Jump to content
Hundesonen.no

trill

Medlemmer
 • Content Count

  215
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

Posts posted by trill

 1. Nå som vinteren kommer vil jeg virkelig anbefale noe på tube så slipper dere å bli våte og dermed kalde på fingrene. Jeg har brukt både baconost og makrell i tomat på tube, det finnes også leverpostei o.l. på tube som er laget for hund. Bruker ikke MASSE baconost eller makrell i tomat siden det blir mye salt, men som en ekstra god belønning innimellom. Av de som er beregnet på hund kan jeg finne på å bruke ganske mye i løpet av en trening, men det er ikke sånn at de bør leve av det heller.. 
  Ellers bruker jeg en del ost (Jarlsberg er favoritten), tørka kjøtt av ulike typer, og diverse ferdigkjøpte godbiter. Alpha spirit har et semi moist fullfôr i små biter som vi bruker mye som godbiter, tror faktisk den finnes i valpeversjon også - da er det veldig enkelt å beregne hvor mye man bør droppe av måltider. 
  Viktigst for min er likevel variasjon - hvis han får tørka lever hver eneste gang, så faller verdien etterhvert. Pleier å blande flere typer godbiter med passelig god kvalitet så det er tilfeldig hva som kommer, og der kan jeg godt blande inn tørrfôr også. Også har jeg alltid belønning av veldig høy kvalitet som jeg har separat fra de andre så jeg styrer når den kommer. 

 2. 11 timer siden, Grønn skrev:

  Interessant! Hvilke raser anser dere å være i topp og bunn av "will to please"-skalaen?

  Jeg tenker at mange urhunder havner på bunnen av skalaen - saluki, basenji, akita. Samt ridgeback, flere av spisshundrasene, elghund og noen hihunder. Felles for dem er vel at de er avlet for å jobbe uten støtte og samarbeid med fører/jeger, eller i alle fall ikke detaljstyres. For å gjøre en god jobb måtte de kunne løse oppgavene sine uten hjelp, og er derfor av natur mindre opptatt av hva folk tenker og ønsker. 

 3. Takk for svar @laikamor! Høres ut som lignende symptomer som Mio, kanskje med unntak av kløe (i alle fall på kroppen). Krysser fingrene for at vi finner ut hva det er snart. Det er jo ikke bare lett å unngå støv, midd, pollen osv, men det er i alle fall lettere når man vet om det.

  15 timer siden, Luma skrev:

  Vet ikke hva som er vanligst, men jeg valgte å ta blodprøve med en gang. Jeg ser ingen grunn til å vente med det, hunden kan reagere på helt andre ting enn for og den kan reagere på ingredienser i spesialforet, og da får man gjerne få svar av en eliminasjonsdiett. 
  Jeg tørr ikke tenke på hvor vanskelig det ville vært med min kar, han reagerer på masse mat, men han reagerer også på andre ting som midd etc, OG han er verre til enkelte årstider enn andre, så han går både på spesialdiett og blir medisinert(får Apoquel, som han fungerer supert på, hvor vi regulerer doseringen utifra årstid/hvor plaget han er)

  Når det er sagt så får man ikke alltid korrekt svar av en allergitest heller, for min hund virker det til at alt stemmer, for andre kan allergitesten gi feil utslag. Personlig mener jeg at det likevel er verdt å prøve det ut, men klart, har man en hund som ikke er så fryktelig plaget så kan man jo alltids prøve seg frem. Min var såpass plaget at det var ikke aktuelt å holde på med masse måneders testing for å finne ut hva som fungerte.

  Ang å se endring på eliminasjonsdiett må dere nok smøre dere med tålmodighet, dere vil ikke finne ut noenting så lenge han behandles ved sidenav, det som vil gi dere svar er jo om han etter å ha vært behandlet forblir symptomfri på nytt for i ettertid eller om problemene kommer tilbake på samme måte som tidligere.

  EDIT: og ang behandling så har man idag stortsett valget mellom Apoquel(tabletter), Cytopoint(sprøyter) eller immunterapi(allergivaksine), finner endel god info her om vaksine blant annet: https://drbaddaky.no/allergi/

  Skal tilbake til veterinæren i neste uke, da vil jeg nok be om blodprøve. Mio er ikke så skrekkelig plaget at det hemmer han i hverdagen, men jeg syns jo han skal slippe å gå rundt med det likevel, spesielt om det er mulig å finne ut med en blodprøve. Har jo egentlig håpet at det er noe i kosten så vi kan løse problemet ved å unngå én bestemt proteinkilde, men vi får bare smøre oss med tålmodighet og se. 

 4. Akkurat nå, Hund3 skrev:

  Att di blir overvektig er jo fordi di får mye mat ja. Men husker å ha lest att labradorer har en mutasjon av ett gen, som gjør di ekstremt glad i mat. Og derfor er veldig trenbare og har lett for og bli overvektig. 
  Mulig det ikke er korrekt, men for meg høres det litt ut som att deres lidenskap i livet er mat. Satt litt på kanten. 
   

  Det kan nok stemme, uten at jeg vet mer om det. Jeg tenker bare at med en eier som har et bevisst forhold til mengde mat i sammenheng med mengde mosjon så er overvekt er problem man kan unngå. At enkelte av dem er ekstremt fikserte på mat blir en litt annen sak, tenker jeg, og trenger ikke å gå utover et aktivt hundehold :) 

 5. Akkurat nå, Hund3 skrev:

  Har hatt labrador i bakhode som en stabil og sikker hund.
  Skal  ikke ha fordommer, men di fleste labradorer man ser gatelangs.                                        Er overvektige og virker ganske daffe, om det er lov og si. 
  Veit det er jakt og bruks «linjer» på labrador. 
  Men har kun sett di på nett. 
   

  Jeg tenkte også på labrador som et godt alternativ. Jeg ser flere som er overvektige og daffe, men det mener jeg i stor grad er eiers skyld (i alle fall overvekten). Kjenner flere standardlabber som lever veldig aktive liv med sine eiere, oppfatter ikke dem som treige eller daffe i det hele tatt. Jakt- og brukslinjene er nok hunder som virkelig fortjener (og antakelig trenger) å få brukt seg til mer enn "bare" tur. Om det passer hos dere eller ikke syns jeg er vanskelig å si fra informasjonen over, men jeg tror på ingen måte man MÅ ha hund etter bruks- og jaktlinjene for å få en aktiv og kul labbe. De standardlabbene jeg kjenner best trener rally og agility for moro skyld og går både spor og spesialsøk, i tillegg til turer. 

  • Like 1
 6. Mio er for tiden under utredning for allergi pga. gjentakende ørebetennelser og sopp mellom tredeputene. Utover dette er det vanskelig å sette fingeren på spesifikke symptomer, annet enn en følelse av at han er litt småplaget med et eller annet ganske ofte. Vi tror kanskje at klør litt mer enn normalt på hodet - det er da snakk om at han "graver" over ansiktet med forlabbene kanskje en gang i uka og ellers setter veldig pris på å bli klødd i panna/oppå hodet. Mistenker dog at det kan ha med ørebetennelsene å gjøre, at det er der det egentlig klør. Han klør ikke unormalt mye på kroppen og har ikke utslett, tørr hud eller lignende. 

  Nå har han spist Royal Canin Anallergenic i fire (av totalt åtte) uker som del av utredning, det skal i følge veterinær inneholde nesten ingenting å reagere på. Med såpass diffuse symptomer som Mio har hatt syns jeg likevel det er vanskelig å vurdere om vi faktisk ser noen endring - utover at både sopp og ørebetennelse behandles ved siden av (igjen) og dermed blir bedre. Noen som har tips/erfaringer fra lignende situasjon? Har snakket litt med veterinær, men de kan jo ikke vurdere han noe bedre enn vi kan når de ikke har observert han over tid. 

  Er det vanlig å ta blodprøve for å teste for allergier, eller er det normalt å teste ut matallergi med fôrendringer først? Hvilke alternativer finnes? 

 7. 14 timer siden, laikamor skrev:

  Hvilke spill er deres favoritter? Tenker kanskje jeg starter med et mariospill eller noe sånt som jeg har prøvd før og vet jeg liker. Men nå er det jo årevis siden jeg har spilt noe sånt. 

  Jeg har spilt Super Mario Odyssey så langt og koser meg med det. Kan spille en halvtime eller fire timer, fem dager på rad eller ikke i det hele tatt på tre uker. Også er det lett og fin underholdning :)
  Samboeren min har spilt Zelda (tror det er Breath of the Wild?), han har alltid likt de spillene. Også har vi spilt noe Mario Kart sammen, men vi ender nok begge opp med å spille mest alene. 

 8. 2 minutter siden, laikamor skrev:

  Jeg driver og vurderer om jeg skal kjøpe meg Nintendo switch. Føler meg litt barnslig, da, har aldri brukt penger på slike ting ? Og det er jo ganske dyrt. Ikke bare konsollen, men spillene koster jo mange hundre per stk også. Jeg har råd altså, men liker egentlig ikke å bruke penger på slike unødvendige ting. Kjøre på, eller motstå lysten? ?

  Enig med de andre, det er verdt det!

  • Like 1
 9. Akkurat nå, Pixie skrev:

  Noen som har sånn vaskemaskin med tørketrommel som kan si noe om hvordan det fungerer for dere? Hvilket merke har dere om dere er fornøyd?

  Vi har kombimaskin. Er helt greit fornøyd, den funker fint for to voksne uten barn. Ikke heeeelt like bra som separat tørketrommel, vaskingen merker jeg ingen forskjell på. Det jeg ikke hadde tenkt på er at når jeg endelig vasker klær, så vasker jeg gjerne flere runder. Før slang jeg første maskin rett i trommelen og satte på neste vask med én gang, det funker ikke lenger. Så det tar jo en del mer tid å vaske f.eks. sengetøy og håndklær, som jeg har pleid å gjøre litt sånn i serie før.. Men den tar jo halvparten av plassen da, og her vi bor nå var det enten kombimaskin eller å ikke ha tørketrommel, så sånn sett fornøyd. 

 10. 4 timer siden, simira skrev:

  Er Canelana så tykt?

  Vi legger lagvis, så har et forholdsvis tynt ulldekken, og så bobledekken utenpå om det er kaldt.

  Hvis du ikke finner noe på Finn så har Høøks og Horze en del rimelige dekken, og jevnlig salg.

  Vi har thermodekkenet, det syns jeg er ganske varmt. Ull innerst og thermo utenpå. Men ser jo at de andre derfra kan være veldig fine til høst/tidlig vår ?

  4 timer siden, Wilhelmina skrev:

  Aurora-modellen er ikke så tykk i alle fall. Egentlig et veldig fint høst/vår-dekken, men det er ikke åpning for sele :hmm:

  Den skal vi sjekke! Er veldig fornøyd med thermo, minuset er som du sier at det ikke er åpning for sele.. 

  3 timer siden, Pixie skrev:

  Ullgenseren til Lanullva? Den er ganske tynn, men varmer godt og er superbehagelig.

  Sjekker ut! 

  Takk for tips folkens! Nå skal det bli høstbekledning ??

 11. Akkurat nå, Wilhelmina skrev:

  Ved hvilken temperatur bruker dere dekken på gamle små frysepinner? Tidligere har jeg satt grensa ved null grader, men synes det virka så kaldt i dag i fem varmegrader... Samtidig kan jeg jo ikke kle på bikkja bare fordi jeg fryser :teehe:

  Mio fryser lenge før null grader - men han har jo nesten ikke pels på undersiden.. Er på utkikk etter noe tynt han kan ha på de kaldeste morgenene og kveldene allerede nå (i Oslo), både ullgenseren og canelana-dekkenet blir vel mye før det blir kaldere ? Så tynt dekken, flis eller lignende kn han få på fra mellom 5 og 10 grader tenker jeg, litt avhengig av været ellers. 

  • Thanks 1
 12. Akkurat nå, Mardina skrev:

  For meg trenger det ikke være fra brukslinjer engang ? Jeg er glad i rasen uansett jeg ? De er så herlige ? 

  Jeg har faktisk bare kjennskap til brukslinjene, så meget mulig jeg liker de andre også :ahappy: De jeg har truffet er skikkelig kule, morsomme og herlige hunder; masse motor, masse vilje og endeløst glade. 

 13. Akkurat nå, Mardina skrev:

  Jeg er veldig glad i terrierne jeg da, så jeg har mest lyst på en Airedale terrier igjen ❤️ Men jeg er også nysgjerrig på de litt mindre terrierne, så det kan godt være at jeg har lyst på f.eks en Welsh eller Lakeland terrier ? Så ikke godt å si hva det blir til slutt ?

  Å, men dem glemte jeg jo helt! Airedale av brukslinjer står også på lista, jeg kommer rett og slett ikke utenom. Fiiiine fine fine hunder! 

  • Like 1
 14. Har ridgeback i dag og rasen kommer nok alltid til å ha en spesiell plass i hjertet - så det kommer nok helt sikkert ridgeback i hus igjen.

  Neste gang skal jeg dog ha en hund med mer stabil arbeidslyst og naturlig motivasjon for samarbeid siden jeg har lyst til å trene hund mer aktivt og i litt andre aktiviteter enn Mio trives godt med. Vurderer raser i disse dager og står per i dag mellom jaktgolden, jaktlab og hovawart. Hovawarten skiller seg jo en del fra de to andre, men jeg har møtt noen eksemplarer som jeg virkelig, virkelig liker som gjør at de fortsatt er aktuelle. Liker at de fra rette linjer har ordentlige bruksegenskaper, men samtidig oppfatter jeg dem som litt "saktere" enn f.eks. schäfer og border collie, noe som passer fint i hverdagen vår. Jaktgolden og jaktlab ser jeg på som såpass like mtp bruksområde at det vil være personlig preferanse mellom de to, så jeg prøver å få hilst på flere individer av begge raser for å få en bedre følelse for forskjellene. 

 15. Kjekt med biltips, om det skulle snike seg inn en firbeint til holder ikke passaten lengre... @Miloficent, del gjerne hva du lander på og hvordan det funker etter hvert :D
  Har foreløpig sett på caddy, caddy maxi og berlingo, men jeg er litt redd for separat varerom bak med tanke på temperatur og luftkvalitet. Ser jo at mange har det og at det går fint, men blir litt skeptisk likevel. Touran tror jeg blir i minste laget når dagens hund er 40 kg og en eventuelt neste antakelig vil ende på 20 - 35 kg... 

 16. 1 time siden, Wilhelmina skrev:

  Vi gikk til Knivskjelodden i dag :) Jeg synes ikke det var en tung tur. Stien er ganske steinete (og det kan jo diskuteres hvor givende det er å gå i den type terreng), så gode sko er en fordel. Det er relativt flatt viddelandskap hele veien, med unntak av én bakke der man skrår ned mot havet. Den siste kilometeren går over svaberg som blir glatte hvis det er vått, så dette er nok helst en tur man går i oppholdsvær. Vi brukte rett i underkant av 2 timer utover, litt mer på tilbaketuren.

  Det høres jo overkommelig ut. Elsker ikke å gå i veldig steinete terreng, men det hender jo at målet er verdt det likevel. Takk for svar! 

 17. Vi bor i Oslo med en ridgeback på 3 år og kan godt møtes for å trene på passeringer. Han er dog en veldig nysgjerrig og sosial type og har et visst behov for oversikt som i blant kommer frem som utfall i passeringer, så det er i så fall noe du må være klar over og ta stilling til om gir dere en god treningsopplevelse. 

 18. 1 time siden, Rufs skrev:

  https://kapital.no/reportasjer/naeringsliv/2020/08/11/7554577/drobak-hundehotell-solgte-valper-for-3-mill.-kr.-i-fjor?fbclid=IwAR3F3ECyWYSnA7FdBEkAsciFSqqmfLn9Odsq6FEqrVRsHSeuDOyyXSULwoo

  Jeg vet at noen tjener godt på å være valpeoppdretter. Nå kan man bli enda rikere av å avle blandingshunder.

  På en annen side; er det egentlig så ille å lage en ny "rase" som tydeligvis mange vil ha? Folk flest vil ikke/trenger ikke en vakthund, en gjeterhund, en stor hund osv... Å lage en "rase" etter ønske og behov er kanskje like greit? En "rase" som ikke er avlet på sterke bruksegenskaper, men mer på å se søt ut (hvis man syns denne pelsen er noe søt ?) Så lenge folke får det de vil ha...

  Kjøperne er villig nok til å betale store summer for denne pelsdotten, så Drøbak Hundehotell har jo absolutt truffet et marked.

  Mitt hovedproblem med denne typen oppdrett (ved siden av dyrevelferd for foreldredyr) er at de ikke er ærlige om hva de selger - de fronter kun de mest positive egenskapene som kan finne på å dukke opp. Så for de kjøperne som får røytefri, søt hund uten spesielt mye jakt- eller vaktinstinkt så er jo det helt supert. For de som derimot får en hund med jaktinstinkt, arbeidslyst fra en retriever og stress og lyd fra en puddel f.eks, så er det ganske mye verre. Spesielt om den i tillegg har pels som røyter og blir skikkelig gjennomvåt i tillegg til å kreve mye stell. 

  • Like 6
×
×
 • Create New...