Gå til innhold
Hundesonen.no

Cocky

Medlemmer
  • Innholdsteller

    27
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Profile Information

  • Hunderase
    Flagrende jegere

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Cocky's Achievements

Contributor

Contributor (5/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

14

Nettsamfunnsomdømme

  1. Valper er krevende, særlig når de freidig nok oppfører seg som valper. Som det høres ut som din gjør. Vær glad for det :). Det er nok ikke bestikkelse å hjelpe hunden til å finne roen med et tyggebein. Om hun skal stå i bånd/ligge i bur eller lignende bør hun helst først trenes til å være både trygg og avslappet i i situasjonen. Det har dere mye igjen for senere, når hunden for eksempel liker å ligge i et bur og velger det selv. Om hunden løper frivillig inn i buret når du åpner døra og slår seg til ro der, er nok treningen vellykket. :).
  2. Flere interessante refleksjoner her, og det er selvfølgelig vanskelig å vurdere om hundene, når de er valper, er mentalt friske nok til å fungere i en vanlig hverdag. Eller til spesifikke oppgaver. Samtidig er det variasjoner mellom rasene, selv om individuelle forskjeller kan være større. Også kommer miljø og trening inn som en formende faktorer.. Med alle disse forbeholdene har jeg latt meg fortelle av folk knyttet til Svenska Lantbruksuniversitetet at mental helse er ganske arvelig, og gjennom tester og forskning har de kartlagt typiske, mentale egenskaper hos flere raser. Altså finnes det relativt pålitelig informasjon om hva man bør være oppmerksom på av mulige svakheter ved valg av rase. Det er også et dyrevelferdsproblem når man avler på hunder med dårlig psyke (jada, aldri noen garanti). Redde hunder som ikke tåler en vanlig hverdag, har det ikke bra. Og redselen/angsten/aggresjonen kanskje er den vanligste grunnen til omplassering. Ifølge en studie fra SLU, er det faktisk den vanligste årsaken i Sverige. Svak mentalitet kan stille store krav til eieren for å gi hunden et greit liv.
  3. Blar gjennom diverse innlegg og temaer, og ser at mange av dem handler om hunder som er redde og/eller aggressive. Mental helse skal så vidt jeg vet være relativt arvelig (mangler kilder pt). Kjenner også til eksempler hvor hunder brukes i avl på tross av det som kan tolkes som frykt/aggresjon. Triste greier. Hvordan vektlegger dere mental helse i avl og ved kjøp av ny hund?
  4. Drammen hundesenter holder kurs i det som kalles "husbandry". Metoden er basert på hvordan man får ville dyr - som for eksempel en tiger - til å akseptere å bli utsatt for behandling som i utgangspunktet er ubehagelig. Dyrene lærer også å si fra når de synes grensen er nådd. Sånn jeg har forstått det, har ikke deltatt på kurs selv. Mulig du kan finne info ved å google om du ikke har anledning til å delta på kurs . Uansett - om det du gjør ikke virker, finn på noe annet
  5. Du har rett, frekvens er også superviktig! Det ene utelukker vel ikke det andre . Samtidig kan man ta med at lengden på økta må tilpasses både type trening og utdannelsesnivå/treningserfaring hos hunden. For eksempel.
  6. Smiler, høres ut som du og hunden er på rett plass :). Lykke til videre!
  7. Håper du har godt utbytte av kurset - vurderte å melde meg på jeg også Neste gang!
  8. Støtter dette innlegget, les deg opp på grunnleggende læringsteori. I belønningsbasert trening er det fire kriterier som skal oppfylles for at det skal fungere optimalt - belønningskvalitet, belønningsplassering, timing og kriterier for belønning. Kvaliteten på belønningen må stå i forhold til oppgaven hunden skal utføre (som er kriteriet for å få belønning.) Hunden avgjør hva som er tilstrekkelig belønning og det kan være situasjonsavhengig - mat, leke, utrede setet om du har en fuglehund, lukte på tispetiss om du har en hannhund - for eksempel. Plasseringen handler om hvor du gir belønningen - skal den trenes til å sitte gir du belønning i sitten. Skal den løpe til et teppe, gir du belønningen i bevegelse mot teppet/på teppet. Skal den gå fort, belønner du ved kneet. For eksempel. Timing er viktig - hunden må belønnes i det den utfører ønsket atferd. Kriteriet for belønning økes ettersom hunden lærer en atferd, feks at den etter hvert går fot lenger før du belønner. I tillegg kommer positiv/negativ forsterkning og positiv/negativ straff inn som læringsmetoder. Les gjerne litt om dette. Et godt argument overfor samboer bør være at de som driver profesjonelt med hund (politi og forsvaret) bruker belønningsbasert trening. Hele veien. Lykke til!
  9. Bra det ordnet seg da! Går du fuglehundtrenerkurs i Drammen?
  10. Kan anbefale Tollboden - Clarion Collection Hotel Tollboden. OK med hunder på rommet - kostet vel imi litt ekstra - og så serverer de varm kveldsmat! Kommer du sent tilbake til hotellet, setter de av mat til deg. Ikke like billig som Renskau, men trivelig. Ellers har du jo campingplassen, og et motell ved E18 et sted. Så ikke noe til pointeren da jeg var på Renskau i september, kan hende den ikke går så fritt lenger? Eller var du der senere?
  11. Svenske "Klickarførlaget AB" har nettopp gitt ut en bok om engstelige hunder og håndtering av dem.. Boken heter "Blygerhundar" og har fått en solid anmeldelse av svenska "Brukshunden". Kan være verdt å sjekke ut for alle med hunder som synes verden er for stor. Her er anmeldelsen av boken, ser ut til at den ikke ligger på nett, men er avbildet i alle fall
  12. Svenske "Klickerförlaget AB" har nettopp gitt ut en bok om engstelige hunder og håndtering av dem.. Boken heter "Blygerhundar" og har fått en solid anmeldelse av svenska "Brukshunden". Kan være verdt å sjekke ut for alle med hunder som synes verden er for stor.
  13. Nå vet jeg ikke hva dere allerede har prøvd, men her handler det jo om å endre hundens opplevelser av situasjonen fra en ubehagelig opplevelse til en positiv, eller i alle fall nøytral. Det høres ut som om hunden er engstelig. Noen ganger får dyr en etablert atferd som fortsetter selv om årsaken til atferden forsvinner. Dere kan prøve å gi hunden gode opplevelser når barnet er i nærheten, for eksempel lek og oppgaver hun liker og som gir en belønning hun verdsetter, slik at hun glemmer barnet. Har hun favorittleker dere bruker som belønning eller i dralek/kamplek? Høres ut som hun skal opp i intensitet i nærheten av barnet, da er lek en god metode. Kanskje begynne utendørs, med barnet ute også?? Antakelig viktig at dere mentalt er glade og oppmuntrende når dere trener med barnet i nærheten. Det kan ta tid når atferden har festet seg, så vær tålmodige! Lykke til!
  14. Nå har jeg ikke finlest alle innspillene over, men for det første må man ha klart for seg at en hund ikke er et dyr som er skapt for å oppholde seg i bur. Selv om de ofte kan tolerere det i perioder. Om hunden på tross av sine naturlige behov må oppbevares i bur også inne og hjemme, må den vennes til bur på slik at den trives i buret. Bur både dag (mens eieren for eksempel er på jobb) og natt er helt uakseptabelt. Som medlem i den lokale dyrevernsnemnda og relativt ofte ute på tilsyn for hund, ser jeg hundehold hvor hundene stappes inn i bur store deler av døgnet. På tross av kompetente og erfarne eiere. Veldig trist å se, og normalt ikke godkjent hundehold. Skal man ha hund, bør man forberede seg på at hunden hovedsaklig skal oppholde seg utenfor buret. Hundegård med godkjent størrelse og hundehus godkjennes, men hunden skal aktiviseres daglig og minst ti timer pr uke. Burbruk bør være en nødløsning. Tilpass hjemmet til hund, om du vil ha hund. Hunder er avlet for å være sosiale. I flere tusen år. Som hundeeier er du forpliktet til å tilfredsstille hundens naturlige behov. Bur er ikke et naturlig behov.
  15. Her ble det mye diskusjon om kostnader til veterinær, så jeg tenker det aspektet er dekket i svarene du allerede har fått. Ser også du har fått gode tips til å følge opp økonomien overfor NAV. Du skriver lite om hvor mye og hvordan du aktiviserer og har aktivisert hunden/hundene du har hatt, og hvor mye dine dårlige perioder påvirker aktivitetsnivået. Samtidig nevner du gode turmuligheter og et godt hundemiljø i nærområdet, så jeg antar du bruker disse Å ha hund kan være både sunt og nyttig når man sliter med depresjoner. Man kommer seg ut og får fysisk aktivitet fordi man må. Det gjør godt, også for hodet. Man får masse kos ((om man har en kosehund, anbefales! Fysisk kos utløser dopamin som bidrar til følelse av velvære. Ta med deg hunden i senga! Orker du å aktivisere hunden med hodearbeid inne i de dårlige periodene? Hvis den ikke får mer aktivitet utendørs enn at den får gjort fra seg? Lykke til!
×
×
  • Opprett ny...