Gå til innhold
Hundesonen.no

Elise K

Medlemmer
  • Innholdsteller

    16
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Elise K

  1. Jeg har nettopp kjøpe en slik: http://www.4dogs.no/merker/ruffwear/klaer/powder-hound-varmedekken#&variation=627353 Kanskje det kan være noe? Har ikke testet det ut enda, men tanken er at det skal varme greit når vi er i aktivitet i snø og kulde.
  2. Har hatt akkurat samme problem med min gårdshund. Løsningen ble å ha han i en hundebarnehage, slik at han slapp å være alene. Etter ca 3-4 mnd i barnehagen roet stressnivået seg ned i kroppen, og jeg startet på nytt igjen helt fra scratch. Hadde han også i bur i starten, men der mistrivdes han så mye at jeg heiv det ut døra. Nå går han løs i leiligheten, og han trives mye bedre med det (han har ødelagt noe, men det tar jeg med i regninga). Når det løsnet var han rundt ett år og mer moden i hodet, så tror det er en viktig nøkkel i å få de til å være alene hjemme. Har prøvd iharmoni og adaptil, men synes ikke det hadde noen merkbar effekt. Har du noen mulighet til å sette henne til noen på dagtid en periode slik at hun slippe å stresse?
  3. Ja, skjønner! Har tenkt tanken, men er redd det blir for kaldt når vi kjører ned fra fjellet og han springer i løssnø, dårlig vær og kulde.. Ah, takk Kommer det ikke inn noe snø inn rundt penis? Hadde du hatt mulighet til å lagt ved et bilde?
  4. Jeg skal sy en dress lik jegerens kondomdress, bare med et lag ullfrotte innerst. Men jeg har ingen tegninger å sy etter.. Noen som har den orginale kondomdressen til hannhund, og som kunne lagt ut bilde av hvordan den ser ut på undersiden og ved rumpe? Evt. er det noen dyktige syerske som kunne hjelpe meg å ressonere rundt tegningen? Tanken er at min gårdshund skal kunne være med på skiturer uten å få et snev av snø inn i dressen. I tillegg skal baller og mage være godt beskyttet, mens penis og rumpe skal kunne gjøre sitt. Den skal også være varm for en korthåret hund i opp til 15 minus. Stor oppgave? JA! Har kjøpt 1,5 meter lycrastoff og 1,5 meter ullfrotte fra ull på rull, så håper jeg har litt å gå på. Takk på forhånd
  5. Ja, det hadde helt klart vært veldig betryggende å vite han man har et par tabletter tilgjengelig om noe skulle skje noe flere timer fra veterinær
  6. Takk for svar. Da skjønner jeg at det ikke er vanlig. Får håpe at han ikke brekker en fot eller får et stygt kutt av noe slag. Både jeg og hunden er i god form, men akuttsituasjoner kan skje uansett hvor god form man er. Om jeg må bære han ned med en knekt fot i 4 timer, så ønsker jeg selvfølgelig at han skal ha minst mulig smerter.
  7. Hei! Jeg og hunden skal gå en lengre tur om et par uker. Prøvde å få tak i smertestillende til en evt. akuttsituasjon hos veterinær, men de var ikke interessert i å skrive ut noe med mindre vi kom inn til konsultasjon. Det koster 650 kr og da er det ikke engang sikkert at vi får skrevet ut medisinen. Hva gjør andre hundeeiere når de skal på lengre turer? Dropper man smertestillende? Har jeg en kjip veterinær?
  8. Jeg bor i nord norge, hvor det stort sett er rundt 13 grader på sommeren og da er den ikke for varm. Når det er 15-20 grader blir den fort klam når jeg går med sekk, men da har den jo gode åpninger på sidene av lårene. Er det så varmt så tar jeg på meg shorts om jeg skal gå langt, men ved lettere turer med litt vind så føler jeg ikke noen ubehag
  9. Jeg synes min er rålekker. Har den i gul Jeg er en 38 i størrelse, men tok i 40 for å få plass til en mett mage på tur, og stilongs. Når jeg ikke har noe under, så er den desverre ganske slapp rundt midjen.. Skulle veldig ønske den hadde et ekstra hakk kneppe igjen, da hadde den vært perfekt! Tror jeg skal prøve å lage et ekstra hakk selv, bare jeg får mot til å kutte i en bukse til 2000 Nå skal det sies at jeg liker litt slappe bukser og klær generelt, så kunne sikkert klart meg helt fint med 38 (også når magen er stappmett), men liker det litt komfy, hehe. Vil si at størrelsen er helt normal, men såvidt jeg husker så har de en modell med lange bein, og en med korte?
  10. Min synes jeg er ganske god! Kan bli noe klam på varmere dager, og har blitt et hull i sømmen i skrevet(skrævet? Haha, kommer ikke på hva det heter utenom dialekt..) (mulig jeg skrever i overkant mye....), men ellers er det ingenting å klage på. Noe spesielt du lurer på?
  11. Sammenhengen er vel at trådstarter kvier seg for å stille ut en valp på valpeshow med halvklipt pels, hvor hun sier at hunden ser helt grusom ut. Jeg tolket det som at hun var passelig flau. Du sier atpåtil at du ikke ville stilt ut valpen. Av ren nysgjerrighet: Hvorfor ville du ikke gjort det?
  12. Drar man virkelig bare for å vinne på utstilling? Kan man ikke ha det hyggelig, sosialisere hunden, øve, trene lydighet osv osv. Synes greia er helt latterlig om man kommer og er flau av hunden sin, og evt. skulle velge å ikke stille pga. en sånn sitasjon. Personlig synes jeg din så helt nydlig ut, og hadde ikke selv vært flau et sekund! :-)
  13. Jeg valgte denne valpen av flere grunner. Blandt annet fordi jeg ønsket å bruke energinivået hans til noe positivt. Jeg er veldig glad i sporøvelser f.eks. I tillegg til at kullet var veldig lite, og det var få å velge mellom. Vi leker ikke med han fordi han blir ekstremt opphisset. Ser at Rosinbolle mener at han skal ha noe tilgjengelig til å ´´ta livet av´´ når han har høyt energinivå. Dette er jeg uenig i. Når jeg ser hunder som tar livet av leker og pinner osv, så ligger det ikke noe positivt i det, i mine øyne. Atferden er manisk og veldig negativt ladet. Da er det heller min oppgave å hjelpe han til å bruke energien riktig. Gå ut en tur, leke i hagen, trene litt osv. Hehe, det rare er at de færreste svarer på det jeg lurer på Jeg lurer på det med kløing, biting og jukking.. Men det virker ikke som det er et spesielt vanlig problem?
  14. Jeg bruker stoppe han fra å klø seg å bite på fotene. Da legger jeg hendene over der han biter eller så holder jeg foten igjen. Noen ganger funker det, andre ganger må jeg løfte hele han vekk og sette han en annen plass, slik at hjernen koples om på en måte. Det som er greia er at han trenger ikke nødvendigvis ose av stress og rastløshet når han gjør det. Det kan være noe så enkelt som at vi har nektet han en sko som han har hentet. Eller at vi ber han legge seg i senga si. Begynner han å jukke på senga eller pleddet, så tar vi det bare vekk. Jeg kjenner meg ikke helt igjen i situasjonen du beskriver. Men derimot ville jeg kjent meg igjen for en mnd siden. Da var han vanskelig å ******. Rev meg i håret hver dag Nå er han på en måte rolig og stresset.. Hvis du forstår? Jeg er mer oppgitt nå. Noe av grunnen til det er nok fordi min søster passet en fransk bulldog med forskjellige atferdsproblemer. Han hadde seperasjonsangst (fordi han hadde hatt veldig mange hjem), også bet og klødde han seg akkurat likt som min valp gjør. Dette var vanskelig for meg fordi jeg så han slet veldig med uroligheter inni kroppen. Det gjør vondt å se hundene klø og bite seg slik. I tillegg til at lydene er nervepirrende...
  15. Takk for svar. Jeg vil bare si at jeg synes ikke det er rart at han har mye energi og er veldig aktiv. Det er kløingen/bitingen og jukkingen jeg er redd for. For han prøver tydelig å si ifra at nå er han veldig stresset. Hva skal jeg gjøre for å hjelpe han? Skal jeg stoppe det? Eller skal jeg bare la det gå av seg selv, hvor han slutter med det som voksen?
  16. Må også presisere at vi har tilgang på stor hage som vi er i flere ganger om dagen. Her graver han og spiser jordmakk, leker med lekene sine, snuser, leker med kompisen osv.
  17. Takk for svar Ser at innleggene mine er lite utfylte om hverdagene våre. Er vanskelig å beskrive en dag med aktivitet. Kan starte med å forklare at når jeg sier vi er en time på tur, så går vi ikke i en time. Da har vi gjerne gått litt, stoppet opp og latt han se og styre som han vil, og deretter gått litt videre. Før vi går hjemover igjen stopper vi gjerne for å slappe av (rotrening). Grunnen til at jeg ønsker å lære han å sove på tur er at jeg går mye lange turer med telt. En hund som kan slappe av mellom slagene er alfa omega. Jeg ønsker ikke at han skal bli vandt til mye aktivitet på formiddagen fordi jeg selv studerer. Da er han alene og må lære seg å ha rutine til å sove på dette tidspunktet. Soving/avslappning etter tur er ett ønske om en god avknapp. Det er nå slik jeg har hørt at man lærer valpene av/på. Ser at man kan misforstå det med beskrivelsen av lek. Vi mennesker leker svært lite med han, men han har derimot leker selv. Disse har vi framme med gjevne mellomrom og legger deretter bort. Det gjør vi fordi jeg ønsker å bruke lekene som belønning i trening senere. Vil ikke at de skal bli kjedelige om de ligger framme til en hver tid. Etter vi har vært på tur/sosialisering/besøk mm. drar vi hjem å slapper av. Dette er fordi jeg ser at han stresser og girer seg opp pga. overstimulering. Han er rett og slett trøtt. Sosialiseringen består ikke bare av 15 minutter i byen, men også bilkjøring 20 min hver vei. Har prøvd å gi han mindre aktivitet ja, men da er han ekstra ille med kløingen/bitingen og litt jukking. Det var det jeg mente med understimulering.
  18. Valpekurs skal vi på i neste uke hos en veldig flink dame. Dagen starter gjerne i 11-12 tiden da jeg vil at han skal bli vandt med å ikke gjøre så mye på starten av dagen. Da ligger vi som oftest å slumrer, ser tv, slapper av, har han mye energi prøver jeg å gi griseører eller trene på sitt og ligg. Dette går veldig fint. Så går vi gjerne en tur i skog og mark hvor jeg prøver å gå roligst mulig, problemet er bare at han er overalt, opp og ned og hit og dit.. Så når jeg har gått 500 meter, har han sprunget 3 km. På turen setter vi oss gjerne ned. Her må jeg korte inn bandet nesten helt inn for at han skal ´´slappe av´´ Da finner han gjerne på å grave seg ned til kina. Prøver jeg å fysisk stoppe han virker det som hjernen ekspanderer. Han biter og prøver å rygge seg ut av bandet. Det som fungerer best er å la han holde på, noen som varer i ca 10 min. Så legger han seg litt å bare følger med på naturen rundt. Slik kan han ligge en liten stund før oppmerksomheten hans fanges av fluer/mygg/vind/gress osv.. Da er det påan igjen. Jeg har fått han til å sovne på tur en gang. Men da hadde vi kjørt båt i 30 min også sprang han mye løs å herjet etterpå. Vi var nok ute i 5 timer før han ga seg og sovnet vedsiden av meg. Da måtte jeg riktignok late som at jeg også sov.. Etter at vi har vært på tur en times tid, så drar vi hjem for å slappe av. Da er det meningen at han skal sove, noe han sjeldent gjør. Da går han gjerne rastløst rundt i leiligheten. Gjemmer griseører, ser ut av vinduet osv. Er vi ikke på tur, så drar vi en snartur til byen(10-20 minutt) eller drar på besøk til noen. Jeg sier alltid til folk at de skal dempe han eller overse om han blir for ille. Noen dager er vi bare hjemme hele dagen. Her har han tilgang på inngjerdet hage hvor han kan springe eller leke med kompisen sin som er to uker yngre (bor i samme bygg). De leker stort sett veldig fint sammen. Blir de for voldsom, så stopper vi. Dette skjønner de godt. Dagen er stort sett over i 9 tiden på kvelden. Da legger han seg(motvillig). Når vi trener rotrening, så ligger vi ofte ute som forklart lenger oppe. Eller så binder jeg han fast i kjøkkenbordet hvor han bare har tilgang på et mykt sted å ligge og ett griseøre. Er vi på besøk så gjør jeg det samme. All sosialisering foregår i 5-20 minutt. Lek gjør vi nesten ingenting av. Han har alltid tilgang til noe å bite på (kong/haler/ører). Har prøvd å bruke lek som belønning, men da ender det eskalering. Bruker heller ros og klapp.
  19. Hei alle sammen Jeg har en dansk svensk gårdshundgutt på 4 mnd. Jeg sliter veldig med at han stresser, og med det klør seg og biter på fotene og pelsen. Jeg og samboeren min er veldig rolige mennesker, og prøver hele tiden å dempe han og roe ned. Noen ganger fungerer det, mens andre ganger starter han med kløingen. Jeg kan med 99 % sikkerhet si at kløingen og bitingen ikke er allergi. Da han kun gjør det når han kjeder seg (rotrening osv.), når vi sier ifra om noe han ikke får lov til, når han girer seg opp (besøk, utflukter mm.) eller når han må på do. Altså så klør han kun i noen spesielle situasjoner, og ikke tilfeldige. Noen ganger jukker han på senga si/pledd, men da tar vi det bare vekk eller tar han vekk. Dette er veldig frustrerende.. Han var den viltreste i kullet helt fra starten av, men jeg hadde virkelig trodd at rotreningen skulle hjelpe. Nå høres han kanskje helt grusom ut, men han er flink og rolig ca 60% av tiden. Jeg tror noe av roten til stresset er at han tror ALT er en fest, og han har store forventinger til det meste. Noe av stresset kan også komme av at han er overstimulert, men også understimulert. Problemet mitt er bare at han er mye ukonsentrert og jeg sliter med å holde kontakten når vi skal trene på triks. Mat er han heller ikke glad i, så godbitsøk i stua eller på plenen er overhodet ikke interessant.. Sånn ellers har jeg miljøtrent han godt, og takler alle situasjoner veldig bra. Han elsker alt av mennesker og hunder. For å si det sånn er han med på alt man tilbyr. Det jeg egentlig lurer på er; går det over? Må jeg ligge å høre tennene hannes klappe sammen om natta i 15 år fram i tid? Må jeg forstyrres av en fot som går opp og ned 20 ganger i sekundet fordi han klør seg? Han er min første hund, og jeg føler meg som en skikkelig dårlig hundemamma. Det er så mye som må trenes på og læres at jeg aner ikke hvor jeg skal begynne..
×
×
  • Opprett ny...