Gå til innhold
Hundesonen.no

Student

Medlemmer
  • Innholdsteller

    14
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Student's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

2

Nettsamfunnsomdømme

  1. Student

    Valg av rase

    Hei, at den er OK med tanke på sau er vel mer på grunn av at jeg ofte går tur me hundene der vi må gå gjennom gjerdet område/åker med sau:) Er vel at jeg har hørt skrekkhistorier der folk her har gått løst med for eksempel husky(i båndtvangsperioden trolig) i fjellområde med sau og da gått løs på den. Kjipt å måtte avlive og evt. betale erstatning til familien min. Men sosialisering er nok nøkkelen ja. Er vel alt etter hva hunden er vant til.
  2. Student

    Valg av rase

    Er nok det at jeg er vant til gjeterhund ja. Familien hadde tervuren da jeg var yngre, men var nok dårlig oppdragelse noe som gjorde at den bet oss barna under lek osv. Hunder med pelsstell som puddel blant annet er nok utelukket. Bor ikke nærme by slik at det er praktisk å stikke innom og betale for skikkelig stell heller dessverre. Hadde jeg gjort det hadde jeg kanskje vært litt mer åpen for det. Liker best utseende til spisshunder, men er nok ikke utseende jeg kan basere meg på akkurat, da de ofte har jaktinstinkt som du nevner i forbindelse med samojed.
  3. Student

    Valg av rase

    Ja, enig mtp. border collie. De på gården blir ikke aktivisert så mye, men de er jo sammen med folka der så da er de hvert fall ikke alene så mye. Litt derfor det er vanskelig å velge rase da jeg liker border collie godt, men har ikke hatt hund selv, der jeg har "vanlig" jobb og hunden ikke får gå løst og være med i fjøset osv. Kan ikke så mye om collie da jeg faktisk aldri har møtt en korthåret, vet bare at en slektning hadde en langhåret en. De er jo mye finere, men syns de er avlet litt rart mtp. pelsmengde.
  4. Hei, er oppvokst på gård der det alltid har vært hund. Blandingshunder og Border Collie. Har veldig lyst på hund selv etter hvert. Bor i boligfelt, har katt og skal vel også etter hvert ha barn forhåpentligvis. Alt dette er veldig i planleggingsfasen, så en hund blir det nok ikke med en gang. Er student enda, så har ikke fått meg jobb osv. enda heller. Og bør man få barn eller hund først? Vil ha en hund som: - trenger middels med mosjon(kan ha aktive dager, men også mindre aktive). - kan være hjemme en arbeidsdag - trenger lite/middels med pelsstell(vil så klart børste hunden, men ser ikke for meg at jeg skal klippe og frisere noe, da jeg er veldig lite flink med sånt). - er barnevennlig(ikke glefse etter barn - så klart må barn ha respekt for hunden også da) - er av middels størrelse - er super turkamerat, men som og kan late seg inne - bør være OK mot sau da jeg kommer til å ta den med til familiens gård - bør være OK mot andre hunder(på gården) Familien skal kanskje ha et Border Collie-kull(deres siste) og det blir da siste sjanse å få en valp derifra. Er det lurt med tanke på at den hunden skal akseptere en ny venn? "Problemet" er jo at jeg ikke kommer til å bruke hunden til gjeting, så det er kanskje veldig dumt? Liker veldig godt Border Collie, men gjetingen av ting i tide og utide er ikke så kjekt. Beste hunden jeg vet om var blandingshund, men det var ukjent blanding(men 50% Border Collie) så vanskelig å få tak i "en lik". Har sett på ulike raser: Eurasier Samoyed Buhund Collie(korthåret) Dansk-Svensk gårdshund Lapsk Vallhund Golden Retriever Ser man på Eurasier virker egentlig den helt perfekt, men er så usikker på det med at de kan slite med separasjonsangst(?) Men det kan vel alle hunder? Dette ble veldig rotete, men det gjenspeiler vel bare en rotete tankeprosess:- ) Kom gjerne med andre forslag!
  5. Hei, jeg er veldig glad i hund og er vant til å ha hund rundt meg siden barndommen. Jeg er student og har ikke lov til å ha dyr på hybelen. Hvordan kan jeg komme i kontakt med noen som har hund og som kanskje vil ha litt hundelufting? Som student kan jeg lufte på dagtid også. Bor på stokkanhaugen og har estenstadmarka rett ved siden av. Får helt vondt i meg når jeg ser alle som lufter hundene sine. Kribler i fingrene etter å kose og gå tur, løpe og se en glad hund. Noen som har noen tips?
  6. En herlig og energisk valp leter etter et nytt hjem! Ta gjerne en titt på annonsen og ta kontakt hvis det skulle være noe. http://m.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=80084888
  7. Hei, jeg kan ikke så mye om det. Vil hun vite hele rekka? Vet at en av hundene i rekka har vært champion, men er et stykke bak. Skal prøve å finne noe mer informasjon(annonsen er lagt ut for min far, så jeg er ikke helt inne i den stamtavla). Ta gjerne kontakt med han på tlf 90 19 44 60. Eller samboeren hans Astrid Tho: 90 78 63 30. Men jeg kan svare hvis det er noen små spørsmål. Jeg har tatt kontakt med han og spurt om stamtavle da så han er på saken. Hilsen Tonje
  8. Faktisk litt usikker, spørs hvem arrangøren er tror jeg. Hvis du skal være med på arrangement som NKK har må de være registrert i NKK. Men folk med utenlandsk bostedsadresse kan være registrert i ISDS osv. i følge Norsk Sau og Geit(når det kommer til gjeterhundprøven), så om det går greit for folk i Norge også er jeg litt usikker på. http://www.nsg.no/getfile.php/1387956/_NSG-PDF-filer/Gjeterhund/Gjeterhundprøver/Prøvereglement for gjeterhundprøver_revidert2016_v1.pdf Hvis ikke kan man alltids omregistrere hvis det er ønskelig(vet ikke mye om reglene der). Hilsen Tonje
  9. Tre valper med god avstamning til salgs. To tisper og 1 hanne. Begge foreldrene er registrert i ISDS(International Sheep Dog Society). Se annonse for mer informasjon og bilder: http://m.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=80084888&ref=ads&myad=80084888
  10. Hei, jeg studerer ved NTNU Dragvoll og leier for tiden en hybelleilighet rett ved Estenstadmarka. Det er helt perfekt - problemet et at det er ikke tillatt med dyr! Jeg har samboer 2 timer unna så jeg drar ofte hjem på helg/ved fridager etc. Jeg har såå lyst på en hund, men samboeren min vil bare være med på det hvis jeg flytter hjem(ikke aktuelt, er ikke ferdig med studiet og blir det ikke på noen år). Så eneste alternativ er at jeg har hund som er med meg på studenttilværelsen. Noen som har tips til hvordan finne seg hybel/hybelleilighet med lov med hund uten at det koster skjorta? Er oppvokst med hund, og min kjære venn og turkamerat gikk nylig bort og jeg vil så gjerne fylle tiden min med noe mer konstruktivt og positivt.
  11. Det blir en rar tid fremover. Var fælt da jeg våknet i dag og husket det som skjedde i går. Heldigvis var dyrlegen som kom i går enig i at hunden måtte få slippe, lymfekjertlene sa sitt. Det kommer til å bli tungt å gå i motbakke fremover når verdens beste hund ikke er der og drar meg opp❤️
  12. Nå er min bestevenn borte. Det gikk ikke like smooth som jeg ønsket, da dyrlegen kom humpende på krykker. Fikk da ikke satt sprøyta mens hunden lå og tror det ble stress og forvirring. Men vi la oss ned sammen og han sovnet nesten med en gang. Håper jeg rakk å vise at jeg var der og roe han ned før han forsvant. Nå er jeg helt knust og føler meg dum som gråter så fælt. Det går over også kommer det igjen. Jeg føler jeg akkurat hadde hans pels mellom mine fingre, og nå er han borte. Vet faktisk ikke hvordan jeg skal takle de neste dagene. Å gå tur sammen med hunden har vært som terapi for meg og vi hadde det kjempefint i hverandres selskap. Føler jeg har mistet en del av meg selv. Hunden har vært der siden jeg var 12 år. Skulle ønske jeg kunne gjort alt om igjen
  13. Da har jeg ringt og fått avtalt med dyrlege så han kommer i morgen. Eierne er borte på det tidspunktet, men de ville helst ikke være der heller. Jeg må være der og ønsker ikke noe annet. Det var trist å gå fra hunden i dag og han bjeffet etter meg. Rart å tenke på at det er siste gang jeg kjører derifra og hunden leverNoen som har tips til hva som er lurt før/under/etter avlivningen? Redd hunden blir stresset etc.
  14. Hei, ja hadde det vært min hund hadde jeg tatt han med til veterinær tidligere. Blir irritert på de i familien da de har svært høy terskel for å bry seg med å ha dyr til dyrlege - bortsett fra sine kjære sauer. Synes de har et rart dyrehold. Jeg er glad jeg åpnet øynene og lot min økonomi være økonomi og tok grepet med å ringe til veterinær. Jeg har vært borte i en liten mnd. og når jeg kom hjem så orket jeg ikke at hunden skulle gå slik han gjør, man merker jo at den er gammel, men ble litt plutselig beskjed å få - selv om jeg egentlig skjønte det selv. Skulle ha tatt han med til dyrlege for lenge siden. Men hadde ikke jeg gjort det hadde det aldri blitt gjort av eierne. Det som gjør at jeg var i "tvil" var pga. at vi har bedt en annen dyrlege, som ikke jobber sammen med den som anbefalte avlivning, til å komme hjem og gjøre det der. Og vedkommende har ikke sett på hunden, men jeg aner noe rivalisering, så jeg er stygt redd for at h*n ville sagt det motsatte og latt hunden leve kun for å ikke si seg enig med førstnevnte. Men håper virkelig ikke det da..
  15. Helt sant. Bare så sykt å gå fra at han skal gå slik han gjør til at jeg tar han med til dyrlege og får beskjed om at han skulle fått slippe med en gang.
×
×
  • Opprett ny...