Jump to content
Hundesonen.no
Sign in to follow this  

Når bør man starte med gjeting?

Recommended Posts

Hvor gammel bør hunden/valpen være før man starter å gjete med den? Jeg ser flere starter med valpen når den er rundt 7-8 mnd, men har det noe å si om man venter til den er over et år eller nærmere to?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Skader jo ikke å prøve, men valper/unghunder er jo som regel litt mer lett trente osv. Men tror det skal være fullt mulig å trene en "eldre" hund, altså 1 - 2 år er jo ikke gammelt. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Takk for svar. Jeg har prøvd hunden min litt på sau, men hun virker ikke helt moden. Hun har ikke tent helt, det er litt mye høy haleføring til tider. Hun nærmer seg bare 1 år så jeg får gi henne tid og la henne være valp litt til, og heller bare la henne se på sauen imens :) Jeg er nok litt utålmodig av meg :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aha...ja, dette kan jo endre seg etterhvert, min hadde også høy hale i starten og så ikke ut som en gjeter med det sammen, men etter 4 - 5 treninger gikk det seg til og han gjeter nå med senket kropp, hale og hode :) Hadde jeg vært deg ville jeg bare ha fortsatt å prøvd litt, ikke forvent store forandringer med det samme, men la hunden tenke og studere sauen, etterhvert kan det hende det går opp et lys for den! :):) Jeg starta da valpen min var 5 - 6 mnd, med langline og sele, holdt ikke på lenge og gjorde ikke noe stort, han fikk bare løpe rundt sauen som han ville :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja, vi får håpe hun finner sin indre gjeterhund en dag :) Det er i alle fall bra gjeterlinjer på henne så det skal ikke stå på det :) Hun har definitivt interesse for sauen, og viser tendenser til å gjete fint med halen ned innimellom selv om det for det meste er høy haleføring så langt, så er det nok som du sier at jeg bare må la henne tenke og finne ut av det :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Åj, jeg visste ikke at det var så mye som fargevalg man må tenke på😅 Da har jeg lært det! 
   Enig med grå🤷‍♀️
  • Ganske sikker på at grand danois ikke vil trives alene ute om natten. De andre er nok bedre kandidater, men mer pels såklart.
  • De fleste av kriteriene dine synes jeg lener mot berner, leonberger, evt pyreneer og grande (de to sistnevnte har jeg dog liten kjennskap til, og granden vil naturlig nok fryse lettere enn de andre rasene).  Som nevnt ovenfor må du velge litt her, de rasene som er veldig førerorienterte og dermed lettlærte, er ikke de som er selvstendige og som dermed vil trives med å være så mye ute alene. 
  • Kanskje grå? Sliter med "kleskoden" selv. Har en svart/hvit/tan springer, så en del farger som utgår om en skal være pirkete😂
  • Hvis du rusler av gårde i valpens tempo, og lar den løpe og tumle rundt som den selv vil, kan du være ute leeenge.  Når valpen blir sliten kan du jo sette deg ned med valpen i fanget, og ta en lang pause, evt. kan du putte valpen i sekken, og la den hvile seg der.  En setter er jo en energisk hund som liker å få brukt seg.  Fuglehunder liker å løpe, så la den få utløp for sin energi i fri utfoldelse i skog og mark.  Da blir den fysisk og mentalt fornøyd, og det forebygger all annen uønsket atferd.  
 • Nylig opprettede emner

×