Jump to content
Hundesonen.no

Allergi/intoleranse eller noe helt annet?

Recommended Posts

Har en tispe på straks 13 måneder som i det siste har reagert veldig på (tror vi) fôret. Hos oppdretter spiste valpene Dr Clauder sensitive laks & ris, som hun også fikk hos oss en stund. Etterhvert gikk vi over til RC Puppy (fra hun var ca 9 måneder), men rundt 1-årsdagen begynte hun å få mye problemer med avføringen. Det var mye løs avføring, men også dager hvor den var passe fast. I tillegg har det også vært utrolig mye slim i avføringen hennes. Virker som om dette gikk litt i bølger, hvor noen dager var bedre enn andre.

 

Vi trodde kanskje hun hadde fått en parasitt pga alt slimet, men veterinær fant ingenting i blodprøver eller avføringsprøver. Nå går hun på RC sitt veterinær/skånefôr og fungerer helt utmerket, men så snart vi prøvde å introdusere litt (ca 30 gram i løpet av en dag) av det gamle RC puppy-fôret hennes var det på'n igjen. Vi er nå i gang med en slags eliminasjonsdiett, hvor jeg litt spontant plukket med meg Eukanuba sitt Sensitive Digestion-fôr fra en dyrebutikk på fredag - hun har fått ca 10 gr av dette til hvert måltid (3 ggr dagen) sammen med skånefôret siden fredag ettermiddag, men i dag tidlig (mandag) var det på'n igjen med slimete og løs bæsj. Hun har ikke fått noe annet enn fôr, ingen godbiter eller denslags.

 

Hun viser ingen andre symptomer, er frisk og rask og glad ellers, og har fortsatt stor matlyst. Vanskelig å si om det har hatt noe å si på pelskvalitet eller om hun klør mer eller mindre enn normalt, da hun er såpass ung og pelsen har forandret seg en del fra hun var valp og i overgangen fra vinter til sommer. Jeg lurer på om andre her har hatt hunder som har gått igjennom noe lignende? Kan dette være allergi? Og hvor starter man med en eliminasjonsdiett i jungelen av fôr?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Er selvsagt mulig hunden reagerer på noe i fôret, evt er det også mulig det har vært noe galt med batchen. 

VOM og Dr. Clauders f.eks har flere monoproteinfôr med kun en ingrediens som er fint å bruke i elimineringsdietten.

Red: Fikk først ikke helt med meg at dere prøvde å introdusere et nytt fôr og ikke det samme som tidligere, da kan man jo gå bort ifra det ene jeg skrev. 

Edited by Stjerneskinn

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 hours ago, Stjerneskinn said:

VOM og Dr. Clauders f.eks har flere monoproteinfôr med kun en ingrediens som er fint å bruke i elimineringsdietten.

Takk for svar! Jeg har nå bestilt et par typer fôr med kun én proteinkilde (som hun ikke er vant med fra før), så satser på å finne noe som funker. Jeg ble bare så satt ut av alt slimet da det holdt på som verst her, har aldri hørt om eller opplevd noe lignende før! 😳

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Varmebehandling har ikke noe å si, dvs det skal mindre mengde til tørket løk enn rå i volum ganske naturlig nok. 
  • Spørsmål til alle dere kloke hoder i kveld. Jeg klikkertrener. Klikker og klikker. Og har støtt på et par-tre utfordringer. Jeg innser at jeg har gått i fella "ikke heve kriteriene raskt nok". Det betyr at vi står bom fast ganske tidlig i noen av grunnferdighetene  Spesielt føler jeg på dette på kassa, hvor jeg har rundt 4 steg, men kommer ikke videre. Venter jeg han ut, går han av kassa og prøver noe annet etter en stund (har trent mye "hold posisjonen", så han er ikke typen som frenetisk tilbyr ørten adferder på 2 minutter). Har kommet til punktet at jeg vurderer lokking for å få på plass innsitten, da det akkurat nå føles som det er umulig å komme videre på grunnferdighetene fordi jeg ikke har "på plass" inne. Masse GF jeg ikke får startet på når den mangler... og jeg vil jo egentlig ikke lokke, eller er hvert fall redd for å ødelegge klikkertreningen på alt annet hvis jeg lokker han inn på plass.  Den andre utfordringen er fokus mens jeg går baklengs. Han har bra fokus og kan gå en hel del skritt (der har jeg ikke samme kriterie-utfordringen), men - han er for langt unna. Jeg belønner bak venstre lår, men han sklir unna med en gang jeg går. Han er generelt veldig myk og antagelig av den typen som ikke synes det er helt stas å være helt tett inntil. Har selvsagt ingen dårlige erfaringer eller noe sånt, jeg bare tenker at han er litt den typen hund. Hvordan kan jeg få han i mer korrekt posisjon med hode og framkroppen? Jo lengre jeg går uten klikk & belønning, jo lengre unna siger han.  Det siste utfordringen er target-trening. Jeg sliter maks med å få skikkelig trykk med snuten, han slenger liksom bare innom 😅 Noen tips til å få mer markant touch?   
  • Morgentur på 20 - 30 minutter og tissetur på kvelden får han alltid, men det går jo ikke i rasende tempo akkurat - vi er morgentrøtte begge to.  Godt poeng at det de blir mer slitne av ikke nødvendigvis er det de trenger mest av. Mulig vi rett og slett bør sette av litt mer tid til tur/fysisk aktivitet og litt mindre tid til kurs/trening fremover. Er jo masse trening man kan gjøre som en del av tur også! Til vanlig er det jo desidert mest tur, men de siste ukene nå har det vært mye trening og kurs. Passer greit at det snart blir sommerferie og hyttetur 😊 Edit: @simira Det er i perioder etter operasjonene at vi har sett at han kan klare seg med nesten ingenting, sånn har han det heldigvis ikke til vanlig. Men det gjør jo at jeg tviler litt på at man nødvendigvis leser det på han om han gjerne skulle hatt mer. 
  • Nå har vi jo ikke en rase som er laget for hjernetrim, men heller fysisk aktivitet (bare at min glemte å lese instruksjonsboka). Så jeg tenker at de fort blir mye mer sliten av litt kurs, men trenger mer fysisk aktivitet likevel. Kovu har jo ofte vært med meg på treninger og kommet ut i pausene til Odin, type 2-3x 5-10 min i løpet av en kveld, og det har vært nok. Det er selvfølgelig individuelt, men jeg tenker i utgangspunktet at et par-tre ordentlige turer i uka hadde Mio hatt godt av, ganske uavhengig av mengde hjernetrim. Så kan man såklart bruke hjernetrim som løsning i en periode om man er syk e.l.
  • De er ikke 100% positive, men tror ikke de lærer bort eller bruker noe korreksjon på valpekurs. Bra og flinke folk generelt.
 • Nylig opprettede emner

×