Gå til innhold
Hundesonen.no

Helma

Medlemmer
  • Innholdsteller

    29
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Profile Information

  • Kjønn
    Kvinne
  • Hunderase
    Labrador

Nylige profilbesøk

1,130 profilvisninger

Helma's Achievements

Explorer

Explorer (4/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

42

Nettsamfunnsomdømme

  1. Hei. Lenge siden dette innlegget, men tenkte bare å fortelle at det ble ingen omplassering... Vi var mye fram og tilbake, hadde funnet en som ville ha henne som bor i nærheten, men da det ble alvor gikk det bare ikke... Etter en stund ble det faktisk bestilt time til avlivning, men det klarte vi heller ikke.. Vi bestemte oss da for å beholde hunden og prøve det eneste som ikke var prøvd: å stenge hunden ned i kjeller ved hjelp av en trappegrind når min datter var inne. Dette ble vi konsekvente på og etter en stund fungerte det veldig bra, hunden vente seg til det og hun virket avslappet til det selv om hun gjerne ville være med oss en del også. Når vi er ute er hunden med og når datteren min er i barnehagen er hunden med oss. Ser ikke på dette som noe ille. Mange hunder er jo hjemme alene mange timer mens eier er på jobb og vi driver gård og er "hjemme" hele dagen og hunden er med ute. Nå er stemningen en helt annen, ikke noe stress. Hunden kan fint omgås ungene uten problem under tilsyn og jeg er ikke noe redd hun skal bite sånn som ståa er per i dag. Så nå håper vi påmage gode år framover!
  2. Hei igjen. Det ser dessverre ut som om det ender med omplassering allikevel. Det fungerte bra en periode, men så kommer det episoder der jeg blir veldig i tvil. Jeg vet med meg selv at skal jeg være ansvarlig ovenfor familien min er dette sannsynligvis det beste for alle sammen. Mannen har begynt å innse dette også. Har vært innom tanken på avlivning, men denne hunden vil nok passe supert inn om der ikke er små barn tilstede. Ute fungerer det veldig bra og hunden og barnet kan fint leke litt sammen på hundens premisser uten tegn til noe særlig usikkerhet, men inne går det heller dårlig. Virker som om hunden vil være sammen med oss (selvfølgelig!) og ikke flytter seg nevneverdig fra barnet uten at vi sier noe, knurrer heller... Jeg har satt ut en annonse på finn som snart vil dukke opp. Om noen her vet om noen/eller kanskje seg selv der denne hunden kan passe inn så gjerne gi en lyd. Dette er ingen lett avgjørelse, men ganske sikker på at det er den rette.
  3. Du tenker på om situasjonen med valpen er grunnen. Jeg forstår ut fra det jeg leser at hunden spiser maten den får, som jo er en del, så jeg synes det er rart at hunden går ned såpass mye. Hadde den derimot ikke spist pga situasjonen hadde det vært nærliggende å tro det kunne vært årsaken.
  4. Jeg kunne aldri overlatt barna til en "Nanny", klarer ikke helt å se hvorfor man velger å få barn på slike premisser som beskrevet av "Havanaislove" For meg er ungene livet mitt! Eldste jenta gikk 80% i barnehage fra hun var 1 år og jeg gav henne fri de dagene jeg hadde fri, (jeg jobbet 75%) Nå når nr 2 kom (eldste er 2 år) har jeg henne 60% i barnehagen og hun er der fra ca.9 til 15.30-16. Synes det er passe med tanke på å kunne få litt "fred" med minstemann. Jeg har også hørt disse kommentarene som jeg har uthevet. "Vi må jo ta oss ferie uten ungene minst en gang i året" var det en som sa til meg. Jeg kunne aldri kommet på den tanken selv og føler absolutt ikke et slikt behov. Jeg har vært borte en helg fra 2-åringen og savnet henne hele helgen. Vi kommer sterkt til å vurdere at jeg er hjemme en stund etter permisjonen selv om økonomien blir strammere.
  5. Det er vel det medisinske riktige. Men på folkemunne har man brukt de ulike benevningene alt etter hvilket kjønn det er, ikke hva som er rett i forhold til det medisinske.
  6. Ja, men betyr ikke at det er korrekt selv om det brukes i den artikkelen der, dyrehelsepersonell bruker det gjerne da det er det som er mest vanlig på "folkemunne". Jeg bare mener det er forvirrende at det ikke brukes rett. Kastrering er når man fjerner "alt" (hehe, ikke langt unna hysteri nei...) og sterilisering brukes ved at en skjærer over egg-/sædlederne...
  7. Min tispe er kastrert, får som regel et rart blikk når jeg sier hun er kastrert og lurer på om jeg mener sterilisert... Nei, kastrert sier jeg da Synes man kan bruke de rette benevningene, spesielt på et veterinærkontor så kan heller de forklare nærmere ved evt. spørsmål.
  8. Etterhvert så har valget falt på Lagottoen. Det virker som en hund med de egenskaper vi er ute etter. Den trenger en del pelsstell, men ikke mer enn at tiden med pelsstell ikke overgår tiden det tar å støvsuge/koste alle hundehårene. Har aldri selv hatt hund som trenger en slik form for pelsstell så litt spennende akkurat der. Så da kommer jeg sikkert til å følge med på "lagotto-aktiviteter". Kanskje noen her inne med erfaringer fra rasen Det blir nok en stund til ny hund, men kjekt å ha rasevalget litt gjennomtenkt på forhånd.
  9. Har foreløpig kommet fram til disse rasene. Ønsker gjerne positive og negative erfaringer i det daglige.
  10. Nå har jeg foreløpig sett meg ut 3 ulike raser: Labrador (som jeg har), Lagotto Romagnolo og Norsk buhund. Ønsker gjerne erfaringer både positive og negative
  11. Jeg ønsker at hunden skal kunne fungere med andre hunder og mennesker, her spiller nok sosialisering inn en del. Schæfer har jeg ikke tenkt noe særlig på da jeg ikke er så glad i fasongen (hellende rygg/kryss). Men jeg har ikke sett noe særlig på brukslinjer da som kanskje er litt "bedre" i krysset etter min smak...
  12. Korthåret collie har jeg vært innom, fine hunder. Er ikke enkelt dette. Jeg er litt redd for å velge feil rase, føler på en måte det er trygt å velge labrador samtidig som jeg har litt lyst å ha en ny. Velger en først en hund så må man jo ha den et hundeliv. (bør iallfall det, går jo å omplassere, men synes valget bør være så gjennomtenkt at en slipper det.)
  13. Buhund kunne for min del vært aktuel å se litt nærmere på, men så var det mannen da som ikke er så begeistret for de. Men absolutt verdt en bedre sjekk for det om...
  14. Har sett litt på bearded collie, men er der ikke mye pelsstell og en del andre ulemper med slik pels?
×
×
  • Opprett ny...