Gå til innhold
Hundesonen.no

Kira2021

Medlemmer
  • Innholdsteller

    6
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Kira2021

  1. Fint å lese at det kan gå bra også Trenger ikke være helt krise dette her. Takk for at du delte din erfaring.
  2. Ja, fler av søsken i samme by, tenker å holde kontakten med dem. Tenker dette skal gå fint, og jeg setter av all min tid den første tiden til det beste for valpen. Takk for ditt synspunkt.
  3. Takk for svar alle sammen. Valpene er ikke smuglet og jeg synes det virker som valpene har det bra per i dag. Har fulgt dem underveis og jeg kjenner oppdretter. Eneste jeg lurte på var egentlig når man burde hente valpen, gitt at den ikke er med mor og at søsken forsvinner tidlig... Om det da er likegreit å hente vi også.
  4. Hei, så klart, jeg skal være hjemme på fulltid i tiden fremover. Men i påsken har hele familien fri. Takk for synspunktene :)
  5. Hei dere. Jeg er ny her og skriver mitt første innlegg. Vi skal få valp hjem i nær fremtid. Valpen er nå litt over 6 uker, og oppdretter sier det er best for valpen å bli hentet når den er rundt 7. Jeg har lest masse om dette, og er klar over både NKKs etiske retningslinjer, og at de aller fleste anbefaler at valpen er hos sin mor og søsken i minimum 8 uker. Så dette trenger jeg ikke diskusjon på, da jeg forstår hvorfor og er enig. MEN - stiller det seg annerledes i denne situasjonen: Oppdretter mener hun etter mange års oppdrett, kan skille dette kullet fra tidligere kull- og mener disse er klare for å flytte rundt 7 ukers alder. Moren begynte avvenning tidlig, og den siste tiden har hun bare vært kjapt innom valpene en gang per dag for å tømme pattene. Det er nå tomt for melk, og oppdretter har gitt meg beskjed om at moren skal holdes vekk fra valpene fremover. De andre søsknene skal hentes rundt 7 ukers alder. Jeg har spurt om valpene får noe trening på renslighet eller annet, det har jeg ikke inntrykk av at de får, så dette venter til de hentes til sine nye hjem. Skjønner at hovedhensikten med å vente til 8 uker er sosialisering og "oppdragelse" av mor og å være med søsken, men dersom moren er tatt vekk fra dem, og søsken forsvinner tidlig, er det ikke best å hente hjem vår litt pjokk også da? Til masse oppmerksomhet, trening og starte det nye livet. Det er ikke aktuelt å bytte oppdretter og finne annen valp. Vi er allerede glad i den lille vi skal få (og ikke så lett å bare finne en annen valp heller, i disse dager med lang ventetid). Så, i gitte situasjon, når ville du hentet valpen hvis det var deg? Så snart som mulig, ved 7 uker, 7 og en halv, eller 8 uker? Kan også legge til den praktiske biten, selv om det selvsagt er underordnet. Hadde vært fantastisk fint for oss å få brukt påskeferien på valpen, da kan vi alle være hjemme med valpen på fulltid.
×
×
  • Opprett ny...