Gå til innhold
Hundesonen.no

Martine

Medlemmer
  • Innholdsteller

    1,044
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    2

Innlegg skrevet av Martine

  1. 1 time siden, MonicaT skrev:

    Noen som har noen gode tips til vinterklær når det gjelder ridning? 
    På ridetimen lørdag ble frøkna kald på beina. Vi rir inne i en hall, men det er fortsatt litt kaldt der. Så jeg tok ullbukse og en vanlig bukse over. Disse ridebuksene er så trange at tror ikke jeg får noe under. Finnes det noen foret ridebukse? Ser at det finnes vinter/boblebukser, men vet ikke om det blir pløsete? Hun får til jul høye ridestøvler (nå har hun noen lave). Tenkte at disse med  ullsåle og ullsokker kanskje kunne fungere? Eller bør en ha sånne termosko? Gode tips tas i mot. 

     

    Det går an å ri i vanlige vintersko også, så lenge de har hæl. Jeg synes ofte de vanlige ridestøvlene for de små blir trange oppover leggen. Hadde alltid selv problemer med å få de av fordi de var så trange der. Ikke alltid så lett å fylle opp med ullsokker, men såler går sikkert fint. 

  2. 23 timer siden, Wilhelmina skrev:

    Det er vel ingen som har snakket om overtid? Jeg kom inn fredags morgen, og de hadde åpent i ti timer. travelt er det ingen som har det. Undersøkelse på annen klinikk tok ikke stort mer enn fem minutter, og ja det ble målt både tåreproduksjon og farget for å se etter sår.

    Jeg er jo veldig spent på hva du mener det var riktig å gjøre her, ettersom det etter din mening åpenbart er innafor å avvise kunder som tydelig trenger behandling? 

    Edit: Og ikke skulle jeg "reise på ferie" heller, hva nå enn slags betydning det skulle ha for saken.

    Hvordan vet du at de ikke har det så travelt? Når jeg ringer veterinæren min pga noe, og de ikke har ledig time, så ringer jeg heller rundt dersom det er nødvendig. Man kan ikke forvente at veterinærene skal droppe andre pasienter/andre ting som må gjøres/jobbe overtid for noe som ikke er veldig akutt. Tar ikke nødvendigvis så lang tid å sjekke trykk etc i øyet, men det tar noe tid, pluss at det ofte blir skrevet i dyrets journal. Det er hele greia som tar litt tid, og om programmet allerede er fullt så må man bare finne seg i å evt kontakte en annen veterinær. 

    • Like 1
  3. Jeg hadde tatt mesteparten av det obligatoriske før oppkjøringen, bortsett fra langkjøringa. Var jo tross alt flere mnd til oppkjøringa, da alt var stappfullt. Så ringte kjørelæreren min meg en mandag eller noe, sa det var en avbestilling i sarpsborg på onsdagen. Brukte tirsdagen på langkjøring, da fra Oslo til Sarpsborg :lol: Teorien var heldigvis i boks. 

    • Haha 3
  4. @Absolute Entertainer Så stor allerede? Har gått utrolig fort! (I hvert fall fra min side) Så fin hun er :) 

    E var på ridning på onsdag, og hun er så flink! Hun har ridd en god del, men har aldri fokusert på feks lettridning fordi hun har ridd på min ponni som er ganske stor. På onsdag red hun lettridning som bare det, etter at ridelæreren sa de skulle gjøre det. Ingen ordentlig forklaring eller noe, så jeg ble helt sjokka :P Mammaen hennes er nok minst like ivrig, og kjenner det er litt vanskelig å ikke ta fra instruktøren jobben... 

    • Like 3
  5. På 4.9.2018 at 10:25 AM, MonicaT skrev:

    Frøkna er så glad i hester så meldt oss på knøttekurs. Starter til lørdag. Blir spennende. Selv gammel hestejente så blir gøy.
    Så får vi se hvor lenge det er spennende/moro med hester :P Men håper det blir en stund.
    Hvor kan jeg få kjøpt ridetøy til henne (4 år) til en ok pris? Tenkte vi kunne ønske oss til jul om hun fortsatt synes det er moro.

     

     

    E begynte på ridning for 3 uker siden, og hun elsker det! Vi hoppet over knøttekurs/stellekurs, men det fungerer bra. SÅ stolt etter hver gang, og syns alt er gøy! :D 

    • Like 1
  6. Akkurat nå, Raksha skrev:

    Har henne på prøve :wub:  Hun er 7 mnd, fra kullet til @Martine sin Stella. @Perfect Image som eier henne da, vi skal ha henne på foravtale. Ble henne istede for valp. Det er helt greit :D Hun er knallkul! Har jo ikke hatt henne så lenge enda, men foreløpig er det bare positivt å si, alt oppdretter har sagt om henne stemmer.

    Verdens mest patetiske bjeffing :lol: Hører den ikke så ofte da. Full i futt og fart og rampestreker, og ELSKER kos. Hun og Kasko har funnet tonen veldig bra, Lupin sliter med øreverk så han er litt irritabel, men når en er over så regner jeg med de blir bestisser de og. Hun har et utrolig bra språk, og reagerer lynraskt på korreks fra Kasko og Lupin og viser med hele seg at hun ikke vil ha bråk, uten å være "unskyld at jeg er til". Impulskontrollen må jobbes med, hilsen hanen vår. :lol: Men hun er jo bare bebisen enda. Veldig valpete både i hodet og kroppen. 

    Veldig bra valg! :D Gratulerer! :heart: 

    • Like 1
  7. E begynte da hun var 9 mnd pga studier. Ofte fri eller veldig korte dager, for lesedagen brukte jeg med henne i stedenfor, så fikk jeg heller lese på kvelden. Hun stortrivdes frem. L begynte da han var 14 mnd, og har gått bra det også. Småbarnsavdelingen var veldig bra, selv om vi ikke var like fornøyde med alle de ansatte. De fleste var helt supre, og hun ene har forsøkt å bytte over fra småbarn til storebarn nå som han har flyttet over der. Jeg merker at de virkelig er glade i han, og lar han holde på med sitt (ekstremt aktiv fyr som finner på diverse sprell :lol: ). «I dag har L gjort ..... og han er så utrolig morsom!» får vi høre omtrent hver dag. En del av de på småbarnsavdelingen syntes han var slitsom. Forskjell på mennesker altså. Når 3-åringen har holdt på å klatre helt over gjerdet gjentatte ganger ila dagen, og de voksne bare ler når de snakker om det til oss er så mye bedre enn når de høres irriterte ut. Er nok ikke alle barnehager han hadde passet i :whistle: 

  8. 7 timer siden, Betty skrev:

    Idag er det fire uker siden vi dro inn til sykehuset, og fikk litt starthjelp med fødselen. Trengte heldigvis kun å ta vannet, og det hele var raskt unnagjort. 4.5 time fra vannet ble tatt til lille Johannes var ute. Kjennes ut som han har vært her bestandig. :wub:

    _20180613_192529.thumb.JPG.1b3aa390e56634d1723510fe1c788bdc.JPG

     

    Gratulerer så mye! Nydelig gutt :heart: 

     

    @Absolute Entertainer

    Så deilig å ha henne hjemme! :heart:  Hvilken uke? 

    • Like 1
  9. 1 time siden, Absolute Entertainer skrev:

    Ja.. Hun skulle jo bli hentet fredagen og hadde fått veneflon osv, plutselig bare ville de ikke ta imot.. Og avdelingene her er rimelige fulle, totalt kaos for tiden. 

    Håpløst... Håper det går fint med dere selv om dere har blitt litt kasteballer :) 

    • Like 1
  10. 27 minutter siden, Absolute Entertainer skrev:

    Ikke direkte Rikshospitalet som er problemet her, det var forventet. Men tenker mer på at AHUS plutselig ikke vil ta oss imot, og hvorfor Rikshospitalet sendte oss til Ullevål om planen var AHUS. Blir veldig mye frem og tilbake, samt usikkert for oss foreldre. 

    Det forstår jeg :) Men det er Ahus som skal ta dere imot. Så jeg blir litt oppgitt over de. Måtte ta taxi dit med et barn for en stund siden fordi vi hadde stappet avdeling, og måtte ha ut noen. De hadde plass, men ikke mulighet til å hente barnet. Da jeg kom dit satt alle ned og slappet av, flere satt inne på vaktrommet. Deres oppfatning av «ikke tid» er tydeligvis litt annerledes enn vår på RH sin mening :lol: 

  11. @Absolute Entertainer Har ikke noe å si hvor fødeplass var, så lenge det er lokalsykehuset deres. Det er jo dit dere kommer til å være siste tiden før dere skal hjem også :)

     Riksen må sende pasienter videre så fort de er stabile nok til det for å frigjøre plass, mtp at vi er et universitetssykehus som må kunne ha kapasitet til å ta imot alvorlig syke nyfødte fra hele landet. 

  12. 11 timer siden, Absolute Entertainer skrev:

    Går visste troll i ord her..

    Igår ble jeg lagt inn på føden etter en sjekk på kvelden. 27 uker imorgen. Livmorhals langt under 15 mm (de var litt usikre, målte alt fra 8-11 mm). Og den bør jo være minst 25 mm. Men heldigvis tett propp foreløpig, som er viktig skjønte jeg. Hadde hatt skikkelige tak kvelden før, litt roligere gjennom dagen og så tok det seg opp igjen. Pluss en stor mengde slim med blodstriper i. Ligger nå med drypp for å stoppe/redusere, fått lungemodning 1 av 2 til frøkna og må egentlig bare vente. Har konstante tak i magen, men utenom en times tid igår kveld så er de heldigvis roet seg ned til å bli kategorisert som kynnere og ufarlig. 

    Hun er målt til å være over 1 kilo (ligger fint på kurven sin), tross manglende voldsom vektoppgang hos meg. Scorer høyt på trivsel lille frøkna. 

    Så ja. Blir nok i hvertfall til lørdag, mer vet vi ikke. Kan føde idag, kan føde i juli. Bare glad jeg følte magefølelsen og tok kontakt med sykehuset. Og føler meg jo rimelig trygg på Rikshospitalet, men likevel ikke helt hva planen var. 

    :hug: Du må si i fra om det er noe du trenger, jeg jobber jo på naboavdelingen (nyfødt intensiv). :) 

  13. 1 time siden, Annik skrev:

    K var bare 2845 gr. Men resulterte likevel i masse sying(jordmor ville ikke engang fortelle meg hvor mange sting) og klipp :P

    Bare to dager igjen til termin :)

    Det betyr ikke at det var veldig mange sting altså, men bare at de ikke teller :) Var relativt høyt trådforbruk her også kjente jeg :lol: Jeg spurte hvor mange sting, og hun sa at det er ikke vanlig å telle de. E var 2970 gram. L 2236 (ingen sying ved fødsel nr 2)

    Lykke til med fødsel! :) 

  14. 6 timer siden, Tricolor skrev:

    Hvis jeg sammenligner med min jobb, så ville det vært underlig om vi skulle fått gaver fra pårørende når beboerne flytter eller faller fra. Fra beboerne har vi ikke lov til å ta imot gaver. 

    Vi har vår lønn og gjør jobben vår. Nå kommer det jo aldri til å bli en problemstilling for meg? Men jeg synes forventningspresset bør dempes. Det er dyrt nok å ha barn i barnehage.

    Ordnet et kort til hver med en personlig hilsen, og litt godis. Ikke store greiene, men en liten hilsen. Syns de fortjener å få vite hvor mye vi har satt pris på dem, og da var det greit med et kort. Virket ikke som om de forventet det, de ble veldig rørt alle sammen. :) 

    • Like 1
  15. Akkurat nå, Raksha skrev:

    Her gjør de det. Mi var sjuk på sommeravsluttningen da hun skulle bytte over, så vi skippet det. :icon_redface:

     

    Da må vi finne på noe lurt. Er spesielt 1 som har vært helt fantastisk med han, men må jo gi til alle da. Han har siste dagen på den avdelingen i morgen. 

×
×
  • Opprett ny...