Jump to content
Hundesonen.no

Alvira

Medlemmer
 • Content Count

  708
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Posts posted by Alvira

 1. Jeg har brukt alle varianter opp gjennom årene. Nå bruker vi tøybur som vi enten bærer eller har på sekketralle. Sekketralle er et greit alternativt til å slippe å bære, da tar det litt mindre plass (ikke i bredden). Men et stålbur som ikke er altfor tungt går greit å bære også. 

  Det du kan gjøre er å bære tingene inn først, og deretter hente hunden. Det er desidert det som er enklest, men tar mest tid. 

 2. Jeg har kjørt varebil i mange år, med hundene i varerommet. Mitt første tips er hvit bil! Det har mye å si for hvor varmt det blir i varerommet, er positiv overrasket over hvor grei temperaturen holder seg der. I tillegg har jeg åpnet opp pleksiglassruten i skilleveggen, da vil du automatisk få bedre utskiftning av luften og litt AC-effekt i varerommet.  I forrige bil skiftet jeg den med gitter, i denne har jeg borret hul. I sommer har jeg tillegg trikset til AC i varerommet, ved hjelp av et flextrekkerør (til ledninger), en trakt og masse tape - trakten tapet fast på en av viftene foran, røret tapet fast i denne og deretter trukket gjennom et av hullene i plexiruten. Ikke særlig pent, men har fungert veldig godt ?

  Vi har hunder som fort blir varme og ikke minst skaper mye varme i seg selv (bla st. bernhard og bullmastiff) og de har hatt det helt fint (omtrent null pesing) på lange turer i veldig varmt vær i sommer  (typ 33-35 grader) :) 

  Jeg har tidligere kjørt en Partner, nå har jeg en Proace, begge fungerer bra. Ikke topp kjørekomfort selvfølgelig. Proacen har sinnsykt god plass, jeg har plass til 2 x st. bernhard, 1 bullmastiff og 2 clumbere samt mye bagasje. 

 3. Jeg tenker at det er nyttig og prøve ulike ting, og se hva hunden trives best i - og således viser seg best i. Jeg har en spaniel som jeg viser i snakekjetting (det er clumber, og de vises vanligvis i kjetting og ikke spanielbånd). Det første båndet jeg kjøpte var et spanielbånd som er bredere under - dette likte hun ikke, og viste seg dårlig (jeg aner ikke hvorfor). Jeg bytta til snakekjetting - og fikk en ny hund :) Nå er jeg vant til å bruke kjetting/strup fra før - og jobber mye med hundene mine for å unngå struping, hosting og harking. 

  Så, tipset mitt er vel egentlig å prøve litt forskjellig for å se hva hunden trives best i - om du har mulighet til det. Og ikke minst å trene masse på løping i slakk line :) 

 4. På ‎11‎.‎01‎.‎2018 at 10:56 PM, tonjek skrev:

  Hatt Kelabur siden mai ‘17 og er veldig fornøyd med det. Mye mer fornøyd enn jeg var med Variocage emoji14.png
  Men har ikke krasjet med det, så vet jo ikke hvordan det vil holde der. Men det føles og ser solid ut.

  Buret mitt er et dobbeltbur med uttakbar skillevegg i ca 115x92x62 cm, og jeg betalte vel 3600 kr for det.

  2fc52b408519f4c8eb0f287811883083.jpg

  Helt OT,

  men hva er det du har erstattet plexiglasset med? Er det gjort på verksted - og hva kostet det? :) 

 5. Oppdatering

  Navn: Clumbraise Angel In The Snow

  Rase: Clumber spaniel 

  Født: 28.03.2014

  Titler: N UCH DK (u) UCH

   

  Plukket det siste certet på spanielspesialen i Hordaland i april 2017 :)  I mitt eie (siden jan. 17) har hun 6 x BIR, 3 x BIM, to CACIB (norsk og dansk) og ett nordisk cert. Beste resultat er BIG-3 på nasjonal utstilling.  

  BFC0D2A8-08C6-43F8-BEF1-7FF1CCE46A97.jpeg

  • Like 1
 6. 18 timer siden, Sunnivamb skrev:

  Hehe, det går fint! Hun er forsikret. Egenandelen vår er på 2000kr, men vi fikk tilbake 1200kr for det. Og nå kan det hende det blir ennå mere, for i dag fant vi mye ørevoks og en rar lukt i det andre øret også... Så dette har vært en dyr valp hittil. Tilbake til veterinæren på lørdag. I tillegg til at vi skal kjøpe klippemaskin til 5000 kr. Hurra for røytefri rase ?

  Ok, bra :) 

  13 timer siden, Mari skrev:

  Nei, forsikring lønner seg i de færreste tilfeller. Hvis det nesten alltid hadde lønnet seg i lengden som du sier, så hadde forsikringsselskapene gått under ? Forsikring er en trygghet. For de fleste av oss vil vi alltid betale inn mer enn vi får igjen. 

  Hehe, ja du sier noe der. Jeg mente det vel mer som i at det lønner seg i form av trygghet, ikke rent økonomisk :) 

 7. Sånn nesten helt urelatert :P

  Jeg ville forsikret henne, det lønner seg nesten alltid i lengden - de fleste hunder blir syke/skader seg en eller flere ganger ila livet :) Hadde hun vært forsikret, hadde den dekket dette. Forsikring koster vanligvis mellom 150 og 400 kr i mnd -  avhengig av rase, selskap og dekning.  Og som du har erfart, veterinær blir fort dyrt! :) 

  Beklager hvis dette oppleves som et uønsket råd, men jeg synes forsikring er så viktig at jeg velger å si det likevel :) :P

  Lykke til med ørenapping, og jeg håper dere slipper unna flere ørebetennelser! :) 

  • Like 4
 8. Det er flere spennende ting på gang her i heimen! :D Siri er drektig, og vi venter valper om tre ukers tid :wub::DVi er utrolig spente, og håper at det finnes en fremtidig terapihund/utstillingshund/avlshund (med jaktegenskaper) i dette kullet. Lave forhåpninger med andre ord :P

  Hun er paret med en fantastisk hannhund. Han kommer fra friske linjer, er frisk sjæl, har et nydelig gemytt og utfyller henne eksteriørt på en veldig god måte. Siri er selvfølgelig også frisk, utenom ektropion mild. Vi har brukt både mye og lang tid på å finne hannhund og har kjempetro på denne kombinasjonen. Jeg er SÅ utålmodig, og gleder meg sinnsykt til valpene kommer :wub:

  • Like 6
 9. Her er link til terminlisten hos NKK - altså en oversikt over alle utstillinger resten av året. Trykk på linken "raser" på hver utstilling for å se om den er åpen for din rase eller sorter på rase i rullegardinmenyen øverst. 

  Ofte vil en del klubber ha valpeshow for alle raser, selv om ikke de er åpen for alle voksne raser. Det vil du finne informasjon om på klubbens hjemmeside. 

  https://www.nkk.no/terminliste-utstilling-inkl-lp-og-ag/category860.html

  Du trenger ikke å være medlem i den klubben som arrangerer. Du melder deg på via min side på NKK, og bare møter opp :) Du vil få startnummer og oppmøtetid på mail en ukes tid i forveien. 

  Anbefaler deg å delta på ringtrening, det er alltid greit! Der vil du også få hjelp til hva som er greit å ha med seg. Som et minimun anbefaler jeg helsebok (krav om vaksine) utstillingsline, vann og vannskål, godbiter, campingstol og cash (til å kjøpe mat til deg) :) 

 10. På ‎05‎.‎06‎.‎2018 at 2:41 PM, Ozzy skrev:

  Gratulerer så mye! :D

  Tusen takk! :)

   

  På ‎05‎.‎06‎.‎2018 at 5:39 PM, WelshenNemi skrev:

  Gratulerer!:flowers:

  Tusen takk! :) 

  På ‎05‎.‎06‎.‎2018 at 9:27 PM, Frida og fuglehundene skrev:

  Gratulerer! Hva består eksamen av? :)

  Tusen takk :D Eksamen består av en teoretisk del og en praktisk del. Den teoretiske delen bygger på spesialpraksisen vår,  hvor vi har undersøkt en problemstilling. Jeg hadde en problemstilling knyttet til å undersøke reduksjon i uro hos pasienter innlagt i tverrfalig spesialisert rusbehandling.  Vi skiver en oppgave basert på denne praksisen, leverer den inn og presenterer den på eksamen. 

  Den praktiske delen består av at vi gjennomfører en intervensjon, enten med barn eller voksne. Jeg hadde på voksne, da jeg har valgt å ikke utdanne Arthur til å jobbe med barn. Det er en egen egnethetstest og tileggsutdannelse for pedagogisk arbeid - denne var integrert i denne kursrekken. 

  På ‎05‎.‎06‎.‎2018 at 9:44 PM, Katharina skrev:

  Gratulerer :)

  Tusen takk :):) 

 11. ENDELIG! Etter nærmere to år med kurs og praksis er Arthur godkjent terapihund! Nesten litt antiklimaks :P

  På eksamensdagen var det 31 grader i skyggen, vi var innendørs men det var ikke mye futt i gutten! Han var likevel kjempeflink og gjorde en fin eksamen. Har også endelig klart å lære ham apport selv om vi ennå må jobbe med avleveringen :P

  Veldig stolt av den fine gutten min! :wub:

  2FF56F2E-D514-4505-BD57-90DBDC99B4A1.jpeg

  3C7B9686-D18C-48EC-9136-C7E445E6BF10.jpeg

  • Like 15
 12. Det er kommet nye regler vedr. ormekur, hvor en nå ikke kan gi ormekur i Norge før en reiser (før kunne du dette, innen 120 t før du returnerte). Nå må du altså gi ormekur i det landet du reiser til, senest 24 timer før reiser inn i Norge. 

  https://www.mattilsynet.no/dyr_og_dyrehold/reise_med_kjaledyr/veileder_slik_reiser_du_med_kjaledyret_ditt/alle_hunder_som_kommer_til_norge_skal_vaere_behandlet_mot_revens_dvergbendelorm.7135

 13. Det Siri sa :)

  Må ha ormekur også direkte fra Danmark til Norge. Er nok vet. på utstillingen - koster 250 DK pluss tabletter. Ta med tabletter selv, de koster 100 kr stykket der (!).  

  Vedr. påmelding. Lag bruker, prøv å meld på med regnr. Du vil da få opp at hunden "ikke finnes", velg da "meld på ukjent hund". Du trenger da reg. nr, foreldre pluss bilde av stamtavle og eierbevis som du laster opp. Går kjapt og greit :) 

  • Like 2
 14. 18 minutter siden, frk-franzen skrev:

  24A78861-9AEB-4CED-B63E-DEC0BFF1E646.jpeg.5f3af23f912c5b128b67a873cadf0840.jpegDa var dagen over! Det var så gøy :) Hun ble BIR (i sterk konkuransse med/mot seg selv), med en flott kritikk: 

  6 mnd, utmerket type og balanse, utmerket hode, velformet, feminint uttrykk, meget god hals, overlinje, godt bryst, samlet kropp, noe glad hale, velvinklet, meget god pels og farge for alder, meget gode bevegelser 

  Gleder meg allerede til neste gang :)

   

  Så kjekt at det gikk bra, gratulerer! ? Hun er nydelig, jeg  er også enig i at pelsen er flott for alderen :) 

×
×
 • Create New...