Gå til innhold
Hundesonen.no

SST

Medlemmer
  • Innholdsteller

    15
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nylige profilbesøk

620 profilvisninger

SST's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • Collaborator
  • First Post
  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

1

Nettsamfunnsomdømme

  1. SST

    Tricoline?

    Nokon som har nettsida til Tricoline? Har søkt litt rundt, men finner den ikkje. Driver å ser på Japansk Spisshund, og Øvre Årdal er berre 1 times køyretur fra der eg bur, så derfor ville Tricoline passet perfekt! Takker for hjelp.
  2. SST

    Korleis hund?

    Tusen takk alle sammen. Tabris: Det er takket være deg og Ozu som gjorde at me fekk augene opp for Japansk Spisshund Er nok den og Finsk Lapphund det står mellom, men me heller mot Japansk spisshund! Hadde vært supert hvis du ville ha gitt litt meir info om korleis den er å trene og ellers nyttige tips! Ozu er jo knallsøt!
  3. SST

    Korleis hund?

    Viktig at hunden går overens med andre hunder ja. Me går tur aleine. Me har tenkt å prøve kurs, men har eigentlig liten peiling på ipo og rallylydighet. Skal ikkje gjø så masse. Stelle pelsen nokon timer i uka bør gå fint. Som eg sa, så er alt fra liten til middels toppers.
  4. SST

    Korleis hund?

    Har sett på Japansk Spisshund også. Korleis passer den inn?
  5. SST

    Korleis hund?

    Tja, ein luftetur om morgenen, ein 30-60 timers gåtur i 3-4 tiden og tur om kvelden igjen. Ellers kan den leike i hagen. Pelsstell er ikkje så viktig.
  6. SST

    Korleis hund?

    Hei! Me har lenge sett på hund, men greier som vanlig ikkje å bestemme oss. Dei hunderasane me har sett på er: Finsk Lapphund, Golden Retriever og Australian Shepherd. Det me har lyst på i ein hund: Leiken og lærevillig Aktiv, men ikkje for mykje (kan ha ein rolig dag) Kose/ligge i fanget Mellomstor Kan leve med ein katt i huset Korleis hund passer for oss? Ein av dei eg nemnte over, eller nokon andre? Setter stor pris på tips!
  7. SST

    finsk lapphund?

    Erfaringer? http://www.lappe-tikkoskennel.net/10722195 http://www.stallkrafla.com/kennel-valper2.html http://www.ulldotten.net/valper/4576846135 http://www.kennelmyeiko.com
  8. SST

    finsk lapphund?

    Hadde vært veldig fint å høyrt erfaringer fra den plassen..
  9. SST

    finsk lapphund?

    Me planlegger ein tur til Molde. I Lijenta sin link står det at det er oppdrettere i Møre og Romsdal, men kvar? Research er ikkje min sterkeste side Hadde vært perfekt hvis det var oppdrettere i Møre og Romsdal!
  10. SST

    finsk lapphund?

    Går fint an å reise i 5-6 timer, men det beste hadde jo sjølvsagt vært å finne den perfekte hunden i nærleiken Takk for svar!
  11. SST

    finsk lapphund?

    Herlig! Tips til seriøse selgarar? Helst i nærheten av sogn og fjordane!
  12. SST

    finsk lapphund?

    Korleis trur dere at Finsk Lapphund går sammen med ein innekatt som er litt redd av seg?
  13. SST

    finsk lapphund?

    Me har ein stor hage som den kan boltre seg i. Tenker sånn; Tur om morgenen, ettermiddag og kveld. Samt leik i hagen. Me har aldri hatt hund som eg nemnte over og er derfor usikker på det meste. Den får sannsynligvis ein kort tur om morgenen (berre for å lufte seg). Neste tur kan bli alt fra 15.00 og utover til 18.00. Etter det kan den være ute og boltre seg i hagen (hagen er ganske stor, bur på landet). Ein kveldstur på 20 - 40 minutt går fint. Høyres dette fair ut? Etter klokka 15.00 kan den være ute så lenge den vil... Er Finsk Lapphund enkel å lære kommandoer osv?
  14. SST

    finsk lapphund?

    Formidla spørsmålet litt feil. Det eg eigentlig meinte var; Er det nok å gå ein tur på 15 - 25 minutter om morgenen, ettermiddagen og kveld, samt 1-2 turer på 1-3 timer kvar uke? Takker for svar! PS: Har snakket litt med familien og Finsk Lapphund er det soleklare valget for øyeblikket. Tar i mot alt av tips med eit stort takk. Me har aldri hatt hund, men har hatt 2 katter (Den eine har me fortsatt). Korleis vil hund og katt gå i lag, da katten vår er inne heile tiden, samt litt redd av seg..? Det er eigentlig det som står i vegen for å få oss ein hund... Takk for svar!
  15. SST

    finsk lapphund?

    Er Finsk Lapphund veldig sosiale? Må dei gå lange turer kvar dag for å bli tilfredsstilt, eller er det nok med ein lang tur 1-2 ganger i uka? Tenker da på 1-2 timer. Funker ein 10-15 minutts gåtur om morgenen, ein midt på dagen og ein på kvelden? Er dei venlige mot andre raser? Lette å trene, f.eks gi labb, rull rundt o.l? Blei ein god del spørsmål, men eg lurer på så mykje. Kunne sikkert ha googlet fram ein god del, men er kjekt å høyre personlige tips/anbefalinger! Takker for alle svar!
×
×
  • Opprett ny...