Gå til innhold
Hundesonen.no

Fluff

Medlemmer
  • Innholdsteller

    7
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Fluff

  1. Fluff

    Puddel!

    Har ein storpuddel nå, og hadde onkelen hans før. Begge har/hadde jaktlyst, ikkje så mykje fugler men katter og hjort er fryktelig fristende å jage. Ellers så er dei to ganske ulike sjølv om dei var i slekt. Han gamle var ein avslappa type som tok alt med ro, inkludert trening - ikkje noko vits i å stresse eller skynte seg...Men god som gull. Han eg har nå er mykje meir treningsvillig og veldig kjekk å jobbe med. Men blir lettere høg på stress og er litt meir usikker av seg. Og ein stor kosebamse Eg har ikkje opplevd at mine fryser på vinteren, men eg bur på vestlandet så det blir ikkje så kaldt her.. Men om han skal sitte i bilen så legger eg på dekken om det er rundt 0 grader, og dersom han er våt så blir det og dekken i bilen.
  2. Hadde de fått inn zero dc multiselen i str sm (trur det var det) i svart med orange kanter?
  3. Svart med orange kanter, kunne eg tenkt meg. Det kan vell bli bra til ein svart hund?
  4. Hei, var inne og kikka på nettsida på zero dc selene, og på den fargen og størrelsen som eg har lyst på så stod det at den ikkje var inne på lager (eller noko sånn). Blir dei bestilt inn gjevnlig, eller blir dei bestilt inn om ein har forhåndsbestilt? Eg er på jakt etter ein tursele, mulig og til spor. Skal vere til ein stor puddel (liten og kompakt type) på 22-23 kg, bruker halvstrup på ca 45 cm. Eg ser for meg at han må ha størrelse sm, kan det høyres fornuftig ut?
  5. Er ganske sikker på at raseoversikten er utarbeidet etter kva info eigar har gitt. Så om det er ein retriver av jakt-type så kan eigar ha "meldt den inn" som jakt labbe/golden eller som labbe/golden. Og dermed kan ein del jaktvarianter havne i gruppa for "vanlig" type. Men det er absolutt godkjente både "vanlige" labber og golden. Men sånn mhp egna og uegna raser - det var tidligare ein samojed som var godkjent både i ettersøk/lavine/ruin - men ein anbefaler vell ikkje samojed som eit egna emne til desse oppgavene av den grunn?
  6. I lokalavisa stod det at det var færre påmeldte til Ølensutstillinga i år enn tidligere, og at dei trudde det skyldtes sen annonsering eller noko sånn. Dersom eg husker rett.
  7. Takk for svar Ja, møtereferater er supert, men dessverre mangelvare. Og det er jo litt dumt. Har tenkt å ta dette opp på årsmøtet, og dersom klubben må forholde seg til lovmalen til NKK så bør det vere enkelt å få innført. Men greitt å vite om det kan bli avføyd med eit "det gjelder ikkje hos oss for det står ikkje i lovene våre" . Eg rekner med at det kan gjeres tilpasninger til malen, men trudde at malen var eit slags minste-krav.
  8. Hei, eg har vore inne å lest her ei stund, men knapt vore aktiv før. Men eg har sett at det er litt folk her som er med i styre og stell i ulike hundeklubber, og hadde satt pris på om eg kunne fått nokre innspel.. NKK har ein obligatorisk lovmal for NKKs medlemsklubber - er det mulig for medlemsklubber å likevell velge å sjå vekk frå denne? Eller er klubbane pålagt å følgje denne malen? I lovmalen står det nemlig at det skal føres protokoll over styremøtene og at desse skal vere tilgjengelige for medlemmene og NKK. Det gjer raseklubben min, og eg setter pris på å kunne følgje litt med på kva som skjer. Men lokal/geografisk hundeklubb gjer ikkje det. Om det er obligatorisk bør det jo vere lett å få det innført.. (Og det nærmer seg årsmøte..)
  9. Tja - det var faktisk ikkje sånn eg forstod starten på tråden. At ein må stelle ein pelsrase burde vere opplagt (jada - det finnes sjølvsagt dei som ikkje har fått med seg det). Men å stelle kan jo vere å klippe kort, og det virket ikkje å vere ok. Altså - at det ikkje var ok å klippe yorkier mm kort, og at det ikkje var ok å klippe pudler kortkorte. Så derav spørsmålelt mitt. Ville eg fått kjøpt puddel av deg om han med ugjevne mellomrom ville blitt klippet snau (ingen topp, ingen bukser, ingen manke), sidan eg eigentlig ikkje er så glad i dette pelsstellet.
  10. Har følgt med litt og kjenner at eg bare må spørre litt her (til de som meiner at ein ikkje skal klippe pelshunder). Sånn i forhold til yorkie, shih tzu og hunder med den slags pels - kor kort pels er akseptabelt? kor mange cm kan ein klippe pelsen og likevell "få lov til" å kjøpe/eie rasen (uten å burde kjøpe annen rase)? Og 2ne - dersom eg finner ut at eg ønsker meg ein mellompuddel, hadde eg fått kjøpt av deg? Eg er ikkje spesielt glad i pelsstell, og den puddelen eg har nå blir innimellom klippet heilt snau (barbermaskin frå snute til haletipp og bein), før han vokser ut og får vere i lam/kort t60 alt etter motivasjonen for klipp. Før han på eit eller anna tidspunkt blir heilt snau igjen. Men han er ikkje flokete og blir stort sett klippet på snute og labber før det blir for langt. Er det ok, eller blir det feil? For det er heilt opplagt perioder han vil kunne tas for ein annen rase...
×
×
  • Opprett ny...