Gå til innhold
Hundesonen.no

O1234

Medlemmer
  • Innholdsteller

    172
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    7

Innlegg skrevet av O1234

  1. 1 time siden, saint skrev:

    bikkja elsker å trekke, er nok bare å henge på, dvs lite belastning på akilles. fatbike er kanskje en mulighet også, har alt kickbike, tenkt kanskje det går å bytte dekk.

    funker med piggdekk på vei, men i skiløypa skal det være temmelig hardt før du kan sykle med vanlige sykkeldekk:-)

    Vi har sykla litt uten piggdekk på vei vinterstid og det er ikke å anbefale ??

  2. 21 minutter siden, saint skrev:

    Ski er god trim for både hund og eier ? usikker på hvordan belastningen er for akillesen og ski men... hva med fatbike? I trekkhundløypeme her jeg bor er det flere som bruker fatbike vinterstid ? i skiløypene også, men da kan man regne med litt kjeft (fatbike lager ikke mye spor i skiløyper, men man burde kanskje ikke dra ut før 1-2 dager etter snøfall slik at løypene for satt seg ?

  3. 7 timer siden, tysker skrev:

    Nei, renraset er ikke så viktig. Planen er å være like mye ut hele året.

     

    Da jeg hadde rottweiler var jeg ikke aktiv i det heletatt rent fysisk, deltok på noen utstillinger og trente lydighet osv men det var rimelig vanskelig å slite den ut. Kunne absolutt tenkt meg rottweiler men ser ikke bruken for det lengre.

    Forøvrig hadde ikke rottisen min problem med andre hannhunder så kanskje jeg var heldig. Jeg likte golden for man fikk mye hund for lite arbeid. Den holder seg fint innafor gitte rammer å regler uten at man må gjenta seg og om man var dårlig i ei uke så ble ikke bikkja urolig av å ligge inne hele dagen med 30min gåtur per dag. Så den var veldig enkel.

    Man kan bruke tid på å finne oppdretter men plutselig sitter man med en hund som man er glad i men ikke passer inn i livet. Og hvordan vil en golden klare å trekke pulk eventuelt meg på vinterstid?

    Jeg har hatt kontakt med endel golden eiere og de fleste synes de er litt late men absolutt brukbar til lengre dagsturer. Så hørte jeg fra en på fjellforum som også ville ha golden og prøvde å trene opp utholdenhet men endte opp med at hunden ble igjen hjemme på tur og brukte AH eller SH tror jeg det var.

    Av de jeg har snakket med personlig med golden har nesten samtlige en form for AD eller HD som gjør at de kan fungere i hverdagen men ikke gå med kløv eller trekke noe som også gjaldt den som var hos meg.

    Jeg er først å fremst ut etter et arbeidsjern som også fungerer sånn noenlunde greit som familiehund osv.

     

    Sa litt om hva jeg likte med golden litt ovenfor her men egenskaper jeg ikke vil ha er jeg litt usikker på men er redd for å få en litt lat hund. Har et familiemedlem som kjøpte seg hund fordi vi har hatt samme hund tidligere og den var sprek som **** men denne hunden har forkalkninger i store deler av kroppen og sover bare hele dagen å kan knapt gå ut.

    Pga at den er såppass lat synes jeg det nesten er slitsomt å passe den.

    Det er jeg litt redd for med golden at jeg kan skaffe en golden som viser seg etter 2 år å slite med trekk, kanskje HD og kulda på vinterstid.

    Glemte kanskje å nevne det men en relativt voksen hund/omplassering er kanskje mest å foretrekke så kan man prøve å se hvordan det passer inn osv.

    Etter 4 dager i femund uten kløv så var golden heelt ferdig og lå i flere dager. Nå planlegger jeg 2-3 ukers tur til både hardangervidda og børgefjell neste år (blir jo endel flere men dette blir høydepunktet) og min erfaring med golden tilsier at det ikke hadde funka. Nå har ikke jeg erfaring med jaktgolden men er litt skeptisk til pelsen på golden når det kommer til vinteren og den skal sove ut. Om jeg må drasse med ekstra pledd, dekken osv vil det mest sannsynlig fylle kløven og sekken min som jeg kunne brukt til å ha med andre ting.

    Stoler ikke helt på det som står på NKK, det var ingen tilfeller av AD eller HD på foreldrene på den golden jeg hadde men samtlige i kulle hadde grad B-C. Den som var her hadde grad C.

     

    Er det noen Trekkhundklubb i nærheten der du bor? Hvor bor du hvis du evt ikke vet?

    Hvis du tar en omplasseringshusky på prøve kan du se an hunden før du bestemmer deg! Mange har har også livslang prøve med førsterett på å kjøpe tilbake hunden. 

  4. Har du et spesifikt behov for renraset hund? Alaska husky er (som regel alltid) avlet for bruksegenskapene og gemytt. Det er lite fokus med hvordan de ser ut. På renraset som Grønlandshund, SH, Samojed og Malamute er det ofte mange oppdrettere som ikke bruker hundene.

    Hvis renraset er viktig for deg ville jeg tatt kontakt med avlsråd for de forskjellige hundeklubbene og fortalt hva du ønsker deg og bedt om tips. Besøk mange oppdrettere og vær kritisk! Det står nok best til på Grønlandshund og SH :)

    Er du mye på tur vinterstid med overnatting ol? Da er kanskje tykk og varm pels viktigere enn om du ikke er det. Tykk og varm pels blir ofte begrensende når det er varmt. Jeg har samojed fra trekkhundkennel og er det -5 og sol vinterstid blir hu raskt daff "på jobb".

    Hadde jeg valgt igjen hadde jeg nok valgt

    1. Alaskan Husky som er ca godt pelset (Det går bra å bruke dekken)

    2. Grønnlandshund

    3. SH fra trekkhundkennel som driver mellomdistanse / sprint (tynn, langbeint og kortpelsa).

    Jeg tror også jeg hadde tatt en voksen omplassering med mulighet for å ha hunden på prøve slik at jeg vet at hunden vil og kan jobbe. Du er aldri garantert å få en hund som vil jobbe. Det er mye late polarhunder rundt om kring :P Men det er lettere å få en valp til å jobbe hvis du allerede har en hund fra før.

  5. Hvis du er _LITT_ interessert i trekk, kløv, pulk og bruk av hunden hadde jeg holdt meg langt unna utstillingslinjer. Det er ****** surt å stå der med en hund som ikke gidder å jobbe når man først forstår hvor gøy det er ? Og du er ikke garantert en roligere hund og visa versa hvis du velger utstillingslinjer. Mange 

    Sitat fra raseklubbens side:

    "Er det vesentlig for deg å ha en brukbar trekkhund enten det er til tur eller konkurransekjøring, så skaff deg et best mulig utgangspunkt ved å kjøpe hund fra en oppdretter som kjører aktivt med hundene og legger vekt på bruksegenskaper i avlen (og gjerne har løpsresultater å vise til)."

    Hvis ikke valp er viktig for deg hadde jeg vurdert å sett etter en omplasserings. Det er utrolig mye bra bikkjer i omløp som ikke egner seg i større spann som kan være perfekte familiehunder. Men det er viktig å be om prøve sånn at du ikke får deg en hund som ikke passer inn hos deg.

     

    Sjekk ut disse sidene på facebook:

    https://www.facebook.com/groups/493446620728634

    https://www.facebook.com/groups/784522121627271

    • Like 2
  6. 10 timer siden, Spretter skrev:

    Takk for utfyllende og bra svar - begge to!

    Det er  jo ca det du sier Tyttebæra som har blitt sagt i det jeg har funnet på nett av forklaringer. Jeg tenker også at hun er gammel nok til å være med på løpetur, men den trekkinga tror jeg faktisk jeg bare skal vente med. Kjipt å kjenne på en liten uro hver gang hun legger seg til i selen også. Vi får heller løpe steder der hun kan være løs noen måneder til.

    Høres fornuftig ut. Det er aldri for sent å starte ☺️ la henne løpe løs, tren innkalling, kontakt, høyre og venstre. 

     

  7. 1 time siden, Spretter skrev:

    Ja, det er mest for at jeg vil ha treninga selv. Både på løping og ski egentlig. Men skjønner jo at det kan være veldig gøy, basert på det lille vi har drevet med til nå. 

    Hun kan løpe løs der det ikke er andre hunder (da mister jeg kontrollen på henne), så det kan nok være en god ide å løpe på avsidesliggende steder og veksle mellom løs hund og bånd (og dermed trekk). 

    Men, sånn rent fysiologisk og helsemessig ville ikke du tenkt noe videre over at en åtte måneder gammel hund trekker noen kilometer? 

    Du kan feste på hunden en pulk på vinterstid og feste deg i pulken (nordisk 1-spann) for å få trening på vintern ? det gjør jeg. På sommeren jogger jeg alene pga varmen. Høsten har jeg på hu med i langline. (Eventuelt i trekk på canicross trening).

    På spørsmålet ditt vil du nok få like mange svar som det er folk med hund ? jeg starta ca samtidig og vi sliter litt med ryggen, vet ikke om det skyldes derfor, fordi en aktiv hund vil alltid ha en viss risiko for å få skader. 

    Hvis du spør på et trekkhundforum på Facebook vil du nok høre at det ikke er noe problem i det hele tatt ☺️ anbefaler Canicross i Norge gruppa.

    Jeg tenker at det viktigste er at det skal være lek og morro og det skal ikke være jobb og plikt ☺️

    • Like 1
  8. 6 timer siden, Spretter skrev:

    Eneste er at det er litt av og på med den trekkinga. Trekker første kilometer, løper ved siden av/litt foran i en, trekker en kilometer igjen osv. 

    En ting jeg glemte å nevne: Jeg trenger egentlig ikke at hun skal trekke. Ideelt sett vil jeg faktisk at hun skal bli en sånn som løper ved siden av, spesielt under jogging. Maser ikke mye på henne om det foreløpig, men oppfordrer i alle fall ikke til trekk med ros etc.  Men det du sier gjelder kanskje uansett? Mulig jeg bør følge litt ekstra med på motivasjonen i alle fall, jeg vil IKKE at hun skal få et dårlig forhold til løping. 


     

    Jeg er usikker men det var det første jeg tenkte.

    Kan hun løpe løs? Hvis ja ville jeg jeg heller sluppet hunden før du ser noe endring. Så kan du heller kjøre noen drag i line etterhvert.

    Ellers vil jeg si at trekk er veldig gøy ?men skjønner hvis du vil ha litt trening selv også.

  9. 12 timer siden, Spretter skrev:

    Jeg fortsetter på denne jeg istedenfor å lage en ny tråd:

    Har nettopp begynt å jogge med 8 mnd gammel fuglehundblanding. Hun er aktiv og energisk, og har siden båndtvangen var over bygget seg ganske godt opp både muskel- og kondisjonsmessig. Vi starta på 5 km, men har økt ganske raskt til 8-9 - noe hun ser ut til å være helt komfortabel med. Vi løper kun på grus eller sti.

    "Regelen" om at de ikke skal være med på løping før de er utvokst, altså tidligst ved ettårsalder, har jeg med andre ord ignorert. Det som likevel gjør meg litt usikker på om hun er for ung til dette, er at hun trekker ganske mye. Jeg vil anslå at hun trekker ca halvparten av turen. I starten jobber hun skikkelig på, og jeg må holde henne igjen med hele kroppen. Etterhvert går hun over i lett trekk, og veksler mellom det og å løpe ved siden av meg.

    Det er utrolig mange forskjellige meninger om dette med når de kan starte med trekk og annen fysisk krevende aktivitet, men det er vanskelig å finne noe kvalifisert og dokumentert kunnskap om temaet. Jeg prøvde å utfordre veterinæren på det, men heller ikke hun kunne vise til noe annet enn at det er "anbefalt" å vente og at det er fordi knokler og skjelett ikke er utvokst. 

    Så: Hva ville dere gjort? Droppa all løping i bånd og sele noen måneder til, eller kjørt på? 

    Jeg ville avslutta turen i god tid før hunden slutter å trekke. Si den trekker 5 av 8 km ville jeg stoppa på 4 og økt gradvis derfra ?

    at den slutter å jobbe er et tegn på at hunden syns det blir kjedelig, tungt og leit.

  10. Trekkhunder kan ikke delta i konkurranse før de er 18 mnd. Men de kan helt klart trenes før det, og de fleste gjør det også. På dette spørsmålet vil du få like mange svar som det finnes folk. 

    Mange lar hunden begynne å trekke da den er 6 mnd, men da er det typ veldig kort og veldig morro. 

    Jeg ville tatt med hunden på tur og la den trekke korte distanser for så la hunden løpe løs (hvis det er mulig).

    Det viktigste er at du gir deg med trekking når leken er god. Begynner hunden å daffe, slutte å trekke eller gjør andre ting har du tøyd strikken for langt og bør halvere distansen til neste gang.

    • Like 1
  11. 1 time siden, Tallyho skrev:

    Vorsteher fra løpslinjer?

    Tenkte det samme, men er jo ikke noe å løpe mange kilometer med. De jeg kjenner som har KV løper kun bakkeintervall pga høy belastning på knær og hofter fra rå trekkraft og for i det hele tatt klare å slite ut hunden ?

    Men det er jo en allsidig hund som kan løpe løs når det ikke er båndtvang. Men tenker man bør ville drive med trekkhundtrening for å anskaffe seg en KV fra løpslinjer. Du klarer vel å trene den til å løpe ved siden av, men er det fair for hunden? :P

     

     

  12. Jeg har hørt at det også er mye røyting med labrador ? korte fine hårstrå som er over alt ?

    De fleste hunder kan løpe på tur. Noen hunder vil gjøre det naturlig og andre må lære det på samme måte som å lære sitt. Det er en pomiranian (?) I gata her jeg bor som er med på joggetur 3-4 ganger i uka og den elsker det ?

    Ønsker du at hunden skal trekke (canicross) eller vil du at den skal jogge ved siden av?

  13. Jeg har sett flere labradorer på skiløp (nordisk snørekjøring) som løp som bare ****. Og det var både "jaktlabrador" og de litt tykkere. Jeg vet ikke om de eierne her drev med andre aktiviteter i tillegg til å konkurrere i canicross/nordisk. 

    Jeg ville tatt kontakt med forskjellige oppdrettere og hørt hva de sier om din plan og mål med hunden.

    • Like 1
×
×
  • Opprett ny...