Gå til innhold
Hundesonen.no

Kontakt i ringen

Recommended Posts

Når man er på utstillinger er det jo mange hunder og mye lyder, altså mange forstyrrelser. Og når vi er i ringen sliter vi veldig med fokus og konsentrasjon. Hodet snues i alle retninger, og alt er mye morsommere enn å fokusere på meg. Godbiter og leker er totalt uinteressant, så spørsmålet er: hvordan kan jeg få bedre kontakt med hunden i situasjoner der det er andre hunder og forstyrrelser?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Har du mulighet til å dra på ringtreninger? Det enkleste er om du får satt opp situasjoner hvor du vet dere lykkes, og trene mye på slike situasjoner før neste utstilling. Hvis du vet at du får stabil kontakt med hunden f.eks. 20 meter unna andre hunder, så begynn der. Så kan du gå gradvis nærmere forstyrrelsene. Det viktige er å holde seg på det nivået av forstyrrelser og den avstanden du vet hunden takler, og så gjøre situasjonene gradvis vanskeligere etter hvert som hunden får mye erfaring med å fokusere på deg rundt forstyrrelser.

Du kan også øve generelt på forstyrrelser, ved å trene på kontakt i alle slags settinger (som hunden lykkes med), f.eks. ved en lekeplass, utenfor en butikk, nær en turvei hvor hunder går forbi, i parkeringshus osv :)

Og husk å bruke skikkelige gode godbiter som f.eks. tubeost, leverpostei, karbonade eller pølse, og belønn veldig, veldig ofte i starten :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Enig med tipsene ovenfor. Ringtrening er veldig effektivt syns jeg! 

Jeg stiller en hund som egentlig er spinnvill- drar i båndet og er generelt all over the place. MEN, når vi er på trening/går i ringen så går hun inn i en helt annen modus. Hun merker når vi trener på trening og når vi bare «henger» (da står hun på to og vil hilse på ALLE). Og dette er jo for vi har trent på det, i den aktuelle settingen vet hun hva hun skal gjøre. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive×