Gå til innhold
Hundesonen.no

Plako

Medlemmer
  • Innholdsteller

    5
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Plako's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • First Post
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

7

Nettsamfunnsomdømme

  1. Kanskje noen finner dette interessant? https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fwww.livesofstreeties.com%2F&h=ATO1KNprB2Vxo7jwYF0pWHqsNF6NkU6ZNbZ6ys_WgW1JdTYmolegOwEiHTceh7XEKkOk4LYakaKv9T3I65DzpmTtH1qaBTom-w-zeaVhKGs9u2lJ70FYM3qsLSkanNAawiYuxbk
  2. Hva jeg mener? Jeg mener at mine meninger her er totalt uinteressante. Jeg viser til doktoprofessorer, fagfolk gjennom flere årtier på fysikk og psyke hos dyr osv. Det er hva som er interessant. For hundens skyld. Jeg mener at det er forskjell på et åpent sinn og høl i hue. Så da tenker jeg det kan være lurt å ta et skritt tilbake og bare lytte litt selvom man i utgangspunktet er uenig eller har lært noe annet enn nye ting en kommer over. For hundens skyld.
  3. En bra bok om trening av valp er skrevet at Julia Robertson og heter " Exercising the puppy". Jeg har sett en del eksempler på hva hennes virksomhet kan klare å hjelpe voksne og unge hunder med - noe av det beste jeg noen gang har sett. Hun sier også at det aller, aller meste av turene med hund skal foregå i et tempo der hunden kan gå. Da må vi gå sakte. Dette er for å trene kjernemusklene som er det viktigste å trene. Mye vaskeligere å gå enn å løpe, og hunder med smerter, velger ofte å løpe for det er letter og gjør ikke så vondt. Det krever ikke så mye av balanse og musklaturen å løpe som å gå. Og så har en Veterinær Amber Batson som bla. har veldig bra undervisning om reaktive hunder. Hun legger aktiviteten på et lavt minimun av den enkle grunn at det er hva hunder gjør i vill tilstand. Bygget bl.a. på et prosjekt gjort på studie på mange hundre gatehunder som lever i sitt eget tempo. Så kan man ta Prof. Dr. Martin S. Fischer som bl.a. har gjort serien " Dogs i motion". Alle disse er forøvrig mennesker som jobber tett med Rugaas. En veldig viktig ting å ta med her, er at mental stimulering er av det aller viktigste i en hunds liv. En hund blir mye fortere og roligere sliten av å løse oppgaver, enn av å holde høy aktivitet. Kan jo tenke med oss selv: For å løpe rundt byen, trenger en ikke mange hjerneceller for å få til, men skal man løse et problem, må man konsentrere seg. Som et eksempel på hva jeg mener.
  4. Jeg satt og surfet litt på nettet og skrev inn Turid Rugaas - Kongens fortjensmedalje. Da havnet jeg her inne. Etter å ha lest det meste av kommentarene så tenker jeg: " Skal lure på om det finnes noen andre som har fått medalje for en samfunnsinnsats som har fått så mye dårlig omtale i den forbindelsen?" Og så tenker jeg:" Finnes det noen her inne som helt ærlig kan fortelle at de kjenner Turid Rugaas og har sett noen av henns resultater med vanskeligstilte hunder?" "Er det noen som uttaler seg her inne som har hørt og lest omtalene om Rugaas rundt omkring i verden som omhandler hennes betydning for dyrevelferd? Ikke bare når det gjelder hunder, men også andre dyrearter. Er det noen her inne som har lest og hørt hvordan Rugaas sin bok - spesielt om signaler, er med og forandre dyrevelferden bl.a. i Asiatiske land?" Jeg har fulgt med Rugaas en god del år nå, og vet at dette som skrives bl.a. om trening og aktiviteter her, er saker som Rugaas bygger på kunnskap fra bl.a. professorer innen felt og andre fagfolk innen fysikken hos hunder. Folk som underviser hva som er sundt og naturlig for rovdyr når det gjelder aktivitet. Hunder er rovdyr. Ellers så kan jeg jo si at dersom jeg hadde hørt alle ryktene om Rugaas før jeg tok utdannelse hos henne, så hadde jeg ikke giddet å bruke tid på det. Så --- heldigvis var jeg av de heldige som ikke var fòret med slikt. Jeg sier ikke at det folk sier de har opplevd ikke stemmer - det vet jeg ikke noe om, men jeg vet mye om ryktene som verserer. En liten kommentar til at Rugaas er selvutnevnt hundespykolog: Ingen vil noen sinne høre Rugaas selv kalle seg psykolog. Tvert i mot - hun har selv gått ut bl.a. mot aviser som har betegnet henne som psykolog. Det er en beskyttet tittel i Norge som ingen har lov å bruke, men noen gjør det likevel. Flott å se at noen gratulerer Rugaas med medaljen selvom man ikke er enig i alt hun sier og gjør. Bare tiden vil vise hvor mye hun har betydd for dyrevelferden rundt i til nå, 4 verdensdeler og flere er på tur. Jeg har en god venn på et helt annet felt som har fått denne utmerkelsen og jeg har aldri hørt noen har gjort noe annet enn å gratulere. Enten de er interessert eller ikke i det aktuelle området meldajen er gitt for. Skulle bare mangle!
×
×
  • Opprett ny...