Gå til innhold
Hundesonen.no

Henrik

Medlemmer
  • Innholdsteller

    4
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nylige profilbesøk

1,075 profilvisninger

Henrik's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • First Post
  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Nettsamfunnsomdømme

  1. Ja, det er akkurat hva jeg mener. Hadde vi levd i en ideell verden hadde hundeeieren skjønt at slik atferd ikke burde forekomme. For å gjøre det helt banalt så trenger noen hundeeiere korreks, akkurat slik som hunder får ved uønsket atferd. Er det ingen som korrigerer hundeeieren fortsetter gjerne han eller hun å gjøre de samme feilene ved å ikke forhindre hundens uønskede atferd. Dersom man går fra situasjonen sint og/eller frustrert fordi hundeeieren ikke engang tok seg bryet med å beklage det hele så ligger dette på vedkommende som gikk fra situasjonen. Det er personen selv som eier sine egne følelser. Dersom man klarer å gå fra situasjonen uten å være sint og/eller frustrert er det flott for vedkommende som klarer å unngå å la seg affisere av det.
  2. Sett bort fra utstillingskonteksten når hunder bjeffer eller forsøker å nærmere seg en annen hund er det også noen mennesker (også andre hundeeiere) som rett og slett ikke klarer å tolke hundens signaler korrekt. Eksempelvis er det ikke alle som klarer å skille en hunds nysgjerrighet, nervøsitet, varsling, oppmerksomhetssøking eller stress fra aggressiv atferd. Feiltolkning av hundenes signaler er jo ikke hundens feil, men eierens eller en annen person som tolker hundens signaler. Dette kan like godt være en annen hundeeier like fullt ut som en annen person som aldri har eid en hund. Jeg forsøker ikke å bagatellisere det som trådstarter tar opp med hunders aggressive atferd, men jeg mener ansvaret er like stor for begge hundeeiere. Både den eieren som tilsynelatende har en antatt aggressiv hund eller en hund med uønsket atferd, og den hundeeieren som blir møtt av en antatt aggressiv hund. Med dette mener jeg at eieren av den hunden som man kan anta er aggressiv bør formidle hva hundens signaler er et uttrykk for. Samtidig bør den hundeeieren som blir møtt av en antatt agggressiv hund og som opplever ubehag si fra til eieren av den antatt aggressive hunden om at hundens atferd er ubehagelig. Istedenfor at begge hundeeiere går med skyggelapper og ikke har forståelse for hverandre. Dette handler utelukkende om kommunikasjon eiere seg imellom. Dette gjelder jo ikke bare hundeeiere, men også mennesker seg imellom i helt andre kontekster. Det som gjerne skjer når den ene eieren påpeker noe om en annens hunds atferd er at den andre eieren tolker det som negativ kritikk og går gjerne i forsvarsposisjon. Allerede her har det da oppstått en konflikt mellom to hundeiere og er ikke uten videre enkel å løse. Jeg tror hundeeiere som skal kommunisere seg imellom har noe å lære når en hund skal trenes: likevel om en hund gjør noe feil og uønsket må eieren gå i seg selv for å ikke bli irritert eller sint på hunden som gjør treningen feil.
  3. Nå har det seg sånn at i Rondane sør så er det blitt slik at reinen, spesielt bukkene holder seg i skogholt før de veldig sent i jakta (ved brunsttider) trekker opp på høyfjellet. Det jeg tenker på er noe av det samme som gjøres på elgjakt ved å slippe hunden til den får los, hvor man deretter kan smyge seg innpå reinen. Mulig det samme kan være anvendelig på høyfjellet også ved å slippe hunden dersom man ser rein noen kilometer unna og deretter smyge seg innpå. Ettersom Finsk Lapphund er en gjeterhund avhenger jo gjetingen at man også gir hunden signaler for hvordan den skal gjete noe som igjen forutsetter kontakt mellom hund og hundefører. Jeg er ikke sikker på anvendeligheten av å bruke en Finsk Lapphund til dette formålet, så derfor spør jeg.
  4. Jeg har bestemt meg for at jeg skal skaffe meg en Finsk Lapphund i løpet av det kommende året, men ikke pga. dens instinktive egenskaper den har som å gjete rein. Jeg vil gå til anskaffelse av den fordi rasen takler kalde miljøer godt (jeg går en del i høyfjellet på vinterstid med ski og pulk), men også på sommerhalvåret i fjellet. I tillegg vektlegger jeg at det er en tillitsfull og er forholdsvis sunn rase. Hvert år drar jeg på villreinsjakt, og ettersom den har nedarvet instinkter til å gjete reinsdyr lurer jeg på om det kan være fint å kombinere villreinsjakt i høyfjellet sammen med en Finsk Lapphund. Er det noen som har noen gode innspill å komme med?
×
×
  • Opprett ny...