Gå til innhold
Hundesonen.no

Anne-Lise_83

Medlemmer
  • Innholdsteller

    14
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Anne-Lise_83's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Nettsamfunnsomdømme

  1. Nei ser det er ulikt hva som står på nett. Når je googlet hypoallergenic dog ogmleste mer på engelse sider så kom det opp mye flere raser. Og også deriblandt har affenpinscher kommet opp. Men lurer på om det er mer kosehund? Kosehund er fint, men er kjekt med en som også kan bli med på langtur av og til. Langhåret hund tror jeg ikke vi vil ha. Verken om den er allergivennlig eller ei. Halvlang pels er ok så lenge den ikke er alt for krevende på pelsstellet. Napping som er bare et par ggr i året ser jeg ikke på som mye. Selv om det tar lang tid evt. Mye pelsstell synes jeg er om det er bading en gang i uka, børste nesten hver dag og at hunden har så mye pels at om den er med på tur så er det nesten nødvendig med dusj før vi går inn. Boston terrier er jo en av de jeg likte av utseende. Mannen synes den ligner en løshund da men ;-) Men har lest litt mer om jaktinnstinktet og kanskje et litt dårligere temperament på de? Hvis den stikker av for å løpe etter nabokattene.. Hehe.
  2. Elisabeth00: prøvde google den chinesehubden du nevnte. Men kom så mye forskjellige bilder deriblandt en halvnaken hund. Ja allergivennlighet blir lagt inn som rsteprioritet denne gang da jeg vil det skal være en familiehund. Men med tanke på at vi har hatt to katter i alle år sammen og nå mops i tre år inntil for to uker siden, så er det vel ikke den verste allergien han har. Men det hadde vert kjekt om han og kan klappe hunden og være sammen med den. Ikke bare se på den på avstand. ? Så hadde vert kjekt om vi fant en rase som både var allergivennlig og passet inn i vår familie ?? Kanskje oppsøke noen og la han ta mye på de uten medisiner i forkant og sånn?
  3. Og Affenpinscher er en av de jeg liker til nå.
  4. Leser flere reagerer mer på hundene i pollen tiden. Er det da fordi dere har pollenallergini tillegg og at hunden får pollen i pelsen? Eller er det fordi det skjer noe med hunden i de tidene? De jeg har sett nå som jeg synes er fine og evt aktuelle i rasebeskrivelse, og muligens allergivennlige er da cairn terrier, border terrier, affenpincher også mannen som liker schnauzer. Napping av pels skal jeg nok kunne lære meg. Hvis ikke kjenner jeg en dyktig hundefrisør jeg kan bestille time hos og betale for å få det gjort sikkert. Leste nettopp et langt innlegg med beskrivelse av cairn terrier fra noen som hadde den rasen. Hørtes jo ut som en flott rase det da! Liten, sprek, søt, røyter ikke/svært lite, glad i mennesker og ikke stort jaktinnstinkt slik jeg oppfattet det. Siden det bor en cairn bare noe. Hundre meter fra oss og den går ofte tur forbi her så skal jeg vurdere å høre om vi kan hilse på den. Et eldre ektepar som har den :-) Viktig at mannen ikke blir dårlig av hunden. Selv om han er så snill og lar oss ha dyr og han selv tar medisiner (Telfast). Men det var kjekkere med første hunden som ogaå han kunne ha fysisk kontakt med, ikke bare vi andre. ??
  5. Cairn terrier da? Er de allergivennlige? Leser både at de er og ikke er. Noen reagerer og noen ikke kanskje. Vet om en her i nabolaget så kunne jo spurt om å hilse på den. Kjenner datteren til de som eier den så er jo ikke umulig å få låne den en dag heller kanskje.
  6. Er cairn terrier allergivennlig? Noen erfaringer på det? Har lest både at de er det og ikke er det.
  7. Ja frisè er jo sikkert litt enklere enn havanaisen på pels. Men jeg synes ikke de er noe fine. Så "fluffy" på en måte. Sett mange osm bare klipper de ned, og det ser jo ikke noe bedre ut det akkurat. Det er jammen ikke lett å velge hunderase når man setter i gang å gå inn i alle detaljer Men er jo viktig å tenke seg godt om før man velger en hund man kanskje skal ha i 10-15 år. Havanaisen kjøpte jeg da jeg var 17 år og flytta på hybel. Skikkelig kosehund! Men nå er jeg 30, småbarnsmamma og kanskje en litt annen rase jeg er ute etter. Selv om det er jo en hærlig rase det og, og å ha en liten kosehund i fanget på kvelden er jo hærlig da.
  8. Mannen synes jo schnauzeren er så tøff nå da. Men jeg synes de er litt rare når de er nyklipte ? Men han skal få være med på valg av rase så vi får se. Sett noen fine schnauzere og da! ?
  9. Ok. Høres ut som jeg ikke vil ha noe pelsstell. Men selvsagt er det jo NOE pelsstell på alle. Så det er ok. Hoved målet er å finne en som er allergivennlig pga mannen og ikke røyter da ??? Så får vi vurdere hvor mye stell det er på de forskjellge rasene. Men enkelt stell da feks. Ikke hele akogen etter fjelltur er med hjem i pels som subner nedi veien feks ? Har googlet og lest at der er noen allergivennlige raser å velge blant. Noen reagerer jo på de og andre ikke. Men siden han har mild allergi så tenker jeg det er håp om å finne en. Havanaisen var jo en hærlig hund da. Men litt lang pels. Den henger jo i lengder over hele kroppen ? Noen av dere som har en av de rasene som sies p være allergivennlige og kan fortelle litt om de i gemytt, stell osv?
  10. Nå har ikke mannen her ekstrem allergi. Reagerte null på havanaisen. Den sov faktisk i senga vår. Vi har katter og han ikke tåler. Men han tar ikke på de. Tar litt medisiner. Så tror allergiVENNLIG skal gå bra. Men vil oppsøke et besøk hos den aktuelle rasen først evt. Mopsen badet i ny og ne. Sleit veldig med pusten. Ble bare 3 år.... ? Men det er jo ikke alle de je leser kan være allergivennlig som har lang pels. Affenpincher har middels lang, schnauzer er ikke så lang heller (men skal vel friseres hvis den skal stilles ut), og borderterrier er jo ikke lang. Den skal nappes et par ggr i året bare. Litt pelsstell skal jeg klare altså ? Men orker ikke laaang pels slik som havanaisen. Hun fikk god pleie sine 11 år men jeg er ikke så glad i å sitte å blrste pels i lange tider. ?
  11. Men er åpen for alle tips. Hatt to helt ulike raser før nå. Og vert fornøyd med de altså. Men vil undersøke godt raser før vi velger neste.
  12. Ja alle må sikkert ha pelsstell. Men feks om vi sammenligner med havanaisen med den lange pelsen da. Der tovet den seg om ikke hun ble børstet mange ganger i uka. Så litt er ok, lett stell. Men ikke glad i sånn som floker seg så lett. Lang pels ?
  13. Mannen har nevnd dverg schnauzer. Men de må barberes så rart? Sett litt på birder terrier. Men er de veldig aktive, lett for å stikke av, hissige og jaktinnstinkt? Affenpincher er litt søt. Er de spreke, eller veldig små? God helse?
  14. Noen som har allergivennlig hund og vil dele litt erfaring om rasene? Vi har hatt bichon havanais og mops før. Det er pga mannens allergi vi evt vil ha allergivennlig denne gangen. Han kynne kose med havansisen men ikke mopsen. Så det var litt triveligere med havanais. At det ikke blir så mye hår å vaske for mor i huset er jo igså positivt med sllergivennlige. Men ønsker ikke en med masse pelsstell og lang pels som tar med halve skauen inn. Vi har to katter så drn bør ikke ha stort jaktinnstinkt på denslags. Vi har to barn og bor i et boligfelt med flere hunder, katter og mye barn. En hund dom kan bli med på lange turer i blandt er fint. Størrelsen bør være sånn ca som de jeg har hatt før. Fordeler og ulemper med hannhund / tispe? Har fått opplevd løpetid på havansis og markering på mopsen. Så det er jo to ting da. Har prøvd både utstilling og agility, så det er kjekt hvis det og er noe man kan gjøre. Hunder som skal barberes i merkelige frisyrer er jeg ikke så glad i. Tips om raser??? ???
×
×
  • Opprett ny...