Gå til innhold
Hundesonen.no

Schæfermann

Medlemmer
  • Innholdsteller

    15
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Schæfermann

  1. Ville gått for en kombipakke, selges på xxl på tilbud innimellom. Da får du ei ski som kan smøres og sko som er stabile. Vil tipse deg til å snakke med noen der slik at du får ski med riktig spenn, slik at du unngår å gå med smøresonen i snøen som bremser deg. Dette er forskjellig fra ski til ski. Få de samtidig til å måle opp smøresonene. 

    Det enkleste er å snakke med noen som kan ski. Vær ærlig på dine ferdigheter og fortell hva du skal bruke de til så får du mest mulig for pengene! Bedre å bruke 1500 på riktig utstyr enn å spare 500 og ende opp med noe som ikke gjør opplevelsen bra. 

    Selv har jeg flere par ski, litt å velge mellom. Dyreste paret kostet rundt 5000 men det er et kjøp jeg aldri angrer på! Eneste er at jeg er litt redd for å ødelegge de når jeg går med hund. Så bruker ofte et billigere par. 

    Skøyteski vil jeg ikke anbefale mer eller mindre du har hunder med ekstremt bra trekkraft! Og dessuten koster de gjerne en del... 

    Kjøp skistaver som er laget aluminium, karbon og dyre staver har en tendens til å knekke ved slag eller belastning fra feil vinkel. 

    • Like 1
  2. Anbefales på det sterkeste! God passform, virker å være slitesterkt der det trengs. Mulighet for innstramming rundt sko, med gamasjkrok for å feste til snøring på skoa. Meget gode utluftingsmuligheter. Viktigst av alt, den er fantastisk å bevege seg i. Har impregnert min med grønlandsvoks, det tar litt lang tid, så vurderer å kjøpe en voksspray som de selger på heltapåtur :-)

    • Like 1
  3. På 10.1.2016 at 1:07 PM, Red Merle skrev:

    Det er derfor kuldekrem skal smøres på en halvtimes tid før man skal gå ut, netopp fordi vannet i en skal fordampe før man går ut. Samme prinspippet som at solkremen må trekke inn i en 20 min før man skal sole seg. Jeg jobber i barnehage, og ser jo at kuldekremer har en viss effekt -og at det finnes kuldekrem uten vann. Så det er ingen bekymring,
    ---

    Jeg har aldri hatt en hund som fryser så mye som Yoshi, bare å gå ut i hagen i tisse nå, er nok til at han fryser. Han skjelver, holder labbene opp og setter deg ned litt sånn krokete. Liker vikrelig ikke snø og kulde han, han hadde vel trivdes best på en sydhavs øy. Potevoks ser ut til å¨fungere bra på potene, siden han har slitt litt med at de sprekker opp, så det skal vi fortsette å bruke. Jeg tror jeg skal få tak i en god kuldekrem til bjellene.

    Kuldekremer bli testet på tv2 hjelper deg, og akkurat som forventet... Ingen evidens på at kremen har noen effekt. Det nevnes også at en finsk studie viser at det er flere frostskader på grunn av kremen.. 

  4. Taiga har en liten klump på innsiden av bakfoten, det kjennes ut som det skulle ha vært en ulveklo der, men den ligger under huden. Noen som har erfaringer med noe sånt? Evt trenger det å fjernes? 

    Hun gjør seg ingenting av det og merker ingenting til det annet enn at det kjennes under huden. Det er også kun på den ene foten. 

  5. Vær forsiktig med slike kuldekremer, enkelte inneholder faktisk vann...! Men noen påstår at de ikke har noen effekt i hele tatt.  

    Forfrysninger kommer først til utrykk som hvite flekker, disse kan varmes opp med en gang uten at noen fare har skjedd.  Desverre oppdager man først frostskader når man kommer inn og blir varm,  da kommer det blemmer. 

  6. Da fikk man testa om slangebyttet på sykkelen holdt  mål, å jaggu gikk det bra! Nå er både jeg å Taiga flata ut i sofaen, og hun fikk faktisk vist at hun har vært trekkhund med fart på sykkelturen! Det ble 6 km med ei snittfart på 15-20km/t. Is i skjegget te både hund og eier! :-D

    • Like 4
  7. Temmelig fornøyd med meg selv! Evnet å skifte slange på sykkeldekket, sikkert 10 år siden sist jeg gjorde det. Klarte det til og med uten unødvendig bannskap! Nå er det bare å håpe på at det enten kommer snø, eller at det blir varmere sånn at man kan få syklet litt  :-D Taiga syns nok det er ganske greit å være inne nå :-P

    • Like 5
×
×
  • Opprett ny...