Gå til innhold
Hundesonen.no

Dakiri

Medlemmer
  • Innholdsteller

    15
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Profile Information

  • Kjønn
    Kvinne
  • Hunderase
    sheltie

Dakiri's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Reacting Well
  • Week One Done

Recent Badges

2

Nettsamfunnsomdømme

  1. Favoritten er nok koreansk. Tysk er et språk jeg ikke liker, og fransk, det hadde jeg som valgfag på ungdomsskolen, irriterende språk..
  2. Har du prøvd Snowline Pro brodder?(finner de hos både xxl og felleskjøpet) De sitter som støpt på, aldri opplevd at de har falt av, og med de kraftige piggene går man trygt på selv den glatteste is. Og til 400kr er de endel billigere enn piggsko....
  3. For noen arter kanskje, men for sau så er det sletts ikke noe krav om mer utegang(sau er unntatt fra reglene om luftegård på vinteren), og såvidt meg bekjent er det ingen krav om mindre flokker heller.. Så, hvertfall på sau(reglene på de andre artene har jeg ikke satt meg noe inn i), betyr ikke økologisk at dyra nødvendigvis har det noe bedre enn dyr fra konvensjonell drift..
  4. Jeg var heldig nok til å finne drømmerasen på første forsøk, sheltien rasen passer meg perfekt, så det kommer nok alltid til å være minst en slik liten hårball i hus her. Av andre raser så er jeg for tiden på utkikk etter en voksen bc tispe(trent gjeterhund), og etter det blir det nok en langhåret colliegutt. Ellers er jeg veldig svak for pommen, har fryktelig lyst på en slik, men er redd den blir litt for liten til at den er praktisk på et gårdsbruk desverre.
  5. Hehe, har heldigvis innleid hjelp i lamminga jeg, han går natt og jeg dag, så jeg er vel en av de mest uthvilte bøndene i lamminga gitt:P men jeg kjenner til styret med grinder, hjelpes meg, jeg er glad vi ikke har kamera i fjøset for å si det sånn, for ikke å snakke om at jeg i tillegg har dyra delt på to fjøs under lamminga, typisk at dyr fra begge fjøsa starter samtidig så man må løpe frem og tilbake imellom de
  6. Jepp, vi starter i begynnelsen av mai, så fortsatt litt over en mnd igjen, vet ikke om jeg gleder meg særlig til selve lamminga akkurat, men lammene er grådig søte når de får komme ut og utforske verden da Frøken, et av fjorårets flaskelam:
  7. Somregel blir vel disse brukt for å slippe å vaske når bikkja tisser inne, og for å unngå ødelagte møbler, ikke for å lære hunden å slutte markering innendørs. Dog vil noen hunder finne det ubehagelig å tisse på seg selv da, og dermed slutte å tisse inne(Evt. koble det opp mot belly band og dermed kun la være å tisse med denne på)
  8. Tja, jeg kjøpte meg gård med 70 drektige søyer rett før lamminga på impuls jeg Dvs, å kjøpe gården i seg selv var planlagt, men å overta dyrene og drive videre var absolutt en impulshandling, jeg fikk spørsmålet om jeg ville ha dyrene når det ble klart at vi kom til å kjøpe gården, og svaret ble "tja, hvorfor ikke?" Hadde i tillegg ingen erfaring med sau fra før annet enn at jeg pleide å hilse på dem nå og da(Vi eier fra før nabohuset til denne gården, så sauene beiter rett uttafor hagen). I tillegg skaffet jeg meg geit på impuls her for ikke så lenge siden, eller, jeg hadde begynt å tenke på å kanskje anskaffe noen geiter til neste år, men Julie, som geitfrøkna heter, fikk jeg spørsmål om jeg ville ha ene dagen, og dagen etter var hun plutselig på plass på gården:) Og jeg ser ikke problemet med slike impulshandlinger sålenge man er innstillt på å ta det som måtte komme av arbeid med dyrene. Det har hvertfall gått veldig bra for min del syns jeg, dyrene ser ut til å trives de, men nå hadde jeg forrige eier her sammen med meg under lamminga, og de andre bøndene i området her er somregel bare en tlf samtale unna om jeg trenger råd, hjelp eller har spørsmål om noe.
  9. Rosiner i grøten? Æsj, nei, det har jeg aldri vært borti før. Er fra Tromsø.
  10. Takk for tips allesammen! Tenker jeg tar turen innom FK og ser hva de har.
  11. Halvstrup utgår nok desverre. De har ikke reguleringsmuligheter, noe jeg må ha da halsbåndene skal brukes på flere forskjellige dyr, i tillegg er kjettingdelen på slike halsbånd et faremoment jeg helst vil unngå(En dinglende kjetting setter seg veldig fort fast i ting, inkludert beina på dyra)
  12. Jeg er ute etter nye halsbånd som: Må ha reguleringsmuligheter, størrelse ca 60-75cm, lær eller nylon, lukkemekanismen bør absolutt være metallspenne. De skal riktignok brukes på vær, ikke hund da men, og må derfor tåle opptil 100kg sinnadyr som rykker og drar(Disse gutta har ikke lineføringa på plass for å si det mildt ) Noen ideer om hvor jeg finner noe passende?
  13. Det finnes da oppdrettere på collie og sheltie som prioriterer gjeteregenskaper, man må kanskje lete litt ekstra, og gjerne se utenfor landegrensene, men det er ikke umulig å få tak i. Og jeg tror det finnes masse hunder innen de utstillingsavla linjene som også har de riktige instinktene på plass til tross for at det ikke har vært prioritert i avlen, men det er klart, det er et større sjansespill å velge hund fra slike linjer til dette formålet, men nå er man ikke garantert en god gjeterhund om man velger bc heller så..
  14. Har mitt første år som sauebonde, så de fleste av mine sommerdager i år har jeg bare sitti ute i sola, slappet av, og kikket på sauene. Det aller beste sommerminnet har jeg desverre ikke bilde av, jeg lå på gårdstunet i gresset, sola skinte, hadde sovende lam liggende tett inntil meg på hver side, og de eneste lydene man hørte var elva i bakgrunnen og flere lam som gikk rolig rundt meg og gresset, en helt perfekt dag i mine øyne
  15. Erhm, jo, Norge ER sneversynt når det kommer til dette. Våger man å uttale at man vil prøve seg med en annen rase enn bc blir man nesten uten unntak nedkjørt av "jeg ville heller valgt bc", "hvorfor ikke velge bc?", "du kommer neppe særlig langt med noe annet enn bc" osv. Ser man derimot ut av landet finner man mange som bruker andre gjeterhundraser med stort hell. Nå skal ikke jeg uttale meg om de ungarske rasene, de har jeg ingen peiling på overhodet, men det er da ingenting i veien for at f.eks sheltie, collie o.l. raser skulle fungere på norsk sau..? Eneste problemet er vel at man bør ha nok erfaring til å trene opp hunden på egenhånd ettersom at man neppe finner særlig mye hjelp til å trene opp andre raser enn bc.
×
×
  • Opprett ny...