Jump to content
Hundesonen.no

Vilje

Medlemmer
 • Content Count

  214
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Posts posted by Vilje

 1. Akkurat nå, Sprettballen skrev:

  Når jeg sier stress, så mener jeg ikke en aktiv hund. Jeg mener en hund som går i overslagshandlinger på grunn av stress. Jeg vet hva det innebærer å ha en høyaktivitetshund.

  Det tviler jeg ikke på. :) Var egentlig mer et svar på generelt grunnlag, tror mange faller for jaktcockeren sitt søte utseende og så får seg en heftig overraskelse når de får de i hus. Min er til tider klin kokos. :P Jaktgolden min kan ikke sammenlignes. 

 2. 4 timer siden, Garp skrev:

  Jeg ville gått for jaktcocker. Kule hunder med mye driv. Garantert mediumhund i Agility, som er en fordel for hunden. Hadde jeg skulle valgt noe annet enn det jeg har så hadde det blitt en sånn en. Happy go lucky hunder, men noen av de har bein i nesen. Stor variasjon i både pelsmengde og trøkk etter min erfaring. Men aldri møtt en jaktcocker som ikke «funker». 

  Mulig jeg har ekstremvarianten av jaktcocker (og så er han 9 måneder), men det er mye mer til en jaktcocker enn at de bare er happy go lucky. De jeg har møtt inkludert min egen er ganske krevende og voldsomme hunder, det er mye fart og futt døgnet rundt, og de krever MYE. I tillegg har i hvert fall min ganske heftig jaktinnstinkt, og er veldig på fugl ute på tur. Er man redd en BC blir for mye stress er ikke jaktcocker rett hund. Selv om min er kjempekul å jobbe med, og verdens søteste. 

 3. 1 time siden, Wilhelmina skrev:

  I mitt tilfelle var det ikke noe alternativ å komme tilbake neste dag, det var jo det som var hele problemet. Hunden ville måtte gå med grønt gørr rennende fra øyet i fire dager. Og jeg sier som Kaisen - hvis veterinæren trodde jeg kom til å vente så lenge med å skaffe behandling så tok h*n grundig feil.

  Så du forlanger at veterinærer skal jobbe overtid fordi du skal reise på ferie? Det er jo helt absurd. Jeg skriver forøvrig aldri ut antibiotika uten en ordentlig øyeundersøkelse hvor jeg måler trykk, tåreproduksjon og farger etter sår. Tar ikke meg to minutter i hvert fall. 

  • Like 2
 4. Veterinærer har hjelpeplikt, men denne er ikke ubegrenset. Det er ikke sånn at vi må jobbe overtid for tilfeller som ikke er akutte (noe en øyebetennelse neppe er). I eksemplene over vil jeg si at veterinæren burde tatt inn den påkjørte katten, i de andre tilfellene er det helt innafor å si at man får sette opp en time neste dag. De fleste veterinærer jeg kjenner jobber allerede vanvittig mye overtid, ett sted må man sette grensen for egen psykisk helse og arbeidsbelastning. 

  • Like 2
 5. 7 timer siden, Pasadena skrev:

   

  Om Acane vs. Orijen: I de fleste Acana-variantene er det en god del havre og mindre grønnsaker/frukt. Både Acana og Orijen inneholder mye belgvekster og belgvekster er for tiden omstridt som ingrediens i hundemat (ref. Taurine deficiency). Acana inneholder vel også noe mere kjøttmel eller fiskemel, Orijen har større andel ferskt.

  Det er kun tre av variantene fra Acana som inneholder havre. :) Disse tilhører classics-serien og er ment som et noe rimeligere alternativ. Ellers er det kjøtt og frukt/grønnsaker i resten. :) 

 6. Ta kontakt med oppdrettere som står på oppdretterlisten til norsk retrieverklubb, og reis og hils på hundene! Og ikke begrens dere til oppdrettere i nærområdet. :) Aldri helt skjønt hvorfor folk gjør det. Jeg har hentet hund i Folldal, Sverige og Haugesund, og bor selv i Bærum. En god hund er verdt å reise litt for. :) 

  • Like 1
 7. 1 time siden, Wilhelmina skrev:

  Ja, jo mer jeg tenker på det jo mer irritert blir jeg. Det ble ikke tatt røntgen engang, så jeg vet ikke hva slags grunnlag de har for denne vurderingen :fear: Har vært i kontakt med to andre veterinærer i dag som skal få se på tennene før vi gjør noe som helst.

  At det ikke er tatt røntgen ville fått varselsbjeller til å blinke hos meg...! Ikke uvanlig at disse små må trekke mange tenner, men man må jo basere det på røntgenbilder (med mindre tennene hennes er helt krise).

 8. På 4.8.2018 at 1:27 PM, Sunnivamb skrev:

  Vanskelig dette! Har sett litt på Lundqvist og kjenner jeg må tenke litt på det. Pris spiller faktisk en rolle når det er snakk om flere tusenlapper brukt/spart, og i tillegg er det et poeng om man kan komme seg dit uten å betale bom eller eventuelt kollektivt - det kan jeg da ikke til Lundqvist.

  Andre som har erfaringer med Hund i sentrum? Av det jeg leser både på hjemmesiden deres og av andres erfaringer virker det positivt, men som ved alle andre Hundeskoler er det noen som har hatt negative erfaringer. 

  Jeg ville styr langt unna Hund i sentrum. Jeg gikk kurs med de og opplevde at instruktøren kastet en matskål etter hunden min (han stakk av når han var løs), og heiset opp hunden til en venninne etter nakkeskinnet. Hun skrøyt også av at hun straffet egne hunder på denne måten. Kurset ble en så negativ opplevelse for meg at jeg begynte å gråte på kursplassen, og ett år senere får klump i magen av å tenke på det. 

   

  Edit: Lahaugmoen holder kurs på veterinærhøgskolen på Adamstuen, som ikke er spesielt dyre, og hvor du slipper å reise ut av sentrum. Jeg skal gå grunnkurs med min valp på 6 måneder der i september.

  • Confused 1
  • Sad 1
 9. 11 timer siden, Artemis skrev:

  Selvfølgelig skal ikke hunden ha antibiotika forebyggende fordi den har hatt flått. ?

   

  Glem hele episoden, med mindre hunden skulle bli syk. ?

  Var en som la ut bilde av at hunden hennes hadde fått en rød ring rundt et flåttbitt i en fb-gruppe her for ett par uker siden. Det var helt skremmende hvor mange som skrev at hun måtte ta kontakt med veterinæren og få antibiotika med en gang, ellers kom hunden deres hennes til å dø. Var også skremmende mange som hadde fått antibiotika for lignende tilfeller selv. :hmm:

 10. Har aldri hatt hund som har kunnet spise seg mett. :ahappy: Begge jeg har nå hadde antageligvis spist på seg magedreining om de hadde fått muligheten. Valpen her fôres helt på magefølelsen, jeg aner ikke hva han skulle hatt og han får aldri helt det samme i løpet av en dag. Enkelte dager får han alt som godbiter i trening, andre dager får han bare vom og hundemat, osv. Så fôr etter hold og aktivitetsnivå, og ikke bry deg så mye om han fortsatt virker litt sulten tenker jeg. :)

 11. 10 timer siden, Malamuten skrev:

  Nå er det kanskje ting vi/du ikke vet,  men jeg hadde uansett sendt en mail til klinikken og forhørt meg om hva som er greia. Deretter ville nok svaret fra klinikken vært avgjørende for hvorvidt jeg hadde fortsatt å bruke dem eller ikke. Evt bruk en av de andre vetrinærene på klinikken ? nå tenker jeg først og fremst på at hun skriver ut for høy dose (om det er tilfellet), ifht de krystallene og det så spørs det vell om det er kommet fordi hun har anbefalt feil bruk, eller om det er anbefalt korrekt bruk,  og har kommet som en uungåelig bieffekt. Sistnevnte får man jo ikke nødvendigvis med.  Det samme om du føler de gjør ekstra ting unødvendig eller kaller deg inn oftere enn nødvendig eller andre ting som gjør at du føler at de bare vil ha penger, nevn det og. Evt med en kopi til forsikringsselskapet (om du har forsikring).  Om det også er noe du reagerer på?  Viss jeg ikke misdforsto deg nå. 

  Må bare skyte inn at jeg ikke synes det er rart å kalle inn noen på jevnlig kontroll som har krystaller i urinen. :) Er veldig kjedelig om det blir en stein, og ender med operasjon. Røntgen og det som er blitt gjort høres også veldig fornuftig ut.

 12. At man kan få uventede reaksjoner på legemidler er ikke veterinærens feil, så at din hund har fått krystaller kan ikke nødvendigvis veterinæren klandres for. Derimot er det jo ikke bra at du har fått feil dose antibiotika. Enig i at du bør ta det opp med klinikken, og føler du at du ikke kommer noen vei kan du klage til mattilsynet. 

  Ellers er det jo bare å bytte klinikk og få journalen fra nåværende klinikk sendt over. 

  • Like 1
 13. 2 timer siden, Anette skrev:

  Rundering igår. 

  Setter ut figg før vi kommer til skogen, får et klapp, og blir sendt ut. Fine linjer ut og frem, flyttet figg fremover og går tilbake og sender igjen osv. Jobber veldig godt i varmen, og får mye pauser og mye vann :) 2 økter før vi dro hjem.

  34161698_10160586621605464_9087433336934

  Så flinke! Bruker du løsbitt eller sender du direkte i belønning? :) 

 14. Akkurat nå, mushi skrev:

  Jeg regnet på det og prisen er lik pølser. Ca 40-45 kr kg hvis du finner det billig. 

  Lurer på om jeg skal prøve neste gang jeg kjøper. Bruker boller nå, men ser at det går mye nå som katta også vil ha og jeg har trappet opp mengden. 

  Å ja, jeg har ikke regnet på det jeg. :ahappy: Har også bare kjøpt i hundeparken i Drammen, så aner ikke prisnivået der. Bruker så mye penger på hund at jeg trekker kortet og lukker øynene litt. Jeg bruker det bare til den voksne, valpen får boller foreløpig. Og Vilje får bare en til kvelden ca. annenhver dag, så vi har en stund. Jeg liker at boksen går inn i fryseskuffen vår sånn som den er! Jeg har brukt MUSH en del også, og der er boksen for høy, så jeg må pakke om i plastposer, og det er litt styr. Og så liker jeg at det er norskprodusert. :)

 15. 22 timer siden, mushi skrev:

  Malle er stabil, schæfer har sunket, rottis har sunket. Hva kjøper folk i stedet for? Bc? 

  Det samme med golden og lab - kanskje de har gått over til bc og doodle? 

  Tror nok doodle har tatt over for veldig mye golden og lab. Synes det er det folk i stor grad kjøper seg om de skal ha en familiehund nå til dags. :no:

  • Confused 1
×
×
 • Create New...