Gå til innhold
Hundesonen.no

rusken

Medlemmer
  • Innholdsteller

    21
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

rusken's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Reacting Well
  • Week One Done

Recent Badges

7

Nettsamfunnsomdømme

  1. Lines beskrivelse er nok mer riktig. Eierne dette gjelder kjenner vel helst ikke til begrepet engang.. Ettersom vi snakker om en blandet valp som har bodd lenge sammen med mor og far, som begge er små, så er det vel godt mulig at han har med seg noen uvaner hjemmefra. @TheoFelix: Ett tips til ro- og burtrening er å la ham tygge på en leke stappet med tørrfor (og evt. litt peanøttsmør) i buret. Bind fast leken innerst, slik at døra kan stå åpen. Du kan også fryse leken for å gjøre peanøttsmøret enda vanskeligere å få ut. Jeg synes du er inne på noe når det gjelder å ikke trekke unna eller slippe med en gang han oppfører seg ufint. Da lærer han jo bare å være ekkel for å unngå å bli tatt på. Strengt tatt så bør du jobbe hardt med å få ham vant til å bli holdt og koset med asap, og når du er trygg på ham så bør han egentlig sosialiseres med alt du klarer å få tak i av kjente og ukjente og skumle ting/steder. Samtidig er det jo viktig å ikke kjøre så hardt på at han blir utrygg og redd for deg.. Vet ikke hvordan du forer ham, men jeg ville droppet matskåla en stund fremover og brukt all mat til rotrening og som belønning for kos og håndtering.
  2. Og når er det behov? Når halen ikke kan reddes lenger? Første gangen bikkja kvester seg og må til dyrlegen? Sjette gang? Strengt tatt så er det da ikke spanielhalen som er problemet, men det er du sikkert klar over. Hvis noen klarer å trene opp en BC til å gjøre kryssøk og apport i alt slags kratt med samme intensitet, så går det nok ut over halen der også. Man kan jo selvsagt prøve å avle bort enten hale eller jaktinstinkt, men sistnevnte løser vel heller lite. Eller så kan vi bare vedta at jakt med spaniels er dyreplageri og få folk til å slutte med den slags. Dette blir veldig anekdotisk, men det hadde vært gøy å høre når halen ble borte, og om det ble utført av kvalifisert personell. Ser for meg at fantomsmerter er et større problem for hunder som mister halen i voksen alder, men det er selvsagt bare spekulasjon..
  3. I en skotsk undersøkelse kommer det frem at 56,6% av ukuperte spaniels pådro seg en haleskade i jaktsesongen 2010/2011. For brukshunder under ett var gjennomsnittet 13,5%. Jeg synes det er flott at vi nå har empiri å forholde oss til i stedet for bare gode hensikter og følelser, og faktisk kan gjøre det som er best for hundene. Når en jakthund i løpet av noen sesonger er nærmest garantert å skade seg, gjerne timevis unna veterinær, så kan vi vel spørre oss om det ikke var bedre om den mistet halen som valp. Men kjenner jeg hundenorge rett så blir vel heller utfallet av dette et jaktforbud for spaniel-rasene.. http://press.psprings.co.uk/VR/april/vr102041.pdf http://press.psprings.co.uk/VR/april/vr102042.pdf
  4. Og hva er dette om ikke CM-metoder..? Ser du måtte legge til et avsnitt i innlegget ditt, ja. For alt du sier over er helt på linje med hva en hører fra CM og andre tilhengere av tradisjonell trening.. Men for all del, bæsj på hvem du vil om du føler behov for det.
  5. Regler og grensesetting er helt nødvendig for å gi hunder et lykkelig liv. Selv folka som preker 100% positiv trening bruker korreksjon, men er ikke nødvendigvis klar over det selv.. Hunder er veldig flinke til å lese signalene vi sender ut. Ihht tilhengere av tradisjonell dressur er nettopp mangel på grenser en mulig grunn til at hunden er usikker. Hvis den ikke respekterer deg som leder tar den ansvar selv, og en hund klarer ikke styre en menneskefamilie. Google etter "small dog syndrome" og se om du kjenner igjen hunden i dogbreedinfo-artikkelen som dukker opp. Små hunder oppfører seg gjerne verre enn store, ettersom de slipper unna med mer. Det er selvsagt viktig å vite hva du driver med. Poenget er å fortelle hunden at slik oppførsel ikke er ok, du vil ikke skremme den eller ødelegge tilliten den måtte ha til deg. Jeg ville satt i gang med noen Cesar Millan -triks for å lære hunden sin plass. Funker dårlig med korreksjon hvis dyret ikke respekterer deg. - Fór den etter at dere har spist, og ikke uten at den har lystret sitt/ligg. Ikke repeter deg selv, hunden hører hva du sier og tåler fint å hoppe over et måltid eller to. - Lær den å gå bak deg på tur. Hunden skal aldri ut gjennom dører/porter etc. foran deg. Du bestemmer når dere skal stoppe for å gå på do. osv. - Les artiklene på www.dogbreedinfo.com og se noen episoder fra første sesong av hundehviskeren. Foreslår at du kutter ut godbitene inntil videre, det er ikke alltid lett å bruke belønning riktig. Bare overse hunden når den oppfører seg greit, og korriger med en gang når den skal til å gjøre noe du ikke liker. Vær konsekvent. Du har alt prøvd metodene til de som kommer til å sprette opp som paddehatter her for å latterliggjøre/motbevise punkter innlegget mitt og mase om at korreksjon er dyreplaging. Det funker kanskje for dem, men du vet at det ikke gjør det med dine forutsetninger. CM-metoden funket flott for meg.
  6. Kanskje de, av hensyn til resten av kursdeltagerne, prøver å unngå kverulerende besserwissere som vet alt om hvordan trening skal foregå? Jeg synes den typen er slitsom å håndtere, selv når de kan aktiveres med oppgaver. Hundemiljøet sliter med at enkelte faksjoner demoniserer alle som har andre tilnærminger enn seg selv, så jeg skjønner godt at kursarrangør kan være skeptisk til "observatører".
  7. CM setter garantert pris på å bli koblet opp mot alt av idiotisk "dressur" som finnes der ute. Og det er jo fortjent, for ingen ville funnet på noe slikt som trådstarter beskriver før tv begynte å sende "hundehviskeren"..
  8. Bare for å komme med noen "politisk ukorrekte" tips om hundetrening og hvordan bli kvitt matforsvar: Hentet herfra: http://www.dogbreedi...dogbootcamp.htm Og spesifikt om foring her: http://www.dogbreedi...stinctsdogs.htm
  9. Tull! Cesar Millan -tilnærmingen for å løse hundeaggresjon er å først etablere et forhold til hunden hvor den respekterer og stoler på deg, for deretter å kjøre på med mengdetrening hvor evt. uønsket atferd korrigeres. Ihht Cesar Millan skyldes de fleste atferdsproblemer dominans, som grunner i at hunden oppfatter eieren som mentalt svak og derfor selv tar ansvar for å lede flokken. Så meg nødt til å ta med ordet "mentalt" i avsnittet over, da dette forumet (og hundeverdenen ellers) flommer over av ignorante CM-hatere som har fått det for seg at han mener hunder skal kontrolleres vha juling og fysisk makt..
  10. Man kan sikkert diskutere hvorfor det funker, men vi er nok alle enige i at det funker å gi hundene krav og grenser å forholde seg til. For å ta CM i forsvar her, så er det vel nettopp det å gi hundene en trygg ramme hvor de vet hva som er forventet av dem som er essensen i programmet. De få gangene jeg har sett ham ta en hund i nakkeskinnet har det vært nødvendig for å hindre den i å bite. Og da snakker vi om ustabile og usikre dyr som har lært seg at aggressiv atferd er måten å få bort skumle mennesker på. I de tilfellene gir det feil signal til hunden om han lar seg skremme bort.
  11. Poenget mitt var trådstarters bruk av dominans er helt korrekt ihht definisjonen av ordet i alle ordbøker jeg har kommet over, norsk som engelsk. Aggresjon er helt annet trekk, selv om det gjerne forekommer sammen med dominans. Å bruke uttrykket dominans-aggresjon blir som å snakke om sortpels-lydighet. Hva med å bruke "trygg" eller "sikker", i stedet for å omdefinere betydningen av dominans?
  12. Jeg syntes du var spot-on. Oppførsel av typen "jeg er sjef og gir meg ikke før du ruller rundt" er nødvendigvis dominans... At det er overlapp mellom usikkerhet og dominant atferd stemmer godt med hundehviskeren sine tanker om hvordan hunder oppfører seg uten ordentlig grensesetting i heimen.
  13. Hvordan skal hunden vite at den gjør noe galt om du ikke sier fra? Du lærer den jo at aggressiv atferd funker bra for å bli kvitt plagsomme unger..? IMO skal hunden flytte på seg når den blir utsatt for noe den ikke liker, om den så skulle ligge i senga si. Hun er ihvertfall godt på vei. Hvem vet hva hunden finner på den dagen det ikke holder med knurring? Det positive her er at problematferd som regel kan løses om eieren setter seg litt bedre inn i hundepsykologi. Men jeg vet ikke om jeg hadde turt å prøve med små barn i huset. Relevante linker, jeg ville startet med den første som er nokså fri for konfronterende handlinger, i tilfelle dere har mindre kontroll over hunden enn du er klar over (og sørg for å vite, på forhånd, hvordan hunden skal takles om den slår seg vrang eller knurrer til deg også): http://www.dogbreedi...dogbootcamp.htm http://www.dogbreedinfo.com/topdog.htm http://www.dogbreedi...topdogrules.htm
  14. Foreslår at du leser artiklene her: Natural Dogmanship (Dog Psychology), som er basert på Cesar Milan (også kjent som "hundeviskeren") sine tanker om hundepsykologi. Problemene du opplever er en 100% match på atferdsproblemene han løser i TV-serien sin, enkelt og hensynsfullt.
×
×
  • Opprett ny...