Gå til innhold
Hundesonen.no

Emiliekarlseng

Medlemmer
  • Innholdsteller

    16
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Emiliekarlseng

  1. Såvidt jeg vet er det hennes første, men hun ble året på mars så er mulig hun har hatt ei lita løpetid tidligere, men har aldri merket slike symptomer før. Så tydelig at han var "kåt" samme dagen jeg så hun hadde løpetid(han ble henta kort tid etterpå og tok inn tispa mi). Hun stjal mat før, men aldri så ekstremt som nå og det er en stund siden hun sluttet med det. Godt mulig det et varmt ja, har ikke sett henne ligge oppi "redet" enda så får vell følge med på det. Er jo forferdelig tidlig å bygge rede hvis hun faktisk er drektig? Derfor jeg tror det kan være innbilt Spørs om jeg må ta meg en tur til vetrinæren ja. Har planlagt å sette på valper med samme hannen, men planen var å vente til neste år og neste løpetid.
  2. De sto sammen fra fredag-mandag ute i hundegård så ja. Hun ga ingen tegn til løpetid så var rett og slett dum og trodde det ville gå bra. Hun har ikke vist tegn til blødning før den mandagen jeg fikk se det (så tydelig at hun blødde), men da det er hennes første løpetid er det mulig at hun blør lite og vasker godt unna. Det er husky så hun er ute så å si hele døgnet og har ikke sett tegn til løpetid når hun har vært inne. Virker ikke som om at hun blør noe særlig nå da hun ikke vasker seg mer enn vanlig. Ser nesten ut til at hun går mot slutten, men som sagt er det første løpetiden så blodmengden kan jo fort være liten.
  3. For snart to uker siden passet jeg en hannhund og den siste dagen jeg passet han fikk jeg se at tispa mi hadde fått løpetid. Allerede nå har hun vist tegn til å være drektig som f.eks å spise mindre, være mer kosen, pattene har blitt større og mørkere. Vises tydelig at hun har blitt utvidet der nede også. Tidligere i dag så jeg inne i hundehuset hennes at hun har samlet halmen i et hjørne akkurat som om at hun har begynt å bygge rede (hun har aldri samlet halmen på den måten før.) jeg synes det er tidlig at hun har så mange "symptomer" og spekulerer på om det kan være innbilt svangerskap. Hun har også blitt sluere i form av å hoppe opp på bord og stjele mat selv om jeg er 1 meter unna. Skal selvfølgelig ta henne med til vetrinæren for å få sjekket, men noen som har erfaringer og dele? Da dette er min første egne hund har jeg ingen erfaring med dette og blir litt nysgjerrig og nervøs for hva som ventes.
  4. det kan godt være! Har noen ekstra og kalde soverom jeg kan prøve å ha hun innpå. Stua hvor buret står er det 20-23 grader og soverommet er jo litt kaldere, men døra står opp litt før jeg legger meg. Så det kan jeg prøve også
  5. Tenkte kun en gang i blandt, ikke hver natt selvfølgelig. Jeg kan jo høre litt rundt om jeg kjenner noen som kunne lånt henne litt når jeg ikke har tid har jo tenkt på å anskaffe en hund til hun kan være med, men må få kontroll på henne og se at det virker først
  6. Takk for mange gode svar, skal prøve å svare på mesteparten her nå! Hun er ung og i pubertet ja, det merkes. Buret lukkes og hun har underlag av en håndduk i tilfelle uhell skjer med et godt teppe oppå. Vannskåla plasseres i et hjørne. Hun har god plass til å ligge på forskjellige måter da buret er kjempestort jeg skal være ærlig å si at hun har fått lite mosjon i det siste da jeg selv har vært på krykker og skal nå begynne full opptrening med turer med henne så det blir jo bedre. Eks-sambo har jo ikke vært noe på turer med henne, men alikavell hører hun på han.. Det som er hovedproblemet igrunn. Løpetid har hun ikke hatt enda, men dette problemet startet når jeg var hos foreldrene mine i romjula og det er jo 2måneder siden nå, har ikke funnet noe sår, men vurderer å prate med ei som prater med hunder å se hva hun sier, men er litt frem og tilbake om jeg tror på sånt. Enig med resten her at det et enmannshund og jeg kanskje må begynne å trene på nytt. Tålmodighet har jeg hatt mye av, men med episoder hvor vi skulle sove kl 11 og jeg har plagdes frem til halv 6 hvor jeg rett og slett har måtte tatt henne ut i hundegården kjenner jeg at den begynner å bli tynn. Har fortsatt noen dager med sykemelding å ta igjen som jeg skal bruke på trening nå. Tenker kanskje litt dagstrening med små "training bites" og buret? Nå blir det lunsj også skal vi gå en god og lang tur sammen for så å trene litt på buret etterpå. Så får vi se hvordan hun er til kvelds hva tenker dere om at AH sover ute noen netter? Har en stor og fin hundegård med isolert hundehus og halm å ligge på. Det er mellom -5 og 0 grader her nå. Vet at veldig mange har forskjellig mening om dette, men hun er utehund og våkner jo hvis hun begynner å ule slik at jeg kan hente henne. Hun har god og solid pels og hun er ikke kald når hun kommer inn etter jeg har vært på jobb. Hun må jo ha vann tilgjengelig ute og få litt mat før jeg drar på jobb (hun har tilgang på mat hele tiden inne og overspiser ikke)
  7. Tok faktisk med meg hunden på kjøretur slik at hun fikk både se og høre skikkelig. pratet til henne som om at dette var spennende og gøy. Hun så bare på rakettene og var helt rolig. Hun er forsåvidt veldig trygg på bilen og trives best i bil
  8. Hjelp! Har nå hatt dette problemet i noen måneder. Etter samboerbrudd har jeg tatt med meg hunden vi kjøpte sammen. Hun er nå 11. Måneder. Første tiden i ny leilighet gikk bra. Hun sov i buret og la seg når jeg ba om det, men etter en stund slutta hun å høre etter. Hun biter i buret, syter og klarer også å få opp buret hvis hun virkelig vil. Prøver til å med å ha henne i senga noen ganger, men ikke en gang da ønsker hun å legge seg ned og sove. Hopper opp på døra og romstrerer rundt. Noen ganger er jeg så heldig at hun legger seg, men da våkner jeg i løpet av natten av at hun er oppe. På grunn av operasjon og allergi i familien min hadde min tidligere samboer henne i noen dager og da var det ikke noe problem med henne, la seg i buret og sov til hun ble vekt/ville ut. Hvis han er på besøk hører hun etter meg, så det er tydelig at hun har respekt for han og ikke meg. Når det skal være sagt så er det ei alaskan husky som er en krevende rase, men hva skal gjøres for at hun skal få tillit til meg? Hun får kos, godbiter, lek og turer ellers. Hun peser og virker skikkelig utrygg på meg. Hvis ikke dette blir bedre blir jeg nødt til å selge hunden og det ønsker jeg selvfølgelig ikke, men hvis det viser seg at det er det beste for hunden har jeg ikke noe annet valg. Håper noen har noen gode tips å komme med!
  9. Husky valpen vår er snart 7mnd. Har tidligere vært utålmodig noen av gangene jeg har luftet henne og sagt "må tiss noda!" Og dette har gått til en vane at når jeg sier det eller eventuelt "gå å tiss" så får hun fortgang på seg. Vi plagdes veldig med å lære henne å tisse ute, men plutselig sluttet hun å tisse inne. Hun har veldig liten blære så er vi borte over lengre tid tisser hun ofte i buret dessverre. Heldigvis har vi en enkel og grei bunnplate vi spyler av å legger hånddukene/teppet/puta til vask med en gang. Synes det er en veldig grei vane å ha at hunden tisser på kommando da dette gjør at luftingen går raskere i travle situasjoner
  10. Vi har en 6mnd gammel alaskan husky valp som fikk flott. Forrige uke tok vi hun med til ei vi kjenner som jobber på dyrebutikk og har flere hunder selv som tok av flotten og hun sjekket at hun fikk med seg alt av flotten. Vi ventet ca. Et døgn fra vi oppdaget den til den ble fjernet og flotten ble ikke større på den tiden. Hun hovnet opp og mistet hårene i området rundt. Nå har det snart gått en uke siden flotten ble fjernet og hun er fortsatt hoven og det har kommet en hvit prikk der hvor flotten tidligere satt. Har forstått at det er en infeksjon, men er det noe vi burde ta med til dyrlegen? Hun har aldri reagert på flott tidligere. Eventuelt har noen opplevd noe lignende og vet hva det er? Er oppvokst med hund, men har aldri vært borti denne situasjonen tidligere..
  11. Trodde det var normalt med bur, hm. Problemet et at hun spiser og tygger på ALT. Får rydde tomt et rom hun kan ha Hun hadde heldigvis ikke lus og veterinæren trodde kanskje det kunne være skabb siden hun røyter og er bar bak føttene. Vaksineres skal hun om to uker, hun ble faktisk 12 uker i dag så skulle egentlig blitt vaksinert i dag, men vi ble enige om å vente. Mulig det også kunne være allergi mot foret også.
  12. Da blir det vetrinær i halv 6 tiden i dag vi skal prate med henne for å få høre ang. Vaksiner o.l. Vi kjøpte henne av en som bruker hunder til trekk, han har 30 stk så hun har vært mye med andre hunder. Lurer på om vi skal kjøpe litt vom å blande i tørrforet, hun spiser veldig lite og spiser heller maten som står til katten (prøver å unngå og har satt bort). Selve kjøpet var litt merkelig, vi fikk ikke kontrakt en gang. Har etterlyst den da. Største problemet er buret. Ble anbefalt å ikke ha hun der første natta og siden da har hun ikke villet ligge der. Hun blir helt vill bare hu ser det og vil absolutt ikke. Noen tips til hvordan vi skal få henne til å sove der? Legger inn tepper, en leke og ei skål med vann. Hun er også veldig aktiv og skal helst ikke bite på det hun får, men det hun ikke får som tepper, mur(!) og treverk på bord. Duk er hun også ivrig på. Positive er at hun har blitt kjempeflink til å sifra når hun må på do. Løper litt rundt og hvis vi ikke forstår syter hun litt.
  13. Det var vi ikke klar over, alle har vært i sjokk over at hun enda ikke var vaksinert. Takk for svar
  14. Hun er nok ikke det nei. Syns det var rart vi også. Blir vel en tur dit i morgen ja
  15. Hun klør forresten veldig mye over hele kroppen, hva kan det være? Hun er ikke vaksinert.
  16. Har selv nylig kjøpt en AH. Hun er kun 11uker. Har kjøpt labb valpefor for store hunderaser og det spiser hun og virker som at hun liker. Vanner det ut litt siden hun er veldig dårlig på å tygge maten. Vi ga henne mat rett etter vi hadde hentet uten å vanne ut og da spydde hun det opp og det var hele biter. Hun er en energibombe uten like i en halvtime også sover hun litt og energibombe igjen. Hun er ikke særlig vandt til å gå i bånd så turer blir nok vanskelig akkurat nå. Prøver sakte men sikkert å lære hun båndet, men tar av så fort hun viser tegn til at det er ubehagelig. Noen som har tips til dette? Hun er litt skjennert når det kommer til nye folk, men det blir fort bra og er veldig kosen og oppmerksomhetssyk. Fleecepledd vil hun ikke ligge på, ligger heller på gulvet og hvis vi har pledd i buret skyver hun det unna og legger seg ned. Tar i mot alle tips
×
×
  • Opprett ny...