Jump to content
Hundesonen.no

giggi

Medlemmer
 • Content Count

  1059
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by giggi

 1. 3 timer siden, Wilhelmina skrev:

  De er utsatt for HCM (hjertesykdom), men tror de fleste oppdrettere tester for dette.

   

  3 timer siden, Poter skrev:

  Vet dere hvordan helsa på sibirkatter er?

  Vi hadde en som døde av HCM 10mnd gammel. Hadde vært svært nøye å sjekket bakover i slekta for dette. 

  Sibirkatten som kom i hus etterpå er 2,5år og har vært frisk. :) 

  • Like 1
 2. Etter å ha vært i tenkeboksen noen dager(uker) har jeg nå takket nei til en veldig fristende kombinasjon:frantics: Hadde vært leveringsklar i starten av desember, helt perfekt, bare for å gjøre det verre:sleep: Tror jeg holder meg unna denne tråden en stund. See yah:teehe:

 3. Jeg har endten hatt valp i senga, evt hatt madrassen på gulvet. Etter hvert har valpen valgt selv. Har også gjort dette med omplasseringshunder som har komt som voksen/unghund. Tenker trygghet er kjempe viktig i starten, og det å lære valpen å ligge på sin egen plass går somregel veldig fint når tryggheten er på plass :)

   

 4. Akkurat nå, Lillekrapyl skrev:

  Hun er på vei til dyrlegen nå. Ingen på sørlandet som kan ta CT, og det må visst gjøres før operasjon.. Kunne høre med noen i Oslo, men å kjøre i 4 timer med en så syk hund er dyremishandling synes jeg.

  Sånn det ser ut ser det ut til å bli avlivning. :( 

  Så fælt å lese. Sender en god klem!
   

  • Thanks 1
 5. Jeg sluttet å spise kjøtt i 2013, nettopp på grunn av dyrevelferd.  Denne videoen over her, er dere sikre på at det er slik det gjøres i Norge? Uansett er det helt ufattelig fælt, grusomt, at det i hele tatt skjer. Og om det ikke skulle være like fælt, er det uansett forferdelig å avle opp, beholde under helt unaturlige omstendigheter, for så å drepe, kun fordi at vi liker pølser og bacon. 

  • Like 2
  • Thanks 2
 6.  

  10 timer siden, Annik skrev:

  Jeg fikk flyttet oppkjøringa mi tidligere! Så jeg har oppkjøring mandag om ei uke :D

   

  Holder det hemmelig for hele familien min, slik at jeg slipper forventningspresset. Det er ikke lett! :lol:

  Lykke til! Jeg holder nesten kjøretimene hemmelig også jeg:sleep:

  Har akkurat takket nei til valp fra drømmekombinasjonen, huttetu. Men det har virkelig vært til vurdering, leveringstid passet perfekt også, men kjenner jeg er nødt å vente. Tror jeg. Herlighet, at det skal være såå vanskelig!:frantics:

 7. Nå har jeg faktisk summet meg til å sende en mail til en aktuell rase. Veldig rart, etter så mange år! Føles egentlig litt feil å gjøre det enda, mtp at det kun er 1mnd siden vi måtte la Armani slippe. Men nå er jo dette noe som var ment å bli gjort  når han var i livet også. Hadde jo planer om å ha han i mange år til..

  Men nå er det altså gjort! Litt godt å være "i gang", selv om det sikkert ikke blir valp i hus før om 4-6år:ahappy:

  • Like 1
 8. Jeg er vel egentlig enig i mye av det som allerede er skrevet her. Men har faktisk omplassert en hund nettopp fordi den ikke fungerte med en av de andre hundene.  Da var det veldig slitsomt, da de måtte skilles en del, og å gå tur med begge to var et styr uten like. Nå var dette raser og individer som krevde en del. Hadde det vært to "enklere" raser hadde kanskje utfallet vært annerledes.

  Jeg synes også det kan være utfordrende mtp forskjellige behov hos hundene, noe som har ført til at jeg har måtte gå to turer ofte. Og en som måtte bli båret en del på fjellturer for eksempel. Da hadde jeg en border collie og en chihuahua.

  Ellers veldig kos, men blir det to hunder på en gang i fremtiden vil jeg nok være mer obs på behovene deres. 

  • Like 1
 9. Takk for svar alle. Hun fikk vite det i helgen, og avlivningen skjedde på mandag når hun var på skolen. Hun har vært veldig inn og ut av sorgen, som forventet. Men ser hun synes det er vanskelig å ikke ha sett ham død. Jeg ville nok ikke hatt henne med på selve avlivningen, men vet ikke om det hadde vært lettere å akseptere om hun hadde fått sett ham etterpå. 

  Nå går hvertfall tiden til å snakke mye om det som har skjedd, gode minner og være sammen. 

  Veldig tomt uten rampen vår:(

   

  56AC0C84-E5FE-4476-843E-D9E24EEA0A49.jpeg.d56c56d22e0b2efd7a06a9fdee81baec.jpeg

  • Sad 11
 10. 3 timer siden, maysofie skrev:

  Shitkidden har hatt en strålende første bursdag i dag, et helt år blitt :D 

  Bursdagsgaven ble HD/AD-rekvisisjon, tjohei. Muttern er nervøs!

  8B53E261-5203-47F8-83CC-2D3EB6FF63A6.thumb.jpeg.113674e892a7cd4180f84209e9ec3763.jpeg

  Så fin!:wub: Også så fort tiden har gått.

  Jeg ligger å følger med at Armani puster, å håper han får sove litt inatt:hmm:

   

  Fundere også litt på hvorfor akkurat nå tråden er så utrolig rolig nå iforhold til for før, får sånn 7-9år siden(altså, når startet galskapen:D)?

 11. Jeg har som noen vet en hannhund på snart 9år som har vært mye syk iløpet av livet sitt. Nå er det så galt at jeg vurderer sterkt å la han slippe, enten imorgen eller på mandag. 

  Men, så er saken, jeg aner ikke hvordan jeg skal ta det opp med 6åringen! Når katten ble avlivet var hun yngre, og det hele skjedde veldig fort. 

  Nå kan jeg forberede henne på en helt annen måte, men er så redd for at jeg må sende henne på skolen i sorg da dette må skje på dagtid. Tenker hun er for ung til å bli med på selve avlivningen?

  Dette er så vondt og vanskelig, skulle så inderlig ønske jeg kunne beskytte både dyr og barn fra disse tingene..

 12. Jeg har hatt ei tispe(BC) som lot husets katter være i fred inne, men gikk rett over i jakt om de var ute. Han andre (chihuahua) bryr seg ikke om katter, hverken inne eller ute. Han er oppvokst med katter, det var ikke tispa. 

   

  Ellers tenker jeg Kinderegg øvelse kan være noe? 

 13. Har en hannhund med pollen allergi som blir veldig tett i nesen i perioder, på tross av allergimedisiner.

  Har noen erfaring med inhalator til hund? Evt hvilke medisiner? Hvor ofte trengs det, og hvordan går det å ta dem? Ser jo for meg det blir litt styr å få gitt det til han. 

  Evt andre ting som kan hjelpe en tett hund? Kjenner det er veldig slitsomt å ha det slik, tør ikke gå ifra han ofte fordi han blir så veldig tett plutselig, å må haste til dyrlege. 

   

 14. På 8.8.2018 at 8:06 AM, yoloomg skrev:

  Takk for utfyllende svar @Zappa!

  Springeren har jeg lite erfaring med selv, men en kollega har en engelsk springer spaniel, en hann som nå er kastrert, kjempestressa og utagerende. Nå er ikke kollegaen min den mest engasjerte hundeeieren, men fikk litt dårlig inntrykk av rasen :P 

  Jeg tenkte også på springer når jeg leste hovedinnlegget, og anbefaler å sjekke ut rasen på tross av dårlig første inntrykk:ahappy:

 15. Siden jeg kun har hatt en hund fra valpestadiet blir det feilene med han. 

  Jeg burde være mye mer bevist på håndtering, tannpuss og kloklipp. Jeg følte selv jeg var flink ned miljøtrening, men han har allikevel en del issues med høyder, trapper som er bratte og ukjente osv. 

  Jeg skulle også hatt mer fokus på å bygge opp lek som forsterker, og treningsglade generelt. Jeg var så bevist på å kun ha fokus på sosialisering/miljøtrening, kontakt og innkalling at vi rett og slett slappa litt for mye av. Skylder på at jeg er vant med BC, og trodde vist alle hunder hadde denne naturlige treningsvilligheten:teehe: Ikke har vi noen innkalling vi kan skryte særlig av heller, så det så. 

  Han er også vanskelig å ta med på tur for andre, nekter å gå, og vil helst være med meg overalt. Heldigvis trenger han sjelden å være alene hele arbeidsdager, men ser han sliter med dette når det skjer. Burde nok ha øvd seg på å være mer alene uten Sasha, og over lenger tid. 

 16. 11 timer siden, Wilhelmina skrev:

  I dag har frøkna vært på tannrens, og veterinæren mener det er nødvendig å trekke 9(!) tenner. På forrige tannrens, i oktober, var det ikke snakk om noe trekking. Kan det virkelig bli så ille på så kort tid? Jeg er fristet til å få en second opinion, dette er i overkant drøyt og denne veterinæren er kjent for å være fryktelig glad i å trekke tenner :fear:

  Hadde absolutt tatt en second opinion ja:shocked:  Burde fått bestilt tannrens til gamlefar selv når jeg tenker meg om..

  Jeg har allerede vært våken i noen timer, veldig unødvendig, da jeg kan sove til 07.30 sånn egentlig:icon_confused: Hundene ligger strekk ut, en i senga(han har blitt bortskjemt på sine eldre dager), og feriehunden i senga si. Første natta jeg ikke har skilt dem fysisk, men det ser ut til å gå veldig bra, på tross av en er minst 10* tyngre enn den andre. 

   

×
×
 • Create New...