Gå til innhold
Hundesonen.no

Nora

Medlemmer
  • Innholdsteller

    19
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Profile Information

  • Hunderase
    Labrador

Nora's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

2

Nettsamfunnsomdømme

  1. Vi fikk vår fra utlandet når den var rett over tre måneder. Hun var ikke vant med å gå i bånd og ikke noe særlig miljøtrent, men det har gått helt fint. Hun er sosial, lettlært og trygg!
  2. Man får kjøpt det på menybutikker. Et veldig godt alternativt til kjøttdeig og kylling. Du kan lese mer om det her: http://www.quorn.no/Om-Quorn/
  3. Mange gode råd fra flere her. Vi bruker mye bønner og linser i retter, men også nøtter. Valnøtter i middagskaker/nøttestek er veldig godt og sunt. Ellers bruker vi noen ferdigprodusert varer fra halsans køk som pølser, falaffel og shnitzel. Quorn bruker vi ofte som erstatning i retter hvor det egentlig skal tilsettes kjøttdeig eller kylling. Quorn inneholder te protein, mer enn i vanlig kjøtt.
  4. Nora

    Husk båndtvang.

    Jeg var ute å jogget idag da hunden plutselig stoppet fordi den luktet noe. Tenkte det var en hund siden det kom en mann imot meg. Jeg sa at hunden hadde fått lukten av noe. Sprang et rådyr inn i skogen nettopp sa han. Min pleier ikke reagere på sånn, men jaja tenkte jeg var nok det da. Han løp videre og jeg hørte han plystret. Etterhvert kom det en svær hund løpende ut av skogen der han nettopp hadde sagt han hadde sett rådyr. Hunden var uten bånd! Dette er et sted hvor det i tillegg er båndtvang året rundt! Fytti så sint jeg ble! Synd at han hadde løpt så langt fra meg, ellers skulle han fått hørt litt av hvert fra meg...
  5. Ja Keida! Hun må pent sitte å vente i et annet rom mens vi gjemmer! Er mye, mye bedre idag så satser på en løpetur i skogen imorgen!
  6. Her er det jeg som står opp kl06 for å lufte hunden i ukedagene. Hun kommer tassende når hun hører jeg står opp. I helgene er det morgen ca kl08. Kommer litt an på siste tur ut om kvelden når hun gir beskjed på morgenen i helgene.
  7. Godbitsøk har funket bra, ungene har gjort det både inne og ute. Ellers har hun vært rolig inne som hun pleier og ikke noe mas. Takk for tips allessammen!
  8. Takk for tips! Ungene gjemmer godbiter nå...men med den nesen må de gjemme godt ellers har hun funnet alt i løpet av noen sekunder:-)
  9. Ligger her med kink i nakke og rygg og verdens snilleste labrador snorker på gulveted siden av meg. Hun fikk fjelltur med mannen igår, men han drar avgårde idag og blir borte noen dager. Eldstegutt i huset kan lufte henne, men ikke gå lang tur da hunden kan dra skikkelig i båndet når hun møter andre to- og firbeinte. Har ingen familie eller venner som vil lufte henne for meg. Hvordan får jeg henne aktivisert? Hun er vant med lange turer og er med på joggeturer flere ganger i uken. Har dårlig samvittighet for henne allerede da dette er en ny situasjon for oss ( første hund). Godbitsøk i hagen? Andre ting?
  10. Vi har hatt vår på hundens vertshus på bråstein/figgjo. Hunden virker til å hatt det veldig fint og får god rapport fra kennelen når vi henter.
  11. Tilfeldig rekkefølge: Irsk ulvehund Berner sennen Newfoundlands Boxer Riesenshnauzer Hvis jeg skulle tatt med rasen jeg har så ville selvfølgelig labrador stått først og øverst :-)
  12. Takk for tilbakemeldinger og tips. Visste ikke at det var to forskjellige metoder, på kurset jeg gikk hørtes det ut som om man stoppet eller snudde motsatt vei, ikke bare en av delen, men ser logikken i at man kun bruker den ene noe jeg har gjort uten egentlig å tenke noe mer over akkurat det. Tenkte også at jeg bør vente (enn så lenge iallfall)med en eventuell antidra-sele fordi hun ikke gir seg med trekkingen sånn som det er nå. Jeg får vel smøre meg med tålmodighet og jobbe videre. Skal se mer på det den videoen elisabetHH!
  13. Hun går stort sett fint i bånd når jeg går alene med henne, problemet er når resten av gjengen er med. Har strikk og sele som vi bruker når vi går på ski og hun har lov til å trekke. Høres ut som om dere mener jeg bør fortsette å trene m gjengen/en-to av ungene og kontakt. Syns bare det tar sånn tid. Hvor ofte bør jeg trene dette? Ikke mulig hver dag, men kan jeg få det til likevel? Legger forresten til at det er en labrador. Så veldig enkelt ut med den der halti-selen.. Ikke trent med klikker, men skal se mer på det også, takk!
  14. Når vi går tur på steder med familie eller i en stor gruppe må hunden den gå først eller ved siden av de som går først. Ellers trekker hun sånne båndet at jeg må bruke alle krefter på å holde igjen. Hun kan også begynne å pipe. Når vi deler oss trekker hun og av og til setter hun seg ned og nekter å gå videre fordi hun vil etter resten av familien. Idag gikk jeg tur og lot ungene gå fremst mens jeg strevde litt lenger bak. Stoppet hver gang hun trakk (hele turen....) og belønnet med godbiter når jeg fikk oppmerksomheten(sjeldent..)Ett sted delte vi oss og da pustet og preste og trakk hun helt enormt for å komme opp til stedet hvor stiene/veiene møtes igjen. Er det på denne måten jeg må trene eller? Noen råd til meg? Når hun går løs er det ikke problem for da løper hun mellom oss, men ikke nødvendigvis foran eller ved siden av den som går først.
  15. Vi fikk vår første hund i august og det ble en labrador. Hadde tenkt/googlet/lest masse før vi tok det valget. Har gått ett kurs med henne og hun er lettlært og interessert. Hun er med på både ski- og fjellturer, korte og lange turer. Vi har tre barn og alle går godt overens. Har tygget istykker endel, men det har roet seg nå. Bjeffer så og si aldri og er heller ingen vakthund hvis du ser etter det. Har endel å jobbe med i forhold til passeringer (hurra, noen kommer foran eller bak meg, jeg vil hilse) og hopping. Er også veldig aktiv oglitt voldsom i lek med andre hunder, men tar beskjeder om den andre hunden sier nok. Vi er glad for det valget vi tok. Lykke til med ditt!
×
×
  • Opprett ny...