Gå til innhold
Hundesonen.no

Carpediem

Medlemmer
  • Innholdsteller

    242
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Carpediem

  1. Akkurat nå, Debbie skrev:

    Takk for masse svar.  Jeg er vel ikke blitt så mye klokere:).

    Men saken er at dyrlege og kiropraktor står steilt mot hverandre i denne saken, og jeg aner ikke hvem jeg skal stole på. Og hvem som gjør det beste i lengden. Vurdere faktisk en second opionen fra en annen dyrlege. Noen som vet om noen dyktige somg gjerne kan både skjelett, musklet og kiro?

     

    Det er dyrleger som har tatt utdanning som kiropraktor på dyr, sikker den kiro du har snakket med også?
    Jeg har brukt massør( men de klarer ikke fikse låsninger), kiropraktor ( fått opp alt som er låst) og manuellterapeut som kan gjøre begge deler ( tar muskulatur og låsninger). Er kjempe fornøyd med manuellterapauten jeg bruker, og jeg har to kiropraktorer i nærområdet.

    Sikkert lurt å få en annen veterinær til å uttale seg. Ser du bor på en annen kant av landet enn meg, så jeg håper du får tips på flinke folk 

  2. På 10/19/2017 at 9:15 PM, Turb skrev:

    Jeg tittet innom bruksreglementet nå idag og så at det står datert til 31.12.17, er det noen som vet om det kommer noen regelendringer fra neste år?

    Hei.
    Nytt regelverk er lagt ut, gjeldene i 3 år. Men du har sikkert sett det ( ser er lenge siden du spurte).

  3. Jeg har treningsvester fra div merker, gappay, hurrta, arrak og canelana. Valget faller på canelana sin av disse. Når det er varmt, bruker jeg treningsskjørtet fra canelana ( det har større lommer enn det jeg hadde før).
    Hva som er best, kommer helt an på hva du liker. Jeg liker de vestene som ikke er stive, og som har stretch i seg.

  4. Akkurat nå, Pasadena skrev:

    Min hund bruker passgang når den går i bånd, pga hundens størrelse blir trav ganske fort, da må jeg jogge/småløpe for å holde tilsvarende tempo.

    Jeg syntes denne animasjonen som viser de ulike gangartene er så fin.

     

    Det var en fin oversikt. Ser at jeg har en hund som er innom alle gangartene.
    Som ung var det lite gåing, nå har han fått mer av det.
    Passgang hadde han ikke som ung, nå etter skader, går han mer i passgang. 
    Har fulgt med på måten han går på, og har avdekket skader pga dette, så det er lurt å følge med på hva som er normalt for hunden, og se på evt avvik.

  5. 21 timer siden, Kattefot skrev:

    Hei.  Jeg har hatt en schafer hanhund med Lupus.  Hans nese så akkurat ut som på ditt bilde. Jeg trodde han hadde vært i slagsmål med nabokatten, men såret grodde aldri.  Det tok flere år hos forskjellige vetrinærer før vi fikk diagnosen Luphus. Han gikk fra da av på Prednisolon livet ut. Han kunne få plutselige blødninger i nesa som vetrinærer stoppet med adrenalin. Vi fikk etterhvert dette til å ha hjemme i tilfelle nye store blødninger. 

    Tenkte å prøve å se om jeg slapp kortison. Holder det stort sett i sjakk med solkrem faktor 50+, fuktighetskrem, b- og c- vitamin og laser behandling.
    Men vil gjerne at såret skal gro helt, så jeg holder på å sjekke alternativer.

  6. 7 minutter siden, Turb skrev:

    Så egentlig så kan man sende ut hunden og så lenge den holder så lavt tempo at den ikke overskrider 25 meter før du kaller den inn så er det greit?

     

    Så lenge den ikke er kortere enn 8 meter eller lenger enn  25 meter fra deg, så ligger hunden innenfor det som står i regelverket.

    • Like 1
  7. Akkurat nå, Turb skrev:

    Jeg trodde de måtte holde en fast avstand til deg. Sende raskt ut og når de kom på 15 m fra deg så skulle det være 15 meter mellom deg og hunden helt til du kalte inn. Det går jo ikke om de glir fram. Men om de bare ikke må overskride 25 meter så skjønner jeg at gli fram holder i lassevis...
    Måtte teste på veien isted og gli fram får han til helt fint, det er full fart og temposkifte som vi ikke får til.

    Minimun avstand 8 meter maks avstand 25 meter. Det er det som står i regelverket.
    15 meter er den avstanden de fleste ønsker at hunden skal "låse" seg på. 

     

    Dette står ang fremadsending i regelverket:
    "Utførelse:
    Øvelsen starter med hunden i utgangsstilling. På ordre starter ekvipasjen fri ved foten. På ny ordre sender føreren hunden frem. Hunden skal raskt forflytte seg til og holde seg ca. 15 meter (minst 8 og høyst 25 meter) foran føreren i samme hovedretning og ha kontakt med føreren. Føreren skal passere gjennom midten av gruppen. Etter at føreren har passert gruppen gis det ordre til føreren om å kalle inn hunden. Ekvipasjen fortsetter marsjen til ny ordre om helt om marsj blir gitt. Øvelsen gjentas i motsatt retning. Øvelsen avsluttes med helt om og holdt".

  8. 1 time siden, Garp skrev:

    Var i kontakt med noen hos canelana i går, men spurte ikke akkurat om de hadde noe rest, men de var veldig klar på at det var en farge de ikke hadde i sitt sortiment lengre. Så regner med de hadde nevnt det om de hadde igjen noen? 

    Jeg vet den lysgrå har gått ut av sortimentet. 
    Spørs om du kan prøve å legge ut på canelana på FB, kanskje noen har fargen og vil selge.

  9. På 27.2.2018 at 7:18 PM, Turb skrev:

    Hvordan skulle det fortydliges? 
    Kan hunden gå hele veien foran deg? Eller trave hele veien foran deg (om du er litt raskere til beins)? Eller må du ta den igjen i galopp (noe som jo kan bli underholdende)?

    Mange har ( inkl meg selv) fokus på full fart ut, også nedslag til rolig trav ( sakte gange). Dette står det ingen ting om i regelverket at en må ha. Det viktigste er at hunden holder seg min 8 meter fra deg og max 25 m. 
    Om hunden går, traver eller hva den nå gjør og er innenfor kravene, så er dette helt ok.

    Jeg starter med å ha en kommando på sakte, og hadde den på alt. Noe som ødela for sakte biten min. Dermed startet jeg å trene en utgang, og overgang til sakte. Dette trenger en ikke gjøre om hunden sklir fra deg i et tempo.

  10. På 3.2.2018 at 7:20 PM, Artemis skrev:

    Nytt spørsmål fra en nybegynner. :P Kanskje 2018 blir året vi endelig kommer oss til start? :lol: I feltsøk i klasse D, så står det at man må finne to av fire gjenstander for å ha mulighet til å få toppkarakter. Betyr det at man skal stoppe etter å ha funnet to gjenstander? Eller skal man fortsette søket i håp om å finne alle? 

    I klasse D er det helt riktig som du skriver, du skal finne to av fire. Om hunden din finner to gjenstander før tiden er ute, så stopper du. Det er vi som må ha kontroll på hvor mange hunden har funnet ( jeg sier som regel, da har vi vel funnet det vi skal, eller så har dommer og feltansvarlig sagt noe).
    Du får ikke ekstra poeng av  finne flere, du får heller kommentar på dette fra dommer, at det er din jobb å ha kontroll på hvor mange gjenstander hunden har funnet. 
    Er jeg usikker, stikker jeg hånda i vesten og teller når hunden er ute å søker ( jeg drar ikke fram gjenstandene da dette kan forstyrre hunden i søket).

  11. På 25.12.2017 at 7:47 PM, lykkelig skrev:

    Jeg holder også på å trene inn denne øvelsen. Det er så utrolig mye momenter å trene inn som begynner å gi meg noen gråe hår?

    Det jeg har gjort er å bruke en stake og trene på å gå sakte både med og uten line. Akkurat nå har jeg gått tilbake med line for jeg har nok gått litt for fort frem. Jeg har også vekslet litt med hvor lang avstand jeg bruker. Når jeg trener med andre får jeg hunden min til å stå foran de andre og kommanderer i rolig frem til staken. Trener jeg alene bruker jeg treningsstol og sekk som gruppe. 

    Har også trent noen innkallinger som eget moment. Men det er en øvelse som trengs tid til å lykkes med tror jeg 

     

    Dette er en øvelse som tar tid, og en øvelse en hele tiden må holde i balanse :w00t:

  12. Her bruker vi tørrfor i tillegg til norwegian polar ( tester ut det nå istedenfor vom & hundemat). På min bruker jeg da RC 4800 ( 4300, kommer an på hva jeg har vunnet og har kjøpt selv). På hund nummer to, kjører vi også NP + købers med lam og ris. Han er tander i magen, og fungerer bra på denne komboen.

  13. Akkurat nå, Pringlen skrev:

    Hva med alle inngjerdete treningsområder som finnes? Også øyer/halvøyer som er satt av til å trene hund. Eller er problemet at det koster noen kroner, evt krever medlemsskap i klubb...

    Hvilke inngjerdet områder og halv øyer? Her har vi ikke tilgang på noen av det. For min del er det snakk om løs hund på felt og rundering. Vi trener på faste steder og  klubben har egen lydighetsbane, men vi må ut i skogen å trene hovedøvelsene.
     

  14. 5 minutter siden, Pringlen skrev:

    Hvorfor det? Regner med at du mener konkurransehund i bruks? Det er vel ikke noe bedre at en hund som runderer feks, for moro skyld, forstyrrer vilt i yngletiden, enn andre?

    Om vi ikke kan trene fra april til august, er det jo ikke mulig for oss å holde på med denne sporten. En kan søke kommune og grunneier om å få trene med løs hund, men det tror jeg mindre tallet gjør. Jeg mener det er positivt for sporten at en kan holde på lovlig, da det nå trenes uansett.
    En kan vel si det er for morro skyld at en holder på, men det er en lidenskap og en livsstil for de aller fleste. 

  15. Hvordan gjør dere det med trening i båndtvang perioden? 

    Vi er endel grupper som ikke har fritak fra båndtvangen, og jeg vet det blir gjort ulikt fra sted til sted. Noen bryter den bevisst, mens andre søker kommune og grunneier.
    For min egen del ser jeg at vi som holder på med konkurranse ikke er unntatt fra båndtvangen ( om en ser på § i hundeloven). Det hadde derfor vært en god ide å fått revidert hundeloven, slik at en kan holde på lovlig.

  16. 2 timer siden, simira skrev:

    Organisert trening i regi av registrert klubb/hundeskole er unntatt båndtvangen. Det betyr at du fortsatt ikke kan dra opp i skauen og trene når det passer deg, men det er lov å trene noen steder/ganger.

    De færreste har vel hundene i bånd på ag/lp/rl-trening heller...

    Dette står i hundeloven:
    § 9.Unntak fra sikringsreglene

    Båndtvang fastsatt i eller i medhold av §§ 4, 6 og 7 gjelder ikke for

    a) hund når den brukes i reindrift,
    b) dressert bufehund når den brukes til å vokte storfe, sau eller geit,
    c) hund i aktiv politi-, toll-, militær- og redningstjeneste eller under trening eller prøving for slik tjeneste,
    d) hund i aktiv bruk som ettersøkshund etter såret eller sykt vilt,
    e) særlige bruksformål, avgrensede områder eller nærmere angitte hunderaser eller hundetyper eller for hunder som har særskilt trening, når dette er fastsatt av kommunen ved forskrift eller enkeltvedtak. Ved dette kan kommunen bl.a. legge ut et område som dressurområde for hunder, dersom samtykke som nevnt i § 8 første ledd foreligger,
    f) hund når den brukes for jakt, jakthundtrening og jaktprøver mellom 20. august og 1. april eller når båndtvang er fastsatt i medhold av § 6 annet ledd bokstavene c, d og e.

    Hund som nevnt i første ledd bokstav a til d eller i bestemmelse som gjelder særlige bruksformål etter bokstav e, kan på en aktsom måte slippes slik det er naturlig ut fra bruksformålet.

    En hund som nyttes som jakthund eller er under trening eller prøve for dette, kan slippes på en aktsom måte slik det er naturlig ut fra bruksformålet, når dette ikke er i strid med viltloven, naturmangfoldloven eller regler om båndtvang. Det samme gjelder for trening og prøving av ettersøkshunder.

     

    DVS: at all trening uten om disse § ikke er lov. Dermed er heller ikke trening i båndtvang perioden lov for andre enn de som er satt opp i unntaket. OG, om det er gitt tillatelse fra kommune og grunneier. 

×
×
  • Opprett ny...