Gå til innhold
Hundesonen.no

soaugh

Medlemmer
  • Innholdsteller

    14
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Profile Information

  • Hunderase
    Fuglehund

soaugh's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

1

Nettsamfunnsomdømme

  1. soaugh

    'Bli'

    Vent til du kommer inn til hunden igjen ja, poenget er vel at han skal "Bli" til du kommer tilbake? vent ved siden av han 1-2 sekunder før du gir godbiten. Tror egentlig du gjør veldig mye riktig, men bruk lang tid på korte avstander. Gjerne bare 1 skritt i starten, så når du er helt sikker på at dere klarer det tar du 2 osv. Etterhvert kan du legge inn en bitteliten vending eller et hopp, dans osv Men, som sagt øv lenge på korte avstander. Husk og "løse ut" mellom hver "bli" slik at hunden får mulighet til å røre litt på seg i mellom repetisjonene. viktig;)
  2. soaugh

    'Bli'

    Høres ut som hunden min det der:) Begynner å gå til ganske OK nå. Prøv og behold ansiktet mot henne hele tiden en stund til og øv mer i avstander dere lykkes. Si "BLI" flere ganger mens du går og vis henne et tegn når du sier det. F.eks håndflaten din. Sikker på at jeg øvde 100 ganger på bli mens jeg bare gikk 2-3 skritt fra henne. Hvis hun letter på rumpa så få henne tilbake akkurat der hun satt og gjør det igjen helt til du lykkes. Slik at ikke hun bestemmer når hun skal sitte der å ikke. Ikke belønn sitten når du får henne ned i sitt for andre gang. Sitte på rumpa er kjedelig for mange hunder, så du får feire litt ekstra når dere klarer det;)
  3. Hei! Hunden min har i det siste blitt veldig høglytt og bjeffete og jeg blir usikker på hvordan jeg skal håndtere det... Inne i huset er det ofte hun bjeffer tydelig for å få kontakt med oss, dette bjeffingen har vi til nå bare prøvd å ignorere ut. Men, hun holder på veldig lenge og jeg føler hyppigheten på "anfallene" ikke avtar. Vurderer å ha båndet henge på henne inne og heller ta en timeout. God eller dårlig idé? Hun har også en tendens til å vokte huset. Knurrer og boffer (på ingen måte aggressiv) men usikker? Hvis hun står i båndet sitt ute og jeg foreksempel går inn i garasjen eller gjør noe som er utenfor området hvor hun kan nå meg begynner bjeffingen. Muligens fordi hun vil være med meg? Disse tilfellene syntes jeg er vanskelige, for hun gir seg med bjeffingen i det øyeblikket jeg går mot henne. Og jeg bør vel ikke straffe henne med å sette henne inn da? Straffe en hund med timeout som bare vil være med meg og i tillegg ga seg med bjeffingen for 10 sekunder siden føles i såfall for meg veldig merkelig og ubehagelig. Jeg har ikke lyst til å trekke noen konklusjoner, for jeg vil ha deres hjelp og synspunkter. Men jeg syntes hunden min virker usikker/stresset i mange situasjoner. Dette plager meg vedlig, for jeg har virkelig gjort alt jeg kan for å sosialisere henne og brukt så mye tid jeg kan på henne. Blir veldig rådvill og fortvilet. Kanskje hun har fått for mye oppmerksomhet slik at de gangene hun ikke får det blir hun usikker? Kanskje opptrer jeg feil i de situasjonene hun er usikker også? Hjelp.
  4. leste ikke at hun var adoptert jeg, men ja, da bør du vente med kurs ja
  5. Labrador kanskje ja:) canis.no har vel sånn "rasevelger" som kan hjelpe deg litt på veg, men snakk med noen som kjenner rasen godt før du bestemmer deg:)
  6. Border Collier (og andre gjeterhunder) er vel ofte veldig lettlærte, men husk at de lærer uvaner like fort;) Flere som sier Rhodesian ridgeback og whippet er noen av rasene som er lettest å ha med å gjøre, men det veit jeg ikke. Samojedhund for eksempel har jo veldig svakt utviklet jaktinstink og kan sikkert fint brukes til formålet "gå fritt i skogen"
  7. Hei:) Kan virkelig anbefale kurs. Utrolig moro og nyttig både for deg og hunden din! Kan være mange grunner til at hunden din ikke kommer når du kaller på den, men to ting som jeg tror er superviktig for deg er å overøse hunden din med ros og gi den en godbit når den faktisk kommer. Slik at den forbinder det å komme til det med noe veldig positivt. En ting til som er lurt, men vanskelig er å slutte å bruke ordet "kom" hvis du ikke er 100% sikker på at hunden din kommer. Hvis du roper KOM flere ganger og hunden ikke kommer, slutter hunden etterhvert å skjønne at kom betyr at det skal komme til deg:P Så med andre ord, når hunden ligger under senga er et dårlig tidspunkt for å lære inn kommandoen "kom". Har du brukt klikker før? (hvis ikke: være veldig nøye med å "introdusere" den for hunden) Dette her er hvertfall en metode som er utrolig fin for å lære hunden din at å komme til deg er "SUPERT" http://www.familiehunden.no/blogger/innkalling-hvordan-fa-en-god-innkalling.html Lykke til:) ps: kurs!) Z
  8. Skal snart på sporkurs faktisk! Mange gode tips her. Supert:)
  9. Hei:) Vil bare si tusen takk for alle svar! Har vært nede i "by-parken" flere ganger denne uka og føler allerede at det går mye mye bedre! Hun har en intens treang til å lufte på alt mulig rart og fokuset på meg er ikke allverden når vi forflytter oss, men hun stresser ikke på samme måte lengre. Når jeg setter meg ned på en krakk og folk går forbi slapper hun av og bryr seg knapt om de som går forbi:) (Men skateboards er veeeeldig spennende da;)) Det jeg har gjort er egentlig bare å sette meg ned på diverse krakker og trener kontakt også har jeg tatt det lengste båndet jeg har og stilt meg på en litt åpen plass hvor det samtidig skjer en del ting rundt oss. Og hver gang hun tar kontakt med meg får en klikk og belønning. Så skifter jeg posisjon i forhold til henne uten at hun merker det og gjør det samme igjen. Ang. lukting: veit det er en 100% naturlig ting for en hund å gjøre, men skal jeg la henne bruke tid på nye lukter eller skal jeg ikke? Hun blir veldig fjern når hun finner en interessant lukt og er veldig glad i å ha nesa i bakken. Når vi forflytter oss og sånn skjer skal jeg ta la henne bli feridg med lukta eller skal jeg "dra" henne videre? Lite dilemma i forhold til båndtrening for vil jo ikke at hun skal lukte på alt mulig rart når vi går tur samtidig som jeg ikke liker å ta henne vekk fra ting med "makt". mvh. Z
  10. Hunden min EEELSKER biabed'n sin! Men kun når sofaen ikke er ledig;)
  11. Takk for fint svar! Tar gjerne i mot flere tips. Hva er sladretrening? I dag skal vi besøke noen hvor jeg VEIT hunden kommer til å bli overivrig når vi nærmer oss døra. De har hund som sikkert er en del av triggerne. Hvordan ville dere gått fram i dette konkrete eksempelet da?
  12. Hei! Skaffet meg i vår min aller første hund. En stående fuglehund med for tiden masse energi. Hun oppfører seg stort sett som en engel, men jeg føler det er så utrolig lite som skal til for at hun mister HELT fokus på meg. For eksempel: i går kom det en bil til gården vår som bare skulle stoppe på i 10 min for å si "hei". (De hadde med seg sin hund, gikk fritt på gårdsplassen og oppførte seg pent) Jeg hadde informert dem om at de skulle ignorere min hund til hun hadde roet seg. Jeg tok på båndet og prøvde å opptre så rolig som mulig. Men jeg overdriver ikke når jeg sier hun mer eller mindre dro, bjeffet og peste fra de kom og så si til de dro igjen. Jeg satte meg etterhvert ned og holdt henne i halsbåndet for å unngå den verste dra'inga for hennes del. Hva skulle/kunne jeg gjort annerledes? I går tok jeg med henne ned til byen for litt "miljøtrening" og omtrent samme regla der. Hun har ikke fokus på meg i det heletatt og skal snuse på alt og nekter å gi seg. Satte meg ned på en krakk til hun fikk roet seg og prøvde igjen etterhvert. Da gikk det en del bedre. Jeg er klar over at jeg bor i et mildt sagt "rolig" strøk av landet og at vi ikke får noe gratis i form av miljøtrening og sosisering i det daglig. Men jeg prøver å være flink. Har henne med meg hver gang jeg er på butikken og nede i byen. Slipper henne ut for å "trene" litt der det er mer folk og biler. Har også deltatt på valpekurs og 5-6 kvelder med miljøtrening og skal på 2 kurs utover høsten. Det jeg egentlig spør etter i denne tråden er råd/tips for hva jeg skal gjøre: i situasjoner der hunden mister sååå fokus på meg og vil bort til alt og alle. Jeg tar hunden min veldig seriøst og trener så mye jeg kan. Er svaret så "vanskelig" at jeg bare må få henne opp i sånne situasjoner enda oftere til det slutt blir kjedelig liksom? Skal jeg ta med fiskekaker i lomma døgnet rundt og virkelig kjempe for oppmerksomheten hennes når sånne situasjoner oppstår? Hjelp, sånne situasjoner gjør meg så usikker, stresset og fortvilet! (PRØVER å ikke la hund merke det selvsagt!) -Z
×
×
  • Opprett ny...