Gå til innhold
Hundesonen.no

froeken

Medlemmer
  • Innholdsteller

    19
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Profile Information

  • Hunderase
    Tollercollie

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

froeken's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

5

Nettsamfunnsomdømme

  1. froeken

    Mål 2015/16

    Mål 2015 var å få tak i valp eller i hvert fall få reservert valp, pluss ta Førerkortet og Bergenstesten. Valp har vi, Førerkort gikk unna som bare det og Bergenstesten besto jeg med 4/5 godt bestått. Plan til neste år: Gå en del kurs med valpen, prøve Agility og Lydighet, og se hva annet som finnes i lille Tromsø som blir aktuelt for oss. Skal være aktiv med hunden uansett vær og humør. Masse fjellturer med valp og venner slik at jeg blir litt sprek òg ? Skal begynne å trene igjen 3 ganger i uka etter jeg ble operert i hånda. Sommer 2016 blir det studium, ingen unnskyldninger.
  2. Btw mops går vel i kategorien "den er ikke feit, de skal være sånn". Ikke sikkert hvordan Eiern ellers ser ut, litt harry og småfeit dame eller par i 50-årene som lider av "empty nest syndrom"?
  3. Det er nu forskjellige ingredienser i hvert fall i Eukanuba sine rasefôr, men hva det virkelig utgjør/om det er nødvendig er et annet spørsmål ?
  4. Nå er hun enda liten, så har bare prøvd to typer valpefôr. Eukanuba puppy med lam og ris ble det uhyre med fising av, ellers greit. Av og til var hun litt ustabil i magen, men det kan like godt har vært overgangen fra melk til fôr. Ok matlyst. Eukanuba medium puppy, mindre fising og litt mindre lukt av alt som kommer ut, men det er MENGDER som kommer ut. Hun bæsjer like mye om gangen som Flatcoaten på 25kg, bare enda oftere. Hun er mer glad i denne maten enn den første. Skal begynne å blande i V&H nu og erstatte kveldsmåltiden i første omgang, tenkte jeg. Hvis det ikke metter like lenge som tørrfôr, er hun i hvert fall bare sulten på natten når hun uansett skal sove.
  5. Oh nei, slutt på tråden?? Må ha mer ? Kjenner igjen en del folk jeg kjenner eller møter på gata her. Og selvfølgelig klarer jeg ikke å ikke være litt fornærmet om blandingshundstereotypene. Min blanding var nesten like dyr som en rasehund og var planlagt. Så vi har jo selvfølgelig håp om at hun blir verdens friskeste og mest velbalanserte hundedyr ? Boxer... Enten folk som egentlig ville ha en skikkelig kamphund for imaget, men turte ikke. Gjerne jenter. Boxer ser jo langt mindre muskuløs ut og virker gjerne mindre, men har fortsatt et litt tøft rykte. Bare navnet høres jo kult ut. Og så er den så universell likt med vennene. Gutter synes den er tøff, jenter kan si at den ikke er skummelt og ligner litt på en sånn der bully eller noe sånt søtt. Eller så er det eldre damer som egentlig synes mops og andre åndenød-dyr er så søte, samtidig som dem ville ha en stor hund som kan i hvert fall virke som en vakthund (har aldri vært offer for ran eller innbrudd i sitt liv, og hunden er snill som dagen er lang og får være barnebarn mens originalene ikke er på besøk). Kanskje gubben også synes den var en grei kompromiss. Det virker i hvert fall som det er veldig vanlig case i Tyskland.
  6. Da blir jeg i hvert fall litt lettet. Som sagt er Flat'n veeeldig snill med valpen, men hun er ikke den best sosialiserte hunden akkurat og det gjør meg litt usikker mtp. oppførselen hennes. Hun er også veldig "awkward" i hundeparken ? Valpen er i tillegg veldig trygg på seg selv og har virkelig bein i nesen, så det blir spennende å se hvordan det utvikler seg når hun blir større ?
  7. Hei, Jeg er litt usikker om hva hundene i huset synes om hverandre. Storhunden er litt over to år, veldig snill, valpen vår er 9 uker gammel. Vi bør i utleiedelen av et hus, og oppe bor det nevnte tispa. Det er en dør i gangen som kan åpnes for å komme seg opp eller ned. Når vi slipper dem sammen i huset blir valpen jo veldig gira på å leke (vel, det blir hun forsåvidt uansett hvor). Den eldre tispa er ikke alltid helt med på det, men når hun er i humør raser og herjer dem litt. Men senest i dag var hun altså ikke i humør. Valpen hoppet og knasket på henne, mens hun ignorerte det for det meste. Etter hvert la hun labben på valpen, helt rolig ellers og ingen av dem laget noe lyd. Valpen la litt på rygg/siden og gikk tilbake til litt mer forsiktig angrep etter hvert. Nå har jeg forstått det slik at dette er ganske heftig demping (type når alt annet feiler), og etter et par forsøk til sendte jeg tispa tilbake til sin del av huset med en godis og stengte døra. Noen mener også at Flatcoaten bruker dette i lek, men siden hun var såpass passiv tipper jeg på demping. Jeg er litt redd at det skal smelle når valpelisensen går ut, hun har heller aldri satt valpen på plass (griseører vil hun ikke dele, men hun godtar når valpen stjeler tyggebein og leker). Hun virker nesten litt hjelpeløs med valpen, så snill er hun for det meste ? Hva mener dere, er det noe som valpen vil skjønne når det skjer, eller bør vi forhindre/avbryte det når det skjer og ta dem fra hverandre?
  8. Haha, jeg trur jeg har lest et annet innlegg fra deg på Canis eller noe, var samme historien :-) hjem til Autobahnen skal vi ikke (jeg er faktisk fra Tyskland :-D), men mtp på krasjsikkerhet er det jo en god referanse. Så bra at det gikk bra med hundene, selvfølgelig.
  9. Ser at diskusjonen har blitt fortsatt en del her %) Det er jo helt klart at hun skal være komfortabel, ellers hadde jeg ikke spurt engang og bare kjøpt buret. Jeg er også mest bekymret for høyden. Nå er hun bare 9 uker gammel, ellers hadde vi jo fort funnet ut om hun passet eller ikke. Buret er bestillt, så idéen er å putte Flatcoaten til svigermor ved siden av, men hun er da ei svær tispe på 25kg+. Vi skal se litt hvordan det buret virker når vi får det. Er vi i tvil, sender vi buret tilbake og får laget et fra Kela eller Tromsø fengsel. Variocage er som sagt "førstevalget" fordi de faktisk er killisjonstestet. Ingen i familiene vår har kræsjet, men akkurat som flere har pekt ut - når uhellet først er ute, er man glad hvis man har en bil med 10 eller 15 airbagger, brukt setebelte og hatt ungen eller hunden i et skikkelig sete eller bur. Jeg er rett og slett usikker om Kelabur etc. Klarer seg like bra i tilfelle av ulykke. Ellers hadde jeg bare kjøpt et slikt bur, er jo mange fordeler med de òg.
  10. Er bare litt bekymret at alt av valpeting plutselig har Flatten sitt navn på seg, liksom derfor lurte vi om vi heller skulle vente noen dager? Har selvfølgelig ingenting imot det at dem får møte med én gang, hvis dere mener det blir bedre. Hun eldste er som sagt veldig glad og snill, men kan være litt i overkant begeistret ;-) men det er jo bare å passe på, selvfølgelig. Til parken hadde vi lyst å ta hun både i "småhundtimene" mens hun fortsatt er liten, og også til de vanlige tidene der det er alt mulig av hunder. Men selvfølgelig må man spørre eiere om alle som er der er glad i valper og dem kan jo få lukte på hverandre før vi i det hele tatt går inn i området (parken her er mer et inngjerdet område på størrelse med en hage). Sent from my Lenovo A7600-F using Tapatalk
  11. Hei alle sammen, Valpen vår kommer hjem til oss på fredagen og det meste står klart, det er bare én sak vi er usikker på. Vi bor nemlig i en leilighet i huset til svigermora mi, og de to delene av huset er skilt med en vanlig dør. Oppe hos hun bor det ei veldig snill og glad Flatcoat-tispe som vi av og til passer på når matmor er borte. Vi bruker også å ha døren åpen slik at hun kan komme ned å besøke oss når hun vil. Når valpen kommer skal vi ha døren lukket en stund, slik at den har tid å bli vant til det nye hjemmet sitt. Vi har tenkt at vi skal heller gå opp til svigermor med valpen i begynnelsen, og at hun får møte Flatten der. Da vil vi komme inn gjennom husdøra og hun får møte valpen som "besøk" i sitt hus i begynnelsen, som kanskje er litt bedre (vi vet at hun er glad i alt og alle egentlig, og liker å få hundebesøk). Det vi lurer på er da: - Hvor mye tid bør vi gi valpen før vi går på besøk (eller for den saks skyld, før hun får møte masse andre hunder hos venner eller i parken, blir det bare avhenging av hvor fort hun blir komfortabel med bilkjøring?) - Hvor lenge bør vi vente før Flatten skal få komme på besøk nede hos oss igjen? Valpen skal jo skjønne at det er hennes hjem, og det skal Flatten selvfølgelig også. Kanskje noen har noen idéer, eller vi kanskje overtenker hele greia litt óg [emoji14]
  12. Kanskje hun kan ta nettsudie ? Sent from my Lenovo A7600-F using Tapatalk
  13. Tenker hun må nu i hvert fall ha litt kontroll over blæra, kanskje [emoji14] Skal hente hun neste uke, hele kullet ser ut til å være veldig lettlært. Det er jo noen ting man MÅ vente med mht. den fysiske utviklingen (spesielt hofte og skulder), men grunnlagene og enkle morsomme triks som ikke er så fysisk krevende skal jeg definitivt begynne med tidlig. Alt etter hvor rask hun blir komfortabel i det nye hjemmet [emoji4] Gleder meg helt sykt. Valpekurs blir det ikke før Januar (curse you, juletid!), dit skal vi egentlig mest for miljøtreningen og sosialisering (får se hvor mye av det andre hun kan til da!).
  14. Hehe, er fortsatt litt uvant med norske uttrykk, jeg (kom til Norge i fjor) [emoji14] Har lyst å begynne med Freestyle når valpen er gammel nok, nå vet jeg i hvert fall hva jeg må søke etter når jeg leter etter info på norsk. Takk [emoji4]
×
×
  • Opprett ny...