Gå til innhold
Hundesonen.no

June-Marita Hagen

Medlemmer
  • Innholdsteller

    2
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Om June-Marita Hagen

  • Bursdag 15. Juli

Profile Information

  • Kjønn
    Kvinne
  • Bosted
    Trondheim
  • Hunderase
    Finsk lapphund

June-Marita Hagen's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • First Post
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

1

Nettsamfunnsomdømme

  1. Jeg har og vært så og si født med eksem, både kulde eksem og atopisk eksem. Men rett før jul startet jeg på noen allergitabeletter legen min skrev ut, Aerius. Tar en om dagen og den atopiske eksemen min har blitt betydelig bedre! Selv om de er allergitabeletter skal de også hjelpe mot eksem, og jeg er kjempefornøyd med dem. Ellers for vanlig kuldeeksem der jeg virkelig er utsatt som ansiktet og halsen bruker jeg en salve som heter Elocon. Jeg har i allefall erfart at den får forferdelige utslett og sår til å forsvinne på ett par dager. Hadde jeg ikke brukt den ville jeg hatt kontant utslett og sår! Men siden salven er så sterk så bruker jeg bare den i perioder. Men jeg forebygger med en krem som heter Lipikar Baume ap, litt dyr med absolutt verdt pengene. Den bruker jeg over hele kroppen, og den kan jeg virkelig anbefale!
  2. Mops er jo en utrolig herlig rase, har vurdert å få meg en mops flere ganger før, men alle sykdommene og helseplagene har skremt meg vekk fra å få en. Men kanskje du kan sjekke ut rasen Petit brabancon? De har det samme søte ansiktet som mopsen, men har en mere smidig beinbygning. Ingen spesielle helseproblemer med de som jeg vet om, så er de jo flotte byhunder og passer fint i ei leilighet med tanke på størrelsen. Trenger ikke på langt nær så mye mosjon som en stor hund, og er lite pelsstell med dem. De ligger vell på en billigere gjennomsnittspris en både Fransk bulldog og mops og. Jeg syns det er en utrolig kul rase. Hvis jeg noen gang skal kjøpe meg en byhund blir det garantert en Petit
  3. Må si meg enig med svarene du har fått. FL er en fantastisk rase, vi har ikke hatt noen problemer med våre. Og helsemessing er de jo ypperlig. Jeg har to søstre som kommer fra kennel Askelapp (http://www.askelapp.com), utrolig hyggelig og seriøs dame om det skulle være interessant å sjekke ut. Jeg hentet min første for snart to år siden, og hun er utrolig liten for rasen. Litt usikker på hva hun ligger på nå, men er mellom 12-13 kilo tenker jeg. Er gøy å se hvor de kan variere størrelsesmessig i rasen, da faren hennes er en skikkelig kraftig stor kar. Mine foreldre driver reindrift, så det er aldri noe problem å ha dem løs! Har aldri opplevd noe jaktinstinkt hos våre, og om de skulle finne på å løpe avgårde holder dem seg alltid i nærheten. Opplever de litt som hjemmeskjær egentlig, men er mulig det har noe med at vi bruker dem som gjeterhunder og gjøre. Når dem er sammen er de jo betraktelig tøffere, og kan finne på å lukke igjen ørene, men så er minsta bare 7 mnd og tester ut alt som er å teste av grenser. Første ut av valpe-kassa er kanskje ikke alltid så positivt Men tror ikke du skal ha store problemer med innkalling, dette tror jeg er noe vi har trent minst på, det bare har falt dem naturlig å følge etter og holde seg i nærheten. Men å ligge i ro har forsåvidt vært litt mere krevende, men de er jo unghunder enda Er mange som ikke tenker over at det er en stor forskjell fra rein gjetere og sau gjetere. Lapphunden bjeffer mye for å få reinen til å reagere å bevege seg framover. Det er selvfølgelig ikke alle som gjør det, men er ofte det mest effektive. Er jo enkelte som bruker border collie til reindrifta og, men vi syns de blir litt for underkua, og reinen overser de ofte bare. Lapphunden er kanskje litt tøffere kan man si. Men derav er bjeffing noe vi har mye av. De bjeffer så fort det banker på døra eller de ser mennesker kommer oppover veien. Men gneldring og syting er det minimalt av, går mest i varsling her. Ellers er det lite pelsstell, utenom røyteperioden. Våre trives også bedre ute enn inne, om de sover inne kryper de under senga for å holde seg kald, eller legger seg i gangen. Men selvfølgelig sier de ikke nei til litt kos i sofaen. Men er nok mye som er individuelt for rasen og, håper du blir noe klokere.
×
×
  • Opprett ny...