Jump to content
Hundesonen.no
Sign in to follow this  

Kontakt i ringen

Recommended Posts

Når man er på utstillinger er det jo mange hunder og mye lyder, altså mange forstyrrelser. Og når vi er i ringen sliter vi veldig med fokus og konsentrasjon. Hodet snues i alle retninger, og alt er mye morsommere enn å fokusere på meg. Godbiter og leker er totalt uinteressant, så spørsmålet er: hvordan kan jeg få bedre kontakt med hunden i situasjoner der det er andre hunder og forstyrrelser?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Har du mulighet til å dra på ringtreninger? Det enkleste er om du får satt opp situasjoner hvor du vet dere lykkes, og trene mye på slike situasjoner før neste utstilling. Hvis du vet at du får stabil kontakt med hunden f.eks. 20 meter unna andre hunder, så begynn der. Så kan du gå gradvis nærmere forstyrrelsene. Det viktige er å holde seg på det nivået av forstyrrelser og den avstanden du vet hunden takler, og så gjøre situasjonene gradvis vanskeligere etter hvert som hunden får mye erfaring med å fokusere på deg rundt forstyrrelser.

Du kan også øve generelt på forstyrrelser, ved å trene på kontakt i alle slags settinger (som hunden lykkes med), f.eks. ved en lekeplass, utenfor en butikk, nær en turvei hvor hunder går forbi, i parkeringshus osv :)

Og husk å bruke skikkelige gode godbiter som f.eks. tubeost, leverpostei, karbonade eller pølse, og belønn veldig, veldig ofte i starten :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Enig med tipsene ovenfor. Ringtrening er veldig effektivt syns jeg! 

Jeg stiller en hund som egentlig er spinnvill- drar i båndet og er generelt all over the place. MEN, når vi er på trening/går i ringen så går hun inn i en helt annen modus. Hun merker når vi trener på trening og når vi bare «henger» (da står hun på to og vil hilse på ALLE). Og dette er jo for vi har trent på det, i den aktuelle settingen vet hun hva hun skal gjøre. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Velger litt utfra hva som skal gjøres. Men en time unna er greit.  
  • Tuija fik leke med broren sin i dag og vi skal møtes igjen i neste uke. Det er hvertfald betre end ingenting
  • Da ville jeg iallfall satt frem en hundeseng eller lignende, og lært han å gå å legge seg der, på kommando, og at det ikke er lov å reise seg og stresse rundt når han først har fått beskjed om å gå å legge seg. Ikke la han velge hvor han skal ligge selv hvis han ikke har en fast plass han liker.  Dette krever jo mye trening, tålmodighet, og at hunden har fått all stimuli den trenger i løpet av dagen, så han ikke har masse energi. Men det er en veldig fin kommando å ha inne. Det kan også være lurt å feks prøve noen søksøvelser på kvelden før dere skal inn og slappe av. Dere kan feks kaste tørrfor utover på plenen, eller gjemme godbiter. Søksøveler er mentalt slitsomt og rolige øvelser som de fleste hunder ikke blir oppspilt av. Og husk at hunden leser og tar etter deres energi, om dere blir stressa og oppgitt over at han er stressa så blir det fort en ond sirkel. Vær alltid så rolig som mulig, men bestemt. Og sørg for at all leking og lignende alltid skjer ute, så hunden ikke har noen forventninger til at det skal skje noe gøy inne, men venner seg til at inne er det ro som gjelder. 
  • Ja, sant... Hun er heldigvis ganske grei, men det blikket er vanskeligt at stå imot når hun vill noe jeg ikke synes hun skal... 😂  
 • Nylig opprettede emner

×