Gå til innhold
Hundesonen.no

Carina

Medlemmer
  • Innholdsteller

    4,781
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    1

Innlegg skrevet av Carina

  1. På 10/19/2016 at 5:08 AM, SFX skrev:

    Litt OT, men jeg så trådstarter var bekymret for ting som blir gnaget på, og jeg har et tips som har fungert på mange valper - eddik. Smør eddik med en tannbørste eller hell oppi sprayflaske og få på der valpen gnager. Det lukter ikke etter litt, men smaker vondt en stund, så valpen finner på noe annet. Et billig tips som er verdt å prøve for å fjerne en bekymringsfaktor.

    Eddik er et godt tips, har brukt det med stort hell på flere av mine veldig oppfinnsome belgervalper. Det har fungert på alle unntatt en, Ida, hun syntes eddik smakte godt så det gjorde ting bare enda mer interessante. Hun er litt utenom det vanlige da, når det gjelder hva hun anser som spiselig. :P Jeg har heller ikke opplevd at eddik har ødelagt møbler osv. Uansett er det jo for å stoppe tygging, hvilket uansett er mer ødeleggende.

    En annen ting man kan gjøre hvis en trenger en pause så kan en bruke kompostbinger som en setter sammen til en større binge og putte valpen oppi der. Man kan lage de så store som en har plass til, og det gjør det vanskeligere for de å finne på sprell/få tak i ting de kan tygge på. Disse har jeg syntes har vært grei til et par av de jeg har hatt som ikke har vært flinke til å roe seg ned på egenhånd, når jeg vet at de har fått nok aktivitet.

    Så kan en jo gi griseøre e.l. hvis de trenger noe å bruke munnen på.

    Mine belgere blir forøvrig stort sett aldri trøtte av å gå tur, med mindre de er valper og turen går til nye steder med masse nye inntrykk. Og spesielt ikke etter 20 minutter, det er mer som en tissetur å regne. Spor synes jeg er en fin aktivitet, også for valper, de blir gjerne mer trøtte av å virkelig bruke nesa enn mange andre ting. Det er også en fin tid for de til å lære å lære, enten det er triks, lydighet e.l., da leker en også mye med valpen og alt dette bygger relasjonen mellom deg og valpen.

    • Like 1
  2. Tingen er at hvis du holder ham og koser/tar på han når han gjør dette, så får han belønning for oppførselen sin. Jeg synes å tråkke på båndet så han ikke får gjort noen ting og ikke får oppmerksomhet er et veldig godt tips. Og som de andre sier, når han er flink, tren heller kontakt og ro i stedet for å løpe pent.

    • Like 2
  3. På 1/31/2016 at 4:11 AM, Red Merle skrev:

    Hehehe, det er et veldig godt spørsmål :P . Jeg har bare ikke trua på at det er rett veien å gå, de fleste aussier jeg har kjent, som har vært skullete/blitt avlivet, har vært av brukslinjer, i feil hjem. Det er for få som vil satse bruks med aussie, og da blir det for dumt at de skal avles opp til bruks, når majoriteten av dagens aussies ikke brukes til det. At den er en brukshund, er ikke en unnskylding til å avle på bikkjer som tørner i et vanlig hjem. Dem mener jo at aussien er så sær, og så brukandes, at skal du ikke trene bruks, så må du få deg en annen rase!! Nemlig! :P De fleste aussier klarer et lydighetsprogram og et spor, men jeg er ikke for at det skal være et krav for å få et utstillingschampionat, når en brukschampion kun trenger en gul sløyfe. Ikke minst er det ikke alle som har anledning til å trene bruks, eller har en hundeklubb lokalt som satser på bruks.  Men dette er diskutert opp og ned i mente, og jeg sitter med min mening om det :)

    Man trenger ikke bruksavla hunder for å gå 300 meter spor og gjøre et par lydighetsøvelser. Og et D-spor er vel omtrent på lik linje med en gul sløyfe, det skal ikke all verden til for å oppnå verken det ene eller det andre.

    • Like 2
  4. Hos meg får erfarne eiere som jeg "kjenner til" velge selv. Jeg forteller hva jeg har sett fra uke til uke, hvordan jeg oppfatter valpene og deres egenskaper, men det er helt opp til de å velge. For uerfarne eiere ville jeg tilbudt den/de valpen(e) som jeg tror kunne passe, og da kan de jo velge selv om de vil takke ja eller nei. :)

    Selv vil jeg velge i kullet blant de som er "ledige". Om jeg ikke får lov til det, så kjøper jeg ikke valp der dersom jeg skal ha den hjemme. :)

  5. Du kan også prøve onlinekurs. Jeg tar et nå, jeg har på en måte en slags observatørplass hvor jeg får alt av leksjoner og videoer samt at jeg får tilgang til forum hvor jeg kan se videoer, spørsmål og tilbakemeldinger fra de som har betalt for "full plass". Veldig, veldig greit synes jeg, iallefall hvis du synes det er helt greit å jobbe på egenhånd og ikke trenger en del hjelp fra instruktør. Det koster bare 65 dollar og jeg trooor det går over 6 uker, neste starter 1. februar. Man får også tilgang til facebookgruppe som er for alle som tar kurset hvor en kan poste videoer og stille spørsmål, men da til de andre deltagerne samt tidligere deltagere, ikke til instruktør.

  6. 2 timer siden, Christine skrev:

    Forskjellen på setteren og belgeren i innlæringen av flau/sjenert:

    Fremgangsmåten er lik med en liten tapebit på snuten.

    Belgeren: Tar labben på tapebiten, og ser på meg når jeg sier "bra". Fortsetter slik en kort stund. Tapebiten tas av og belgeren fortsetter med det den fikk belønning for rett før. Noen timer senere tar vi en ny økt (uten tapebit) og etter superrask tenkestund legger belgeren labben over snuten gjentatte ganger. 

    Setteren: Tar labben på tapebiten. Jeg klikker, ingen reaksjon på setteren. Begynner så med begge labbene på den h*lvettes tapebiten, og ignorerer meg totalt. Noen timer senere er setteren enda snurt på meg fordi jeg tok tape på snuten hans.

    Hvorfor belgeren min kan fler triks enn setteren? Vel, det har noe med min bruk av tid og hjernekapasitet å gjøre.. 

    (For å yte setteren rettferdighet: han jobbet veldig bra når vi trente på frysmarkering av gjenstand i dag, noe som er vanskelig for han siden han bare vil bruke labber :P )

    Det var litt sånn da jeg gikk fra pointer til belger også, kjenner meg godt igjen. *ler*

  7. På 11/9/2015, 2:40:07, Djervekvinnen skrev:

    http://zentinor.webs.com/  Har svarte whippet. Det er flott med svarte mynder. Ofte pleier det å være fint med det man ikke ser så ofte. På min rase har det vært en stund siden det var svarte hunder, men nå har det blitt ganske mange. Det går litt i bølgedaler.

    Mener jeg traff den tispa i Tromsø for noen år siden. Hvis det er samme så var det en utrolig kul, leken og sosial og trivelig valp. En av de kulere whippsene jeg har truffet. :)

  8. Har ikke lett opp gamle mål for uansett hva de var så har vi ikke gjort de. Viser seg at man ikke når særlig mange mål når en ligger syk 95% av tida. :P

    Nå begynner endelig energi og motivasjon å komme tilbake, så vi prøver igjen med noen små mål - den som gir seg er en dritt. :D

    Ida:
    Fortsette å trene agility - håper vi kan bli klare for debut?
    Trene nosework - ta ORT, kanskje debut i NW1?
    Dock diving - trene inn god hoppeteknikk, konkurrere til minimum Novice tittel, kanskje også Junior?

    Aron:
    Komme i gang med spor - kanskje ta TD om vi rekker å komme med?
    Trene nosework - ta ORT, kanskje debut i NW1?
    Dock diving - trene inn god hoppeteknikk, konkurrere til minimum Novice tittel, kanskje også Junior?

    Flis:
    Fortsette å trene agility - håper vi kan bli klare for debut?
    Komme i gang med spor - kanskje ta TD om vi rekker å komme med?
    Trene nosework - ta ORT, kanskje debut i NW1?

    Hawannah:
    Kommer an på mannen da hun er hans hund. Dama har talent for spor og nosework, så håper jeg kan drasse med mannen på disse tingene. :D
    B - kull?

    Skulle gjerne gjort alt med alle, men tenker at tre ting på hver hund får holde for nå. Det var dette med å sette små og oppnåelige mål. *host*

    • Like 1
  9. elite (əˈliːtə)
    substantiv maskulin de beste i en gruppe, toppsjikt

    De fleste hundesportene vi har er noe for alle, også lydighet. Jeg synes dog ikke at et championat skal være for alle - da hadde iallefall jeg mistet interessen for lydighet totalt. Hvis et slikt championat er viktig for en, så bør man finne rette rasen, eller enda viktigere, rette individet for å holde på med lydighet. Blogginnlegget sier blant annet at det ikke er har vært et eneste lp-championat til spaniel siden elite klasse ble innført, jeg tror ikke det betyr at ingen spaniel har mulighet til å klare det, hvorfor skulle de ikke? Dette skriver bloggeren "De skal dømmes etter hundens egen evne til å utføre øvelsene. Da er tyngde, fart, beinhøyde, størrelse osv. tatt med i beregningen. Eller er den virkelig det? Alle raser skal per definisjon kunne oppnå Lydighetschampionatet". Det er vel ingenting med konstruksjonen til de fleste spaniels som tilsier at de fysisk sett ikke kan oppnå et championat? De har vel en opprinnelse som jakthunder, arbeidshunder, så at de i dag avles mest for selskap synes jeg ikke vi skal ta hensyn til i lydighetsringen. Og bare for å unngå misforståelser, jeg har ingenting i mot spaniels. Det utsagnet gjelder min rase også, en rase til som i all hovedsak avles som familiehunder og til utstilling.

    • Like 4
  10. Og vi har vært hele TO ganger hos vår instruktør, så mine hunder har begynt å lære at det ER mulig å gjøre ting på min høyreside (lp-hunder ftw) og vi har begynt å trene på litt sånn handlingaktige greier (:P) uten hinder samt hoppteknikk.

    • Like 3
×
×
  • Opprett ny...