Gå til innhold
Hundesonen.no

Ingvild SF

Medlemmer
  • Innholdsteller

    99
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    1

Innlegg skrevet av Ingvild SF

  1. På 12/3/2020 at 7:36 PM, Poter skrev:

    Det var et godt tips, skal se om de har noe utstyr i form av underlag og sånt!

    Bodidall hadde jeg ikke sett før, det var et bra tips! Liker psykolog med sovepose også veldig godt. Det eneste jeg merker er at det er forskjell på friluftsliv på Østlandet og i Nord-Norge. Du vet ikke tilfeldigvis om noen nordnorske instagrammere med lavterskel friluftsliv?

    Tror jeg hadde frika ut om det kom to fremmede menn til meg mens jeg skulle finne plass! Du var bra modig der! Og så gøy at det ble en fin opplevelse! 

    Det er underlag og sovepose det står på her. Tror nok jeg kunne fått bra underlag med vanlig liggeunderlag + reinskinn, men soveposen vil bli for kald på vinteren. To poser var et lurt tips, det har jeg aldri prøvd før. Har ei tykk kamelshårskappe som jeg kan legge rundt meg så det er også mulig, men det spørs om det blir varmt nok. Ellers har jeg godt med klær :)

    Skal sjekke ut turjenter.no!

    Jeg var rimelig i høyspenning en stund der, ja, og lurte på hva jeg hadde begitt meg ut på. Men de som er ute i skogen på den tiden av døgnet har nok det samme for øye som deg; en fin naturopplevelse. 

     

    Har du sett Stine og Jarlen sin Instagram? De holder vanligvis til i Lofoten, akkurat denne vinteren er de i Rondane.

  2. Jeg prøvde meg på å sove ute alene i sommer. Begynte å gå ganske sent på kvelden for å slippe å være bekrymret for lenge. Endte opp med at det ble mørkt før jeg kom frem og jeg var usikker på om jeg fant egnet plass. Det er to ting jeg er redd for på tur, dyr og menn med skumle hensikter. På et tidspunkt stod jeg og lurte på hva jeg skulle gjøre da jeg hørte noe som gikk i buskaset. Hjertet hamret fort - det viste seg å være to ganske unge menn. Den ene gikk med stokk. I desperasjon spurte jeg om de visste om et ålreit sted for telting. Joda, det visste de om og de kunne vise veien. Med bankende hjerte takket jeg ja til dette, usikker på om det var så lurt. Vi ble gående og småprate en stund før han ene spurte om jeg pleide å dra på leir da jeg var yngre. Viste seg at det var gamle bekjente fra over ti år tilbake, og det som skulle være en solotur ble plutselig en tur for tre. Kjempekoselig! Skravling over tannpussen og felles frokost med egg og bacon dagen etter. Jeg forteller dette, ikke for å skremme deg, men for å minne oss alle på at om du treffer folk i skogen på kvelds- og nattestider er de mest sannsynlig er veldig trivelige folk - også på tykkeste østkanten i Oslo. 

    Når det kommmer til utstyret er det viktigste en god sovepose og liggeunderlag, ment for kaldere vær. Et alternativ kan være to soveposer istedet for en vintersovepose hvis du ikke har det. Ull er gull, og dunjakke er viktig. Man trenger ikke noe fancy klær. Bruk det du har. Jeg syns det er godt med ullbokser og -BH, og så har jeg en tykk stilongs fra Lanullva som jeg digger. 

    Gå på do før du legger deg. Ta med varmeflaske for ekstra komfort, hvis du vil. Sov med lue, hals og ullundertøy, ikke noe mer. Støtter forslagene til Instagram-kontoene Nimbus nevnte. I tillegg er det mye bra tips på turjenter.no. 

    • Like 1
  3. På 1/30/2020 at 10:25 PM, Mrs.Fisken skrev:

    1.juli 2019 var jeg på telttur i Norge med samboer. Ukene etter det var veldig bra. Gode minner. Men etter 8.august ble det bare negativt. Startet på et studiet og brukte masse penger på det, så fikk lån på det (avsluttet skolegangen etter fire uker). Kjøpte hund (verdens beste gutt), som jeg dessverre måtte avlive og har meklingsak mot oppdretter. Samt jeg gikk på vekterkurs som jeg idag angrer litt på da jeg bare har tapt penger på det. 
    Så skulle ønske jeg kunne spolt tilbake og fått orden på økonomi og hatt litt bedre minner. Eneste positive nå er at det kommer ny valp i hus. 
     

    Tusen takk som spør. Veldig hyggelig?

    Jeg har fått med meg valpen du måtte avlivet, men visste ikke om resten. Kjedelig å høre at ting ikke har gått som smurt i høst (tvert imot). Håper meklingen går bra! Om noe så regner jeg med du har fått noen nye erfaringer som er godt å ta med seg videre.

     

    På 2/1/2020 at 2:21 PM, laikamor skrev:

    Da har Kåre vært ute for første gang siden vi flyttet. Nervepirrende for mor. Men fikk testet gpsen da, og den funket veldig fint! Så da kunne jeg følge med på hvor han var hele tiden. Syntes han gikk litt langt unna, men når jeg så på gpsen at han var innen "ropeavstand" så gikk jeg ut og puste på han. Da kom han løpende mens han mjauet, så jeg lurer på om han gikk seg litt vill. Inne igjen nå da, så får han vente til imorgen med neste tur ut. 

    Fluffy, den andre katten, har vært ute jevnlig en stund allerede. Han blir skikkelig gretten av å være innestengt for lenge, og han takler nye miljøer veldig bra. Han holder seg bare rett i nærheten. Føler meg mye tryggere der. Kåre er generelt et nervevrak, så det er veldig skummelt i starten. 

    Spennende med tilvenning på nytt sted. Kåre venner seg nok til plassen etter hvert :) 

    • Like 2
  4. 21 timer siden, tillien skrev:

    I dag ble vi (jeg og hunden) angrepet av en elg i mørket! Gikk langs en tursti, hørte et brak da grener og kvister knakk på siden, snudde meg og så bare et digert elghode komme mot meg under en meter fra meg. Sprang, og elgen kom etter, men den ble sinket av trær buskas og snø, så fikk noen meter forsprang. Snudde meg, gikk mot den og brølte alt jeg kunne. Elgen snudde. Puh.

    Jeg var lett skjelven, men hunden så ut til å ikke kunne bry seg mindre. Måtte sjekke at hun ikke hadde blitt sparket eller noe slikt, hun var mellom meg og elgen da det smalt og jeg så ikke hva som skjedde. Men det gikk bra ser det ut til. Merkelig at hun ikke reagerte på elgen tidligere - eller så var jeg kanskje ikke oppmerksom på henne.

    Jaja, nok et bevis på at livet med hund er mye mer spennende enn uten!

    Så godt det gikk bra! Reagerte du instinktivt eller rakk du å tenke?

     

    6 timer siden, Mrs.Fisken skrev:

    Av og til skulle jeg ønske jeg kunne spole tilbake til 1.juli 2019, også bare forandre på alt som har skjedd hele høsten? 

    Hva skjedde den dagen? Og resten av høsten forsåvidt?

  5. På 1/20/2020 at 9:59 PM, Nemi1 skrev:

    Når man går tur med hunden så møter man så ymse folk. Må bare dele dagens opplevelse: Fremmed hundeeier spør om hundene kan hilse. Jeg svarer nei, for ser at minien prøver å trykke seg inntil en mur for å komme unna. Den fremmede sier, men det går bra, min er så snill. Ja , sier jeg, men min er slett ikke snill (en liten hvit løgn, men minien trenger ikke hilse, og han liker ikke å hilse på ukjente hunder).

    Han spør om jeg ikke har sett César Millán, det er bare å legge hunden i bakken og om så  holde ham der i en times tid, så blir han fort nok snill.

    For å gjøre en lang historie kort spurte jeg om han på ramme alvor mente at jeg skal legge en trekilos hund i bakken for å demonstrere min overmakt når hunden er fullt i stand til å samarbeide uten tvang. Jepp, og han ville gjerne gi meg alle detaljer...

    Jeg slutter ikke å bli overrasket over hva folk lirer av seg, og gikk hoderystende derfra, og måtte se etter om ikke minien ristet litt på hodet og;) Det er bra man kan lukke ørene og la det prelle av. (jeg løfter ikke opp minien engang uten å si fra på forhånd, så han kan velge om han vil)

     

    Tragisk! Jeg trodde vi hadde kommet lenger enn som så ?

     

    ---------------------

    Jeg har et dilemma i kategorien i-landsproblem. For en del år siden begynte jeg å spare på serien Alv fra Wik og Walsøe. Jeg har 4 krus og 2 skåler, samt 3 krus hver i Whitewood og Woodstokk. Nå har jeg observert at Wik og Walsøe er på vei ut av butikkene.  Vurderer derfor å kjøpe det jeg mangler, slik at jeg har 12 krus, skåler og asjetter til sammen, men det blir jo ikke billig. 

    Alle asjettene blir isåfall fra Whitewood (lettere å kombinere, og mest klassisk). Jeg er litt lei Alv, men liker de andre. På en måte sitter det litt langt inne å kjøpe mer av den serien jeg ikke er så glad i (mangler 2 skåler), og jeg er usikker på hvor lenge jeg syns brunt er pent. Kanskje jeg skal kjøre kun hvite skåler også? Da kunne jeg hatt 12 skåler til sammen, inkludert eller i tilleg til de to fra Alv. Går det an å dekke på bord med Alv og Woodstokk (brun/hvit) samtidig? Generelt er jeg opptatt av å kjøpe ting som varer, og har ikke lyst til å ha ørten ulike serviser eller bytte de ut i hytt og pine. Noen ideer?

  6. 13 timer siden, Artemis skrev:

    Dæven, kan jo beskylde hundene for å samarbeide. :lol: Var dypt inne i drømmeland her da jeg ble vekket av Bror som stod og slikket meg i ansiktet. Da jeg våknet ble jeg obs på en desperat piping og det viste seg å være Fetter som stod foran ytterdøren og pep fordi han måtte ut NÅ!!! Nå har begge hundene vært ute på do og roen har atter senket seg. God natt! :yawn: 

    Litt gøy at Bror reagerte slik. Hunder forstår mye - smart å vekke deg på den måten. 

  7. Jeg så første episode i går, og var veldig imponert av Maren. Ikke bare må man være god på hund, men hun må også være menneskekjenner. Det var så vondt å se hun med den sterke hunden bryte litt sammen, og godt å se at hun ble oppmuntret av Maren. Flott at NRK sender slike programmer. Det tror jeg kan være til inspirasjon og hjelp i de mange hjem rundt om i Norge. 

    • Like 1
  8. 40 minutter siden, Mrs.Fisken skrev:

    Da skal jeg stå helt alene som eneste vekter på et utested jeg aldri har vært på før, og jeg har bare hatt en opplæringsvakt for tre uker siden på et annet utested. Jeg stresser og vil egentlig grine litt?

    Lykke til ?

     

    I morgen på denne tiden av døgnet sitter jeg i sofaen hjemme hos pappa med en herlig liten sheltie på fanget eller i armkroken. Jeg gleder meg! Hun pleier å bli fullstendig overlykkelig når jeg kommer på besøk - og det gjør jeg også. 

    • Like 2
  9. 23 timer siden, laikamor skrev:

    Sjekket photowall.no? De har masse fint! Vi skal bestille fototapet derfra, men de har også mange motiv man kan bestille på lerret eller poster :)

     

    Takk for tips! Jeg skal sjekke den ut :) 

    På 11/23/2019 at 8:32 PM, Miloficent skrev:

    Hva med å se på Pinterest?

    Lurt! Det har jeg ikke tenkt på.

    • Like 1
  10. Jeg har brukt hele dagen hittil på å finne noe jeg kan henge opp på veggen. Først fra egne bilder, så på Flickr, og så på diverse nettbutikker (FineArt, Designio, veggbilder). Har dere noen tips? Jeg liker naturbilder spesielt godt, særlig fra marka eller fjellet. 

    Mine egne bilder har dessverre for dårlig kvalitet til store forstørrelser, ettersom jeg ikke bruker speilrefleks. Jeg har et systemkamera som ikke har så god fokus. Vurderer å gå tilbake til speilrefleks. Mobilene har jo blitt så bra at det ikke er store forskjellen mellom de og (mitt) systemkamera.

  11. 3 timer siden, laikamor skrev:

    Vi holder fremdeles på med sparkling og pussing. Når neste rom skal gipses, blir sparkling og pussing satt vekk til noen som kan det! Er utrolig lei, ting går så seint. Har sparklet/pusset i månedsvis nå føles det som. Begynner å nærme seg da, så håper å begynne å grunne til uka. Jeg har veldig lyst å bli ferdig før jul, men vi får se. 

    Du har min fulle medfølelse! Hvor mange rom har du igjen å sparkle og pusse?

×
×
  • Opprett ny...