Jump to content
Hundesonen.no

Dotrening for 4 måneder gammel hannhund

Recommended Posts

Hei! 

Har en liten shelty som er igang med dotrening. Tingen er at han nesten ikke har uhell inne lenger. Men han vil kun tisse 2 steder ute. Kan være ute i godt over 1 time, og han vil holde seg helt til vi kommer til den "faste plassen". Han begynte nylig og gjøre nummer 2 andre plasser, men han kjemper for alt i verden for og tisse på de 2 plassene. Roser alltid når han gjør fra seg, men lurte på om det er noe jeg kan gjøre for og få han til og tisse andre plasser.

Fikk det til en gang, etter en lang lur+ mat gikk jeg unna den faste plassen, så tilslutt klarte han ikke mer. Og tisset et annet sted, roste han masse!

Er dette vanlig? Tror det blir bedre når han kommer i puberteten.

Men lurte på om noen her har noen tips? 😅

Share this post


Link to post
Share on other sites

Min var også litt sånn, og selv om det var litt frustrerende til tider, så var det også veldig behaglig: det gjorde luftingen på morningen veldig kjapp. Opplevde egentlig at det løste seg selv når han ble eldre og nå har vi vel litt motsatt "problem" igjen, han skal tisse overalt ! Tror ikke jeg ville vært så bekymret, det løser seg nok når han blir litt eldre. 

Har dessverre ingen tips, det måtte bli å finne et nytt sted som ligner veldig på det gamle i underlag kanskje, men er ikke sikkert det hjelper heller

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg har lest at valper ikke ønsker å gå på do andre steder enn der lukten deres allerede er. Så når folk går og går med valpen så opplever mange at valpen holder seg helt til de er hjemme igjen. 
Min late samboer har alltid vært utrolig flink å gjøre valpene i huset renslig; han tar de ofte ut (etter lek, etter soving, etter de har spist O.l.) for han vil ikke vaske etter dem. Og han slippper dem rett ut i hagen. Han gidder ikke gå tur med dem. Og der er de trygg og går gladelig på do. De har alle blitt veldig raskt renslige.
Nå som de er voksen går de selvfølgelig på do alle plasser, men jeg har fremdeles noen faste «do-plasser» som jeg bruker om morningen når jeg har dårlig tid/ det er dårlig vær.

Så mine hunder bruker ca 3 minutter om morningen på å gå på do. Da er alle ferdig. Mens andre hundeeiere går og går og går (og ikke rekker bussen 😅)


 

Edited by Rufs

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dette går over av seg selv når han blir eldre. Valper foretrekker ofte å gjøre fra seg der de er kjente og har gjort fra seg tidligere.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Hei!  Hva er egentlig den beste måten å introdusere hunder? Leser mye om å gå sammen i bånd - noe vi har gjort og som forøvrig går greit. Det er snakk om mine to (hannhunder, ene på snart 4 år ukastrert og valpen på 6 mndr) + en schæfer på 9 mndr. Men hvordan går vi videre fra båndturer? Ønsker jo etterhvert at alle hundene kan være inne i leiligheten sammen. Per nå er Milo stiv i kroppspråk og knurrer hvis schæferen nærmer seg, men den har mye lyd noe Milo reagerer på (og alltid har gjort). Virker som han ikke klarer å lese han skikkelig? Men går helt okei og vanlig utenom, da kan de gå med bare oss mennesker i mellom uten noe lyd. Schæferen ble kjemisk kastrert for 2 mndr siden og Milo pleier ikke reagere på kastrater som regel. Har ikke fått snust på hverandre skikkelig, så usikker på om Milo merker han er kjemisk kastrert. Han kan fint gå løs uten å gå i nærheten av schæferen eller vise noe særlig interesse - han er ikke av den lekne typen og liker å gå å snuse litt for seg selv.  Valpen er valp, så han vil bare leke. Blir litt voldsomt for han pga størrelsesforskjellen - men utenom det ser jeg ingen problemer der😊
  • Jeg savner opplysninger om hvor lenge du har hatt hunden? Eller er det jeg som overser?  Jeg har omplasseringshund nå, og jeg var veldig opptatt av å ikke kreve noe av ham den første tiden. Tenker det er en stor omveltning for en hund å komme til et nytt hjem. Min hund fikk myye tid til å finne seg til rette. Han måtte lære seg å kommunisere, finne ut hvordan han skulle kommunisere med meg, si fra når han ville ut osv osv. Jeg brukte mye tid på å være på tilbudssiden, prøvde å finne ut hva han likte, hva som var gøy, hva som var skremmende, og veldig lite tid på å kreve. Tror det tok bortimot 3-4 måneder før han viste sitt rette jeg. Nå er han verdens beste hund, viker ikke fra min side, vil helst ha kontakt hele tiden. Så det jeg egentlig lurer på, er om du har gitt det nok tid?
  • Tuusen takk for tips 😊
 • Nylig opprettede emner

×