er ekstremt tullete altså?‍♀️

    A02D0F45-F99D-489A-9F87-05399480407B.jpeg

    2D584942-B6AC-4F49-9E2B-4702729F3E42.jpeg

    84921AAB-A913-45A7-A7AD-CC411F3ABE01.jpeg

    170ECBF9-40AE-479E-A7D1-5A1BCE169DAF.jpeg

    Ja,  jeg ble litt satt ut av dama - om han hadde vært i vinduet peset og bjeffet ok - Men han lå

    bare der og hun skremte han med ropingen sin

     

    må være deilig tenker jeg 

     

    Så vakker skatt du har ;) 

    • Like 1
  16. 7 minutes ago, simira said:

    Jeg tenker det er en rase som er avlet for å varsle, så litt må man regne med. Det er unaturlig for hunden din å ikke varsle. Men det går jo an å begrense det så det ikke er i tide og utide.

    Ja, enig så vi trener mye på kontakt  og at jeg har kontrollen - som virker som funker fint ;) 

     

    og han får aldri kjeft om han vil varsle - men blir distrahert innimellom ;) 

  17. I går lå unghunden min, som han pleier gjøre, i det franske balkongvinduet  og så på verden, det er stengsel med gitter ganske høyt opp og vindu ned til gulvet, så han ligger med åpent vindu for han kommer seg ikke ut - Andre etasje.  Det var knallvarmt igår 

     - plutselig står det en dame  gauler utenfor at hunder ikke bør ligge i vinduet og at jeg kommer til å få en stresset hund ... for jeg lærer han at han skal passe på huset 

    Vinduet er selfølgelig ikke oppe om jeg ikke er hjemme. 

    Hun refererte til at hun er hundepsykolog

    Han lå bare i vinduet og så på verden, han bjeffer aldri inne, knurrer ikke mot noe  og han  peser eller stresser ikke

    Har noen vært borti at det er et problem la de se på verden gjennom vinduet?

    Dette er på løkka i Oslo - Bare nysgjerrig rundt dette, dama var så veldig intens ?

     

     

×
×
  • Opprett ny...