Gå til innhold
Hundesonen.no

jakthund

Medlemmer
  • Innholdsteller

    6
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

jakthund's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

  • First Post
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

16

Nettsamfunnsomdømme

  1. Sannelig var det en frisk åpning på min start her på forumet. Jeg meldte meg inn i dag, og jammen traff jeg ikke på en artig kar med en gang Men nå fikk jeg sannelig mye å gjøre også, hvis jeg før jeg skriver noe mer, må kartlegge hva hver eneste debattant har ment om alle mulige temaer herfra og til forumets barndom. ... Akk ja, får sette i gang å lese.
  2. Vel, så vidt jeg kan se ble tråden starta 25. februar 2012, det er vel ca 10 år siden? Det er mulig du synes det er lenge siden, og at alt er sagt før. Ok. Men hva mener du sjøl om temaet tro? Eller er det sånn at alle bør vite absolutt alt om hva du mener før de drister seg innpå her, så du ikke skal bli så opprørt?
  3. En diskusjon om hva som helst kan fortsette så lenge folk henger seg på, det er klart. Når mener du at det er på tide å sette en sluttstrek for en diskusjon? Merk at jeg ikke anklager deg eller noen andre for å være verken for eller imot pelsdyrhold, jeg nevner samfunnet generelt. Det er også politiske partier som har pelsdyrnæringen, for eller imot, på sitt program. Så å føle seg personlig støtt over dette faktum, er litt rart.
  4. Resten av teksten forsvant, jaja.... Mente "hvis dette er en hjertesak. " på slutten av forrige innlegg. Godt valg!
  5. Et merkelig forslag dette, om sertifikat for å ha hund. Hvem skal holde disse kursene? Hvor mange steder? Skal jeger bom-bom for eksempel, som bor på bygda en plass, men som skal ha seg sin fjerde elghund, måtte reise til "byen" først for å gjennomgå pensum (som er hva?) Må det innføres en autorisasjon av disse hundeholdekspertene, eller holder det med en instruktør (som man vet kanskje ikke i alle tilfeller er så seriøs og kunnskapsrik at det gjør noe...) på en lokal hundeklubb? etc etc. Hvordan skal dette kravet håndheves? Skal politiet stoppe meg på veien, når jeg er ute og lufter Passopp, og forlange beviset fremlagt? Uansett ville ikke dette beviset bli spurt etter, før i etterkant av en hendelse. Og det er jo egentlig bare myndighetspersoner som kan kreve at du viser for deg noe som helst, (eks. politi). Og skjer det noe (hundemishandling, hundeangrep ol) så finnes det et lovverk. Mye bedre å jobbe for at dette lovverket blir bedre, bedre håndheva etc. Det er valg til helga. Finn ut hvem som har dyrevelferd på programmet, og stem ut fra det hvis dette
  6. Hei, er ny her og prøver meg på mitt første innlegg, som altså går på burbruk til hund. Jeg må si at det slår meg som litt pussig at samtidig som det i samfunnet generelt muligens blir større og større motstand mot pelsdyr i bur, og strengere retningslinjer i landbruket som går på mer frigang og åpne løsninger for husdyra, så er det våre "beste venner", som vi kaller dem, som nå skal bures inne. (Jeg er klar over at det ikke er meningen at hundene skal sitte i buret sitt hele døgnet, men dog...) Er såpass gammel at jeg kan si at jeg ser på burbruk som en relativt ny greie, (10- 15 år ?). For min egen del har jeg for tiden 2 hunder, men jeg har ikke bur til dem. Har hatt barn hjemme, og har nå barnebarn svært ofte på besøk. Har ikke hatt noen problemer, men har passet godt på. Da hundene var valper var det en del arbeid med bl a å lære hundene at ungenes leker var forbudt. Noen legoklosser og lekebiler strøk med i prosessen. Fremdeles lar jeg aldri hundene være alene sammen med de minste ungene når det dreier seg om mat. For sikkerhets skyld. Tror barn som er sammen med dyr lærer seg hvordan de skal omgås dyr ganske fort. I det store og hele ignorerer de hverandre. (Stusser litt på at mange sier at de har bur, men alltid med døra åpen, men selvfølgelig, det er en smakssak hva man vil ha stående i hjemmet av ting som tar plass.) Jeg vet om folk som konsekvent har hunden i bur inne, til og med noen som har de i bånd ute i gangen, for de vil ikke ha hundehår og rusk og rask utover i huset. Hunden er "æsj", men samtidig har de den! De har gjerne en hundegård ute, men skal den inn, så skal den bures inne. Hva lærer den av det? Blir slept ut og inn etter halsbåndet, satt inn i buret eller satt ut i hundegården, jeg vet ikke jeg, da er bikkja bare en gjenstand du eier, ikke mer. Jeg er altså burmotstander, hvis man kan kalle det for det.
×
×
  • Opprett ny...