Jump to content
Hundesonen.no
Sign in to follow this  

Hund med sultestreik

Recommended Posts

Hei

Jeg har en Border Collie på 9 måneder som bekymrer meg litt. Vi har aldri gitt ham mat fra bordet, bare kvalitetsfôr. Men likevel har han begynt å vise et problem. Hunden vår har sultestreik. Uansett hva vi putter i maten hans, ost, kjøttboller, valpekjøttdeig eller noe annet blandet med det vanlige fôret hans, så spiser han det ikke. Han har gått ned i vekt, og har sluttet å vokse i høyde. Han har også konstant rennende/røde øyne. Men vi vet ikke hva vi skal gjøre! Han bare vil ikke spise. Noen ganger må vi sette oss på huk og mate han med hendene, men dette vil vi så klart unngå. Noen tips?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dette høres ut som noe dyrlegen bør vurdere. Hunden er åpenbart ikke frisk. Det å putte godsaker i maten vil neppe hjelpe på noe annet enn å gjøre hunden bortskjemt. Ikke nødvendigvis skadelig, men løser ingenting.

Hunder "sultestreiker" ikke. Hvis en hund ikke spiser over tid, og i tillegg har andre symptomer må dere ta den til dyrlege.

Nå er det ikke uvanlig at unghunder er litt småspiste i perioder, og hannhunder kan også reagere slik på løpetid, men hvis han har gått ned i vekt og har rennende øyne så må det sjekkes.

Edited by simira
 • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Albatross - i det daglige Alba
  • Ja det er sant! Litt for ivrig å si at hun får ståører 😂 Etter hvordan ørene ser ut og mtp størrelse antok oppdretter at det ville bli ståører, men ingenting er sikkert! Godt de er like vakre uansett 😍   Get Weiler er hun fra! Kult med tradisjoner, er selv veldig tradisjonsmenneske så det betyr jo også noe 🥰 Første Border og ordentlig konkurransehund i hus så veldig spent, men har brukt 1,5 år på å finne riktig rase, oppdretter, foreldre, linje og valp så håper all grunnarbeidet lønner seg 🙌🏼 
    
  • Har dere smak for tradisjonelle rasenavn?  Vi har jo tradisjon i rasen å ha effektive enstavelsesnavn på hundene, mange går jo da også igjen. Jeg liker gjerne hente inspirasjon bak i stamtavlen til valpen. Nå skal jeg ikke si Keo (veit det ikke er en stavelse ) og Pil er oppkalt etter noen, men likevel så er det spennende å se litt baki i stammen for inspirasjon.  Som PS, kan man ikke vite ved 4 uker at valpen får ståører, selv om begge foreldrene skulle ha det. Det må man nok vente en hel del pinefulle måneder til på før man har fasiten Hvem er oppdretter? 
  • Jeg tenker at valper skal være aktive, jeg da. Mine valper driver alltid med noe når de er våkne, de sover jo flere økter gjennom dagen så jeg tenker at det er naturlig at de er uthvilte nok til å flere omganger med herjing. Kveldsraptus har vært et fast innslag med alle mine valper, som regel da de er på sitt mest pøblete også. Fordelen med å valpesikre områder og å ha mange leker tilgjengelig er at de kan valpe rundt så mye de vil uten at jeg trenger å gjøre noe annet enn å trekke beina opp i sofaen. 
  • All lek som hunden synes er gøy, kan brukes som belønning. Det er mye stoff både i bøker og på internett om utvikling av lek og ferdigheter som er lurt å trene inn rundt det (hvis man skal bruke det til sport). Hva som er gode måter å leke på er vanskelig å svare kort på. Både pinnelek, drakamp og jaging kan være gode måter å leke på, det handler om å se hva som fungerer for den enkelte hund og å avbryte før det bikker over i noe negativt. Hunder er svært forskjellige, både når det gjelder hva slags lek de liker og hvor raskt de blir stressa i en negativ retning. Litt stress er ikke farlig, akkurat som at vi mennesker blir stressa når vi leker «har den» eller andre leker med mye fart. Det er når det blir mer stress enn det er gøy for hunden at lek blir negativt, og det må man vurdere ut fra hver enkelt situasjon og hund.
 • Nylig opprettede emner

×