Gå til innhold
Hundesonen.no

Alfievs

Medlemmer
  • Innholdsteller

    10
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Alfievs

  1. Jeg har ikke drevet med sportene før, men vært med å sett på noen konkurranser også har jeg venner og kjente som driver med begge deler.
  2. Jeg har vurdert border collie og den er vel egentlig på toppen av lista sånn sett, men jeg tenkte jeg ville høre om det fantes andre raser der ute som kunne ha passet og har jo fått noen alternativer. Største minuset med bc er at de er så intense i gjetingen. Altså stirrer ekstremt mye på "objektet" (sau, katt, ball osv.), og ofte vanskelig å bryte konsentrasjonen deres å få de til å høre. Mamma sin er nå 11 år og egentlig en snill og rolig herremann som aldri har intresert seg for sau, og så lenge man er alene med han så er han også utrolig lydig, men er det andre hunder, unger, katter, hester.... i nærheten skal han bare gjete og nistirre på dem. Værst er han på andre hunder og det beste som er, er når de andre hunden springer rundt etter leker eller leker med hverandre og han kan ligge å stirre på de. Han er aldeles herlig utenom og kan godt være med på rideturer da han er mer opptatt av å lukte og løpe enn av hestene. Poenget er altså at mange av de jeg har møtt er hunder som sliter med konsentrasjon på fører, men nå skal det sies at de ikke har vært noen lydighets eller store brukshunder da.
  3. Det er flotte hunder, og liker utstrålingen og det jeg kunne finne om temperament og oppførsel når jeg tok et raskt søk. Tror bare de er litt i høyeste laget for min del da de blir opp mot 60 cm. Tusen takk for litt utfyllende svar! Og fint å høre at det går med litt "roligere" rase enn bc. Skal sjekke ut retriverne litt nøyere jeg Virker som flotte hunder, men jeg syntes det blir for mye jakt hund etter min erfaring med rasen. Og så er jeg ikke så glad i måtte klippe hunden annenhver uke som jeg har skjønt de fleste gjør..? I utgangspunktet nå tenker jeg å bruke ca. 1 time på lydighetstrening og agility bane hver dag. Med kurs i tillegg. Med masse tur tenker jeg på 15-30 min tur om morran før jobb, for så å bli med i stallen på ettermiddagen og blir med på rideturer med tempo i ca 1 time om dagen (lenger i helger), og 30 min til en time igjen på kvelden etter den mentale treningen før kvelden. Har sett på noen videoer på youtube og merket at noen kommer med lyder, men dette varierer jo fra hund til hund. Jeg vil bare ikke ha en rase hvor over 60% av hundene bjeffer mer enn akseptabelt (fremmede, ekstrem opphisselse som kan snakkes til og dempes).
  4. http://www.personligheten-kennel.com De fleste av deres er i alle fall røntget. Edit: Det står på hjemmesiden deres at de røntger alle hundene sine "Vi har valgt å HD- røntge alle våre hunder, synes dette er en viktig i forhold til alle hunder, ikke minst brukshunder (eks: agility)"
  5. Tenkte jeg bare skulle oppdatere og komme med litt mer info Med mellomstor hund tenker jeg på raser som ligger i snitt på ca. 20 kg +/- noen kilo. Høyde messig er det alt fra 35 cm til 55 (dog tenker at dette er ytter grensene). I nåværende stund er det ikke så viktig at hunden er familie/barne vennlig, men har jo familie med små barn som kommer på besøk nå og da. Og i og med at hunden forhåpentligvis lever noen år (10+), så er det jo mulighet for familie og barn i løpet av denne tiden. Si fra eller kom med spm. hvis det er noe jeg kan si som gjør det lettere å anbefale en rase.
  6. Boxeren til venninna mi hilser på hestene våre
  7. Mitt siste kjøp var lærhalsbånd med hodeskaller og en pipeleke i form av en høne
  8. Liker Sheltien veldig godt da de virker som de har et godt driv. Men er litt bekymret for bjeffingen... Har møtt en del som er ganske gneldrete mot det meste. Har tenkt litt på golden retriver, men skal sjekke ut labben også Takk for forslaget
  9. Har lest litt om de nå og virker som veldig fine hunder som har mange kvaliteter jeg liker. Skal se mer på rasen også. Liker også utseende på disse og det jeg kan finne om de med et kort google søk.
  10. Jeg er en jente i starten av 20 åra som ønsker meg hund. Jeg er foreløbig student og planen er å vente til jeg er ferdig med å studere, men finner jeg drømme hunden før den tid slår jeg nok til. Jeg ønsker meg en hund som er lett lært og aktiv, da jeg ønsker å drive med agility og lydighet. Trenger da en førerorientert hund som liker å jobbe. Jeg vil også dra på utstillinger, men det er ikke hoved tingen jeg vil drive med. Pelsstell er ikke så viktig, men vil holde meg til raser som trenger børsting (ikke masse klipping og napping). Jeg bor ganske landlig til og har masse plass til bevegelse og tid til å gå turer. Driver også med hest så om den kan være med på rideturer uten å sette avgårde etter første rådyret det ser hadde det vært fint. Vil heller ikke ha en hund som er kjent for å "bjeffe hele dagen". Jeg er oppvokst med Schæfer og Border Collie, men har ikke hatt en egen eid hund enda så dette blir på en måte første hunden. Har lurt på å skaffe bc da dette er flotte hunder, men vil gjerne få andre alternativer. Har sett litt på sheltie og aussie også. Liker veldig godt utseende på denne typen hunder og også temperamentet. Er nok mest interessert i raser i gruppe 1, men også retrievere er en mulighet. Håper da på noe utfyllende svar om rasene (energi nivå, pelsstell, bruksområde, bjeffing, forhold til andre dyr osv.). Eller er det veldig fint å bare få noen alternativer som jeg ikke har tenkt på selv. Driver å leter rundt på nettet etter en rase så setter pris på all hjelp. Liten oppsumering: -Middels str. -Aktiv -Lære villig -Lite/mindre jaktinstinkt -Førerorientert -Ikke typiske bjeffe hunder -Dyrevennlig -Avknapp
×
×
  • Opprett ny...