Jump to content
Hundesonen.no

Hundesonen flyttes

Recommended Posts

Hei,

Valget av VPS (nåværende server) har vært svært uheldig. Hundesonen er tregt og til tider utilgjengelig pga HTTP feilkoder i 500 serien (Bad Gateway o.l.). Dette er uakseptabelt. 

Vi har brukt mange ressurser på å løse dette og holder nå på å sette opp en ny server til Hundesonen. Denne gangen går vi ikke for en VPS (Virtuell privat server) men egen dedikert server. For den som ikke er kjent med dette så pleier man å putte mange (30-50 stk+) VPS på en dedikert server.

Vi forventer at dette løser Bad Gateway problemene og gir ekstra ytelse.

Hvis alt går etter planen vil hundesonen flyttes natt til lørdag. Siden forumet ikke skal endres vil det ikke være like mange komplikasjoner som da hundesonen ble oppgradert. Hundesonen vil være utilgjengelig under selve flyttingen.

Vi beklager at sonen har vært utilgjengelig i perioder og ber om tålmodighet i noen dager til. :)

 • Like 38

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minner om at Hundesonen flyttes om noen timer. Sonen vil være utilgjengelig under denne prosessen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da er flyttingen fullført :)

Til de som har venner og kjente som ikke kommer inn:
Det kan hende DNS ikke har oppdatert seg hos den enkelte. Prøv ctrl+shift+r (cmd+shift+r på mac) eller slett cache.

DNS skal normalt oppdateres innen kl 03:00 for de aller aller fleste uten at man gjør noen ting.

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Er det mange som fortsatt får Bad Gateway feilmeldinger?

I så fall ville det være til stor hjelp om dere sa fra til Hundesonen på Facebook når det skjedde. Vi ønsker å vite tidspunkt og hvilken feilkode du har fått (f.eks. 502, 504, etc.). Jeg lurer også på om den gikk over med en gang hvis du prøver å laste inn siden på nytt, eller om den varer over lengre tid (10 sek+).

Vi benytter en opptidsmonitor som sjekker at forumet er online hvert 5. minutt. Vi har ikke fått inn noen rapporter om at forumet har vært utilgjengelig etter at det ble flyttet til ny server. Med sjekk hvert 5. minutt finnes det selvfølgelig en margin for feil, men den er heldigvis mager. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Det er så sant. Dobbelt sant, som du nevner, siden søkbarhet for framtiden blir helt ødelagt også. Nettopp av den grunn er det en del større forum som har forbud mot slike megatråder/serietråder (mener ikke at det er løsningen her altså). Synes det er supert at du skiller ut aktuelle tema, og det beste er selvsagt at vi blir flinkere alle sammen til å lage fornuftige tråder når vi har noe «faglig» på hjertet. En løsning kan være å lage en standardisert intro for hver måned - slik at den som oppretter den kopierer den fra forrige måned. Der kan det stå hva man ønsker og ikke ønsker i akkurat nå-tråden, uten at man trenger å bli helt nazi i etterkant...
  • Jeg vet ikke akkurat om jeg kan kalle meg erfaren hundetrener, men, men... Nå har jeg en liten mini, omplasseringshund, et lite bjeffemonster  Så vi går med lommene fulle av godbiter, og så lenge avstanden er stor nok så greier vi oss på et vis. Men altså, andre hundeeire er jo ikke akkurat hjelpsomme,  enten stiller de seg opp med hunden for å se på når minien får så masse godbiter, og står de lenge nok så kommer det nok et bjeff! Eller de kommer nærmere for å hilse! Det hører nesten til unntakene at hundeeiere passerer som om alt var normalt Det kan jo umulig være sånn at folk ikke vil at vi skal lykkes? Eller?
  • Var inne å kikket litt på finn for mitt område (Rogaland). Herregud så trist og sint jeg blir! Halvparten er «ønskes kjøpt doodlidoo, spitzpoo, cavapoo, poooo og doooodle» annonser. «Spitzpoo - vi har falt for denne rasen». Har bare lyst å sende de mld og SI AT DET IKKE ER EN RASE. Og hva med alle de annonsene der «Bob vil bli far, Mary vil bli mor». Aller helst uten stamtavle og det beste er å parre en eller annen stakkars puddel. For å så prise det til en million. Jeg vet jo at det er fritt vilt på Finn og at det er en grunn til jeg ikke er der så mye. Men herregud... Valpekjøpere (og «oppdretterne» av disse «rasene») må ta seg sammen. Valpekjøperne har også et stort ansvar her - selv om det bedrives ansvarsfraskrivelse på høyt nivå. 
     Takk for meg! 
  • Her er en typisk bedømmelse man kan risikere å få fra utidige dommere om man stiller en jaktgolden ... og da har man ikke begynt å diskutere holdninger og slengbemerkninger fra ymse andre deltakere og oppdrettere rundt ringen ... Hunden fikk forøvrig good ved neste korsvei og jeg vet om lignende tilfeller hvor hunden senere har fått VG. Så ikke bare kan man forvente å få dritt - det er bingo i tillegg.
  • Atlas er idag blitt HD-røntget! Bildene ser veeeldig fine ut, men venter likevel spent på avlesningen til NKK🤞🏼 Stakkars fyren har bare sovet helt siden 14 idag, fikk noe gode greier å sove på sier han🙊
 • Nylig opprettede emner

×